שלום לכולם

bokonon

New member
שלום לכולם

כמו שאתם בטח יודעים אני חדש פה את טרי פראצט התחלתי לקרוא לפני בערך 3 שנים בהמלצת חברה שלי . הספר הראשון שקראתי היה איש הקציר ומאז נראה לי שכבר קראתי את כל מה שתורגם לעברית בסדרה . באנגלית קראתי רק את soul music (אני מקווה שככה כותבים את זה) , היה לי מאד קשה ולקח לי כמה חודשים יותר מידי . בקיצור נראה לי שקיבלתי החלטה לא מודעת לחכות בסבלנות לעוד תרגומים במקום לחרוק שיניים . אבל חברה שלי אמרה לי שיש לו עוד סדרה שתורגמה לעיברית , אני חושב שקוראים לה אנשי השטיח או משהו כזה , ואין לי מושג איפה אני יכול להשיג אותה . אם מישהו מכם יודע על זה משהו אני אשמח לדעת גם תודה

Greebo

New member
shalom^^.

עדיף לך לקחת קורס באנגלית, לשפר אותה, ולהתחיל לקרא באנגלית כי תירגום התירגום האחרון בעיברית יצא לפני שנתיים בערך... ואנשי השטיח זה ספר, לא סידרה.. ספר טוב\טוב מאוד שטרי כתב בתור בן-טיפשעשרה... יש גם את טרילוגיית הנומים...או אך שלא קוראים לה באנגלית.. אין לך סיכוי למצוא אותם בעיברית בסטימצקי..אני מציאה לך לחפש בחנויות יד שניה, או בסיפרייה העירונית..

limilu

New member
ברוך הבא.

אני מציעה שתתחיל לקרוא באנגלית, ואז אחרי זה לקורא שוב את אותו ספר, ואז תבין יותר טוב. ובכל מקרה, ברוך הבא לפורום. איך קוראים לך?

bokonon

New member
היי לימור

קוראים לי רועי , היית יכולה לדעת את זה אם היית פותחת את הכרטיס האישיש שלי (ככה אני גיליתי איך קוראים לך) תגידי , את באמת בת 12 ?????? כי משום מה זה נראה לי גיל מוקדם מידי לקרוא טרי פראצט ועוד באנגלית בגיל כזה , למרות שזה די מגניב . ובקשר לאנגלית : אני מצליח לקרוא ואני גם מבין את הסיפור הכללי שבספר אבל נראה לי שאני מפספס 98 אחוז מהניואנסינים . בכל מקרה אולי אני אנסה לעשות את מה שאת אומרת , זה נראה לי רעיון טוב

limilu

New member
לא...

אני כבר בת 12 וחצי. גם אני מפספסת די הרבה כשאני קוראת באנגלית, ולפעמים אני אפילו לא זוכרת איפה הייתי, ואני קוראת את אותו הקטע שוב ושוב ושוב... ולי זאת לא בעיה להתחיל את פראצ'ט בשום גיל. פשוט אבא שלי הוא קורא הרבה ספרים שלו, והיו לנו כמה בעברית בבית, וגם ראיתי איזה סדרה מצוירת על זה, אז אני קוראת עכשיו את סול מיוזיק. וזה מאגניב, כי אני זוכרת את הרוב מהסדרה, אז אני מבינה מה הם אומרים רוב הזמן.

ויימס

New member
../images/Emo98.gif?Wsp? Wsp ../images/Emo98.gif

(נמאס לי לרשום את ברכת ה'ברוך הבא בליווי פרחים ורדרדים, חיבוקים ונשיקות', המסורתית שלי) 1. מהי הדמות האהובה עליך? 2. תאר את תהליך התפתחותה של הדמות לאורך הסדרה? (אם היא בספר אחד, אז לאורך הספר) 3. מהו הספר האהוב עליך? 4. מהו הקטע האהוב עליך? 5. מה המקור לניק שלך?

bokonon

New member
אז ככה

אני אנסה לענות על חלק מהשאלות אבל נראה לי שתצטרכו לקחת את התשובות שלי בערבון מוגבל כי את חלק מהספרים קראתי לפני בערך 3 שנים ועוד לא הזדמן לי לעשות קריאה שנייה . 1. הדמות האהובה עלי אם היא נחשבת כדמות היא תיבת המטען או בשמה ההרבה יותר מוצלח לאגג' . 2. לא נראה לי שתיבת המטען מתפתחת יותר מידי 3. הספר האהוב עלי (בסדרה) הוא איש הקציר אבל לא בגלל שאני חושב שהוא הכי טוב אלא בגלל שהוא היה הראשון שקראתי ושהוא גרם לי לרצות לקרוא את כל השאר . מה הספר הכי טוב בסדרה לדעתי אין לי מושג מהסיבה שציינתי למעלה . 4. אין לי מושג . 5. המקור לניק שלי (ואני מקווה שזה לא ספוילר) הוא כוהן דת שהוצא אל מחוץ לחוק במדינה בידיונית בספרו המצויין של קורט וונגוט "עריסת חתול" נראה לי שזהו זה

dino_din

New member
לא מתפתחת????

מתפתחת וחצי !!!! אני חושב שלהפוך מתיבת עץ ישנה ורקובה לתיבה מלאת חיים שרצה בכל היקום, משתתפת בקרבות, מתאהבת, מתאכזבת ומפתחת אישיות שלמה ומבטים מזרי אימה זו בהחלט התפתחות.... יום טוף, דינו. >הזכרתי שהיא גם מכונת כביסה?<

Athaclena

New member
אבל זה לא ככה

היא לא מתפתחת מסתם תיבת עץ וכו' במשך הסידרה... כבר בפעם הראשונה שאנחנו פוגשים אותה היא מלאת אישיות! מה שכן, יש התפתחויות (שאולי קצת סותרות אחת את השניה, אבל ניחא) ב-interesting times וגם ב-the last continent

מלקור

New member
../images/Emo6.gifברוך הבא../images/Emo6.gif

ה

למעלה