שלום לכולם,

שלום לכולם,

היחסים שלי עם אמא שלי היו מצוינים מאז ומעולם (אני בת 18) אבל בזמן האחרון אמא שלי עשתה דיאטה, הורידה 23 קילו ממשקלה, ואני מאוד מפרגנת לה, כיום היא לא יותר רזה ממני אך היא מרשה לעצמה לומר לי כל מיני הערות. זה התחיל מזה שהיא נסתה לשכנע אותי ללכת איתה לשומרי משקל (אני אצין שאני שוקלת 6 קילו מעל המשקל הרצוי לגובה שלי, וזה לא הכי מפריע לי.) אחרי שהסברתי לה שזה לא הכי מעניין אותי היא הפסיקה. אתמול עשיתי קניות וקניתי גופיה שצמודה על הגוף (אני מזכירה שאני לא חטובה אבל אני לא שמנה מאוד) הראתי אותה לאמא והיא אמרה שזה לא יפה לי בגלל שאני שמנה מידי. כל השיחות איתה בזמן האחרון הן רק על דיאטה וכמה שאני חייבת לרדת וכו' הבעיה היא שאני אדם חסר בטחון, אני לוקחת מאוד קשה את מה שהיא אומרת "אף אחד לא יאהב אותך בגודל כזה" וכו'. אז מה עושים? איך אני אומרת לה להפסיק עם זה, שזה פוגע בי ושתרד ממני כבר?

קודם כל

תסבירי לה שלא רק שזה לא רק לא בריא להיות רזה מידי, זה גם לא כ"כ יפה. שאם מישהו אוהב אותך, זה לא צריך להיות בגלל המראה. שאת לא צריכה להיות רזה כדי להיות יפה. ובעיקר, תגידי לה שזה פוגע בך כשהיא מעירה לך.

faith2

New member
מסכימה../images/Emo45.gif ו...

רזון הוא לא בהכרח יופי. חבל שהיום הנורה היא כזאת שיופי בא עם גוף רזה..... כל עוד לך טוב עם איך שאת נראית- לאף אחד לא צריך להפריע! את חיה בגוף הזה- ואת תחליטי לגבי גורל הגוף הזה...

רן לו

New member
לפי הניסיון חיים שלי...

זה פשוט האגו שלה צף(לא שהיא מנסה ליפגוע) פשוט זה היה לה דיי קל לעשות את הדיאטה אז היא חושבת שזה לא כול כך קשה -אז כולם צרכים לעשות כך(בימיוחד עם את הילדה שלה ...) וזה ניסיון חיים ביגלל שאני עברתי פעם למצב שהייתי 75 קילו (הייתי רגיל להיות 50 ככה )ואז כעבור פחות מחודש ירדתי לנורמה שלי(וגם לכושר דיי טוב ואחוזי שומן של 9-אני יודע שזה נישמע לא הגיוני ...אבל זה מה שהיה לי ואז כול פעם שראיתי אדם שמן היה בא לי ליצעוק לו בפרצוף "ע-צ-ל-ן" אז אולי זה אותו דפוס היתנהגות...

lady d23

New member
אממ..

לגבימה לומר לאמא, אין לי מושג מה לומר לך. באמת:/ אני רק יכולה לומר לך שפעם קראתי לידיד שלי מכוער, והוא לקח את זה כמחמאה בדרך מאוד מעניינת: "אני דווקא אוהב שקוראים לי מכוער, כי אז זה אומר שאוהבים אותי בגלל האופי שלי ולא בגלל החיצוניות, וזה הכי חשוב". מאז אימצתי לעצמי את המשפט הזה, ואני מציעה גם לך לעשות את זה.

אני יגיד לך מה נראה לי..

אם היא הורידה כל כך הרבה היא בטח מרגישה עכשיו ממש טוב עם עצמה ואני מניחה שבעבר היא לא הרגישה טוב.. ואני בטוחה שהיא מאוד מאוד אוהבת אותך ובטח היא רק רוצה שתרגישי טוב כמו שהיא מרגישה כרגע, כי מן הסתם כל אמא רוצה שלבת שלה יהיה רק טוב ואפילו שאת אומרת שלך זה לא מפריע, היא בטוחה שאם תהיי רזונת תרגישי על פסגת העולם.. כמו שהיא עכשיו..

למעלה