שלום לכולם

שלום לכולם

היי רציתי להתייעץ עמכם אם מותר. אני סובלת מחרדה ודכאון כבר שנים רבות . בשנה האחרונה השתפר מצבי בעקבות תרופות שהתחלתי לקחת. רק מה שאני אף פעם לא מצליחה לסיים דברים. אפ אני נרשמת ללימודים אני תמיד נושרת באמצע בגלל חרדה כולשהי שמשתלטת עליי (כבר נרשמתי ל 9 דברים בערך שהפסקתי באמצע.) אם אני מתחילה בפרוייקט פשוט כולשהו הוא נותר תמיד לא שלם. החרדה נובעת מהפחד שלי להיכשל ומהמחשבה שאני לא טובה מספיק וה' יודע מה. אני מרגישה תקועה בחיים שאני לא רוצה מה אפשר כבר לעשות?

דולידול

New member
אולי את לקוית למידה או..

add הפרעת קשב וריכוז. אולי. תתייעצי אם הפסיכיאטר שלך שיחד עם הכדורים עדיין יש לך חרדה. אולי צריך כדור אחר, אולי רק טיפול התנהגותי ללמד אותך להרפות לפני מבחנים או אני חושבת שזה נקרא הוראה מתקנת מלמדים איך לא להיכנס ללחץ מחרדות מבחנים. את רושמת שאת מתחילה בפרוייקט אז דעי לך שלהתחיל במשהו כבר מראה על רצון ואמביציה לא להיות תקועה בחיים, שפרי את בטחונך העצמי כי נראה לי שיש לך את האומץ הדרוש לקפוץ לאש ולנסות ומה שחשוב בחיים זה לנסות ולנסות ולנסות.

היי

היי קודם כל תודה על התגובה החמה. אני יודעת שאני לא סובלת מהפרעת קשב או ליקויי למידה ,כיוון שבעבר לפני כל החרדה והדכאון הייתה לי מוטיבציה ויכולתי ללמוד ללא בעיה. וזה לא רק מבחנים זה הכל ... כשאני מסתכלת סביבי אני רואה רק חצאי דברים. אין לי בעיה לנסות דברים הבעיה היא להמשיך איתם עד הסוף

צ י ו ר

New member
אני רואה את מה שאת כותבת

ומה שאני רואה זו השתקפות של עצמי ,ממש אותו הדבר אצלי ואני עובד על כך קשה מאד כדי לשנות את המצב של להתחיל דברים ללא יכולת לסיים אותם. זה נורא קשה מנסיון אישי . אני חושב שאצלי הדבר קורה ומלווה בתחושה של אולי אני לא מספיק טוב, או מתוך יאוש מסויים שככה היה בעבר וכנראה ככה גם ימשיך... אך מה שאני עושה בעצם זה מנסה להדחיק את המחשבות האלו הצידה ולומר לעצמי שכן אני יכול להמשיך ולסיים את מה שהתחלתי וזה מאד קשה אבל מאד אפשרי אם רוצים בכך יקירתי. כח הרצון גובר לעיתים כל היכולת.

מסכימה ש... ../images/Emo88.gif

מסכימה שמה שחשוב בחיים זה לנסות ולנסות ולנסות. איננו יכולים לדרוש מעצמנו יותר מזה...וזה המון! להתחיל דברים ולא לסיימם בגלל פחד מכשלון, פחד מהצלחה, פחד מאחראיות, פחד להתחייב, פחד להתבגר, פחד ממשהו חדש...
אני ממליצה לך לקחת על עצמך פרוייקט שקל לסיים אותו ולא להתחייב ליותר מדי דברים בבת אחת. בתור התחלה, את יכולה להציב בפנייך מטרה - להתחיל ולסיים מטלות יומיות קצרות. למשל- סידור החדר, ספונג'ה במטבח (אני רצינית), עבודת יד, החלפת בגדי חורף- קיץ בארון, כתיבת שיר, סיכום מאמר, כל דבר. כל חוויה כזו תלמד אותך לחוות ולהנות מהספוק שבלסיים משהו שהתחלת בו. כתבי לך רשימה של מטרות, מאלו הקלות להשגה, שלוקח זמן קצר לסיימן, ועד מטרות שהן ארוכות טווח יותר (כמו לסיים קורס אחד של למודים, לרזות 2 קילו וכו'). כתבי את המשימה שעומדת בפנייך (כל פעם רק אחת) על בריסטול ותלי במקום בולט שתוכלי לראות אותה בקלות. קבעי לעצמך סדר זמנים- מתי את מתחילה את המשימה הזו ומתי את מסיימת אותה (באותו יום, כעבור יומיים, כעבור חודש, בתום 7 חודשים). התמקדי כל פעם במשימה אחת עד להשלמתה. לפני בצוע המשימה, תוכלי אם תרצי, לשכב במקום נוח, לעשות תרגיל הרפיה, כמתואר במאמר על תרגילי הרפיה, ולדמיין את עצמך מסיימת את המשימה שקבעת. במהלך בצוע המשימה (אם היא ארוכת טווח) או בסופה (אם היא קצרת טווח)תוכלי לרשום לך ביומן את הרגשות והמחשבות שהתעוררו בך תוך בצוע המשימה. ברישום זה, יש כדי להאיר את עינייך לגבי מה שעובר עלייך, לרגשות ולמחשבות שיש בהם כדי להפריע לך ושעלייך להתגבר עליהם כדי להצליח. בסיום כל משימה, תני לעצמך פרס שתקבעי לך אותו מראש (בגד חדש, בלון הליום, יציאה לסרט וכו'). בסיום כל משימה, תני לעצמך פרס שתקבעי לך אותו מראש (בגד חדש, בלון הליום, יציאה לסרט וכו'). לשוחח עם פסיכולוג על המחשבות והרגשות שרשמת לעצמך, יכול בהחלט לעזור. בהצלחה!

......

היי תודה לכם על התגובות (ציור גם אני ראיתי הרבה מן עצמי בדברים שכתבת) גילה תודה רבה לך הארת את עייני אני באמת אנסה לממש את הצעתך . למרות שפעם ניסיתי את העיניין וגם הפסקתי באמצע(
) אני כבר חושבת על מטלה פשוטה לביצוע ... תודה

למעלה