שלום לכולם

שלום לכולם

נעים מאוד אני תמר מהכתבה בהורים וילדים. עניין האינטרנט די חדש לי ואני לא לגמרי שולטת בו אז סילחו לי אם אעשה טעויות. פתאום שמתי לב שכתבתי את שמי המלא ולכולכם יש כינויים נחמדים, אז אולי בהזדמנות אעשה לי גם כינוי. אז זהו הגעתי ואני נורא שמחה לגלות אתכם ואשמח גם לחלוק איתכם את חוויות הקלאב פוט שלנו ביחד עם חוויות אחרות, אם כמובן תרצו. אז שיהיה ערב נפלא. תמר

נעים להכיר ../images/Emo13.gif

הייתי בטוחה שההפרש בין הילדים שלנו גדול יותר משום מה. ואני מאוד אשמח לכל פרט לגבי איך אתם מטפלים עכשיו ומה אתם מתכננים לעתיד. אנחנו חזרנו השבוע מביקורת בקפלן והחלטנו שנמשיך עם הנעליים כמה שאפשר עד גיל 4. מעבר לזה אנחנו לא עושים שום טיפול מיוחד, הרופא שלי טוען שלא צריך. שהילד רגיל ונורמלי, ואכן הרגל במצב תקין כמו השניה (יש לו ק"פ ברגל ימין). מה קורה אצלכם? (ואני שולחת לך גם מסר).

ומילה לגבי הכינוי

רבים כותבים בכינוי ולא שם מלא מטעמי זהירות. בגלל שזה אינטרנט ואי אפשר לדעת מי קורא. כמובן לשיקול דעתו של כל אחד ואחד

שמחה להכיר

הי אמא של תותוש אני אשמח לדבר איתך יותר בהרחבה. בגדול לפני כמה חודשים (שלושה בערך) הפסקנו להשתמש בנעליים (גם בלילה), מה שקרה זה שמיכאל היה מתעורר באמצע הלילה ומוריד אותם לבד... באיזשהו שלב החלטתי שאני לא מתכוונת לריב איתו, הוא יודע מה טוב לו. בביקורת אצל בור הוא כמובן אמר שזה לא בסדר להיות בלי הנעליים, אבל שמבחינה תפקוד של הרגליים הם במצב מצויין. גם פיזיוטרפיסטית שאני עובדת איתה אמרה שהרגליים במצב טוב. צריך פשוט להמשיך לעבוד על גיד הכילס בעזרת תרגילים ועיסויים שזה משהו שעשיתי מההתחלה ולכן נראה לי שזה בסדר שהוא בלי הנעליים. בכל מיקרה אשמח לדבר איתך ולהחליף רעיונות. שיהיה יום נפלא. תמר נראה לי שאשנה את שם המשתמש שלי..

בוקר טוב

אנחנו עשינו עם אושרי פלדנקרייז והמורה, שהיא PHD בתנועה החליטה להוריד את מס השעות של אושרי עם הנעליים. זה נורא הרגיז אותי. אני קוראת המון- (המון זה קצת יחסית לכמה שאני קוראת), והיו לנו כאן כמה דיונים גדולים על זה בפורום. סטטיסטיקות מראות שיש סיכוי של 20 אחוז שהק"פ יחזור בין גיל שנתיים לארבע אם לא משתמשים בנעליים. (גם חלק מהרופאים ששאלו כאן בפורום מסכימים). בנוסף גילו שלא בטוח שיש קשר לחומרת הק"פ ולאחוז החזרה. למרות שרב הרופאים עדיין מאמינים שק"פ קשה יותר ינטה לחזור- מה שהגיוני. בגלל זה אני לא הולכת לפי הגישה שאושרי יודע מה טוב בשבילו. הוא קטן מידי כדי להבין דברים מסויימים. הוא לא יודע מה זו נכות. 20 אחוז זה המון בשבילי. נכון שעוד לא התמודדתי עם ילד שמוריד את הנעליים אבל אני מתכננת להמשיך עד כמה שניתן. בגיל שנתיים הרגליים תמיד! נראות מצויין. זו העובדה שמבלבלת הרבה הורים. רואים רגליים יפות ולא מבינים מה הטעם להמשיך עם הנעליים. גיד אכילס הוא רק חלק מהק"פ. ואפילו לא החלק שקשה לטפל בו. טוב, שוב כתבתי בנקודות- הבוקר זה הזמן של עודד על המחשב... יום נפלא נשיקות עידית

גווניבר

New member
הרשי לי לחזק את דברי עידית

קודם כל: נעים מאוד! אני בת 22 ונולדתי עם קלאב=פוט דו"צ. אני הייתי עם נעליים עד גיל שנתיים וקצת בלילות. כשאמא שלי שמעה לפני כמה חודשים שיש רופאים שממליצים על נעליים עד גיל 4, היא ממש כמעט בכתה. אם יש משהו שהיא יכלה לעשות ולא עשתה כדי לשפר את המצב של הרגליים שלי, היא לא תסלח לעצמה (למרות שזאת לא אשמתה, כי אז הרופאים לא אמרו לה על 4 שנים). אמא שלי עשתה לי פיזיוטרפיה כמה שעות כל יום עד גיל 12. ולגבי עידית- מניסיון: אכן עדיף שאושרי לא ידע מה זאת נכות. (למרות שזה נורא מגניב שיש לי תו של נכים באוטו
)

גווניבר

New member
בדיוק קראתי בפורום ביאהו!

Subject: Re: [clubfoot] Dbb until 3 or 4 years? Alex wore his till he was almost 3 and was walking. He was real good about putting it on at night. He even would go retrieve it for us. Then in the AM when he woke up he would take it off himself. There were only a few times when he took it of during the night but we noticed it was when it was real hot so we figured his feet were hot. We just talked to him about not taking it off during the night. I know, trying to explain this to a 2 year old but he seemed to understand. I mean he could have taken if off anytime by himself but he didn't. We always knew when he took it off because he would drop the DBB on the floor when he took it off and we heard the thump! Just to add, he was in a regular toddler bed as well. We took him out of the crib early because he was leaning over the crib rail and we were afraid he would go head first over and on the floor. Figured he was safer in a toddler bed. We picked up a doorknob cover and put it on the inside of his door so he could not get out of his room. Janine Mom to Alex 3-7-99 bilateral clubfoot surgical correction 1-20-00 close to "normal" feet now NO braces, PT or restrictions והנה עוד הודעה Subject: [clubfoot] Re: Dbb until 3 or 4 years? Hi, Alison, My daughter is almost 4 and still wearing her brace at night. It might seem like a big deal, but it's really not for us, if you think about that she only wears it during sleep. It comes off the minute she wakes up. It doesn't affect her daily life at all. Except that she has beautiful, normal-looking, straight feet on which to run and jump. It was helpful for me when it was explained that clubfoot is a condition that remains 'active' for several years, from the time in the womb to about 4 years or so. Apparently there are other orthopedic conditions like that, such as scoliosis, which occurs in older kids/teens. It's something that must be dealt with on an ongoing basis for at least a few years. The alternative is risking relapse, which then would involve casting, at an older age, probably brace wear again anyway, or surgery, which has post op casts and sometimes bracing too. So there's no "free lunch", without ramifications of some sort. Of course in an ideal world I'd rather her not have to wear it, but in an ideal world I suppose she wouldn't have been born with the condition in the first place. But she was.. and I am grateful that it is one that can be managed so well.. with fantastic results, in the short term, and with such a good long term prognosis for her as an adult. Shoes worn at night for a while seem worth it! It takes me all of about 2 minutes to put it on each night and only a few seconds to remove it the next morning. Long answer to your question! Hope it helped.. Teresa and Claire P.S. My daughter never takes her brace off herself. Maybe because it's such a part of her routine that she ignores it. She can get in and out of bed wearing it. Usually she calls when she wakes up and I take it right off as I say good morning. (Sometimes I find her playing on the floor of her room. Today I found her standing in her brace ! in her brother's room, across the hall, playing a game of Silly Six Pins! She had just rolled a strike.. =) smile אולי המקרים שלהם יגרמו לך לחשוב אחרת

על הבעיה הזו לא חשבתי....

האמת שתותוש לפעמים מתרגז אם הוא מתעורר כשאני מלבישה לו את הנעליים אבל כשהוא קם בבוקר הן שוב חלק ממנו והוא לא מנסה להוריד אותן. מה גם שאת הנעליים האלו הוא לא יכול להוריד כי יש אבזם. בהתחלה חשבתי להשאיר את הנעליים עד שנתיים (וככה אמר לי הרופא) אבל בזכות עידית עשיתי חושבים והחלטתי שאני לא לוקחת את הסיכון של נסיגה. 20% זה הרבה. אאז באתי לרופא ושאלתי "למה לא עד 4?" הוא נשאר עם פה פתוח מתדהמה ואמר שלאור נסיון קודם שלו עם הורים הוא לא חשב אפילו להציע לי אבל אם אני רוצה אז הוא מברך על זה כי זה הכי טוב. וסזה ילד שני שלי אז אני יודעת כמה ילדים קטנים יכולים להיות קשים אבל אני אנסה להמשיך עם הנעליים ולחנך אותו- כמו שמצחצחים שיניים פעמיים ביום ומתקלחים לפני השינה, ככה ישנים עם נעליים. נקווה שילך לנו טוב.

וואו, לכבוד הוא לי....

ברוך הבא תמר, איפה היית עד היום?, ספרי לנו קצת על עצמך... וברוך הבא לאיטנרנט, עד שלא הורסים את המחשב , לא לומדים עליו, מספרת לך את זה על בשרי.....

Adoushi

New member
שלום לך תמר

זה קצת באיחור משום שהיית בחו"ל..שמח מאוד מאוד שהצטרפת אלינו. אני איהאב. אבא ללידיא, בת שבעה חודשים. נולדה עם ק"פ דו צדדי ומטופלת בבית-חולים העמק ע"י ד"ר נועם בור. הנה קישור שיעזור לך להיכנס לתמונה ולהכיר אותנו יותר, חברי הפורום, הקלק על הקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=949&art_id=47 נשמח גם להוסיף אותכם לרשימה.

למעלה