שלום לכולם

shaharhakmon

New member
שלום לכולם

היום ביקרנו אצל פרופ' ויינטראוב לייעוץ ,ואני חייב לציין שמדובר באיש מאד מאד נחמד!!!! אין לי מושג למה אחרים התרשמו ממנו אחרת,אבל הוא היה מאד קשוב,ענה לכל השאלות ששאלתי,ואתם יודעים שיש לי הרבה מאד שאלות,היה סימפטי ונחמד! הסביר לנו על הק"פ,על הטיפול שהוא מבצע לפי שיטת פונזטי,ושלח אותנו להמשיך את ההריון ברוגע. אני התרשמתי שהילדים מאד אוהבים אותו,לפחות הבוגרים יותר. אני חייב לציין ששאלתי אותו לגבי הנעליים,והאם הגיל עלה משנתיים לארבע,והוא פסל את זה נחרצות. הוא אמר שנכון להיום לא חל שינוי בהוראותחו של פונזטי!!! אנחנו נמשיך בהמתנה שלנו,ייתכן שגם נקבל ייעוץ מדר' בור.

היי שחר, שמחה שהלכתם לייעוץ.

האם קראת את ההוראות של פונזטי לגבי גיל הנעליים? אולי זה נכון שנכון להיום אין שינוי בפרוטוקול. אך היום הפרוטוקול מורה על גי 3 או 4. בחוברת הPDF בה יש את הפרוטוקול. תוכל לקרא בעמ' 16. תבין מה שתבין. יש מקום לפרשנות ופה יש לך תפקיד כהורה...
When to stop bracing Occasionally, a child will develop excessive heel valgus and external tibial torsion while using the brace. In such instances, the physician should dial the external rotation of the shoes on the bar from approximately 70 degrees to 40 degrees. How long should the nighttime bracing protocol continue? There is no scientific answer to this question. Severe feet should be braced until age 4 years, and mild feet can be braced until age 2 years [C]. It is not always easy to distinguish which foot is mild and which is severe, especially when observing them at age 2 years. Therefore, it is recommended that even the mild feet should be braced for up to 3 to 4 years, provided the child still tolerates the nighttime bracing. Most children get used to the bracing, and it becomes part of their life style. However, if compliance becomes very problematic after age 2 years, it may become necessary to discontinue the bracing to ensure that the child and parents get a good nightʼs sleep. This leniency is not tolerable in the younger age groups. Below age 2 years, the children and their families must be encouraged to comply with the bracing protocol at all costs.​
המשך הריון רגוע וכיפי.
עידית

מצאתי עוד קטע על גנטיקה

שקשור ללמה כדאי להיות עם הנעליים כמה שיותר. המשפט החשוב הוא שהגן שאחראי לק"פ פעיל בין השבועות 12 ל20 בהריון. ועד גיל 3-5 שנים. |הקוד |הקוד Maintaining correctionThe genes responsible for clubfoot deformity are active starting from the 12th to the 20th weeks of fetal life and lasting until 3 to 5 years of age. The deformity occurs during the very fast period of growth of the foot. (Such transient gene activity occurs in many other biological events; it is observed in developmental dysplasia of the hip, idiopathic scoliosis, Dupuytrenʼs contracture, and osteoarthritis). With our technique of clubfoot correction, the joint surfaces of the bones reshape congruently in their normal position. It is important to apply the last plaster cast with the foot in an overcorrected position: 75 degrees of abduction and 20 degrees of ankle dorsiflexion|

שחר, פרופ' וינטראוב הוא אדם גדול!!!

הוא מקצוען שאין שני לו ואני יודעת שעשינו בשכל שאנחנו מטופלים ב"דנה". אני חייבת לציין שהוא מאוד נחמד להורים בהיריון, כך הוא גם קיבל אותנו כשבאנו לייעוץ מבוהלים ומפוחדים אחרי סקירת המערכות שבה התגלה שלטל יש ק"פ. הוא מסביר הכול ומאוד אמפטי. אני לא רוצה להיכנס לדברים שקרו אחרי שטל נולד, אבל מבחינת היחס המקצועי, עניינית לילד, הוא והצוות שלו היו מצוינים. מבחינה אנושית, יש אנשים בצוות שהם פחות נחמדים ויש שיותר. אני שמחה שהוא קיבל אתכם יפה והיה קשוב אליכם. זה חשוב מאוד. בכל מקרה, מבחינתי, מהבחינה המקצועית, וינטרוב הוא אלוהים!!! המון בהצלחה לכם ואני רואה שגם קיבלת טלפון מד"ר בור, אז תשמעו גם שם את העצות ותעשו את ההחלטה שלכם כהורים. חזקו ואמצו והמון בהצלחה לכם. יעל

לגבי משך הנעליים

אני קרובה יחסית לנקודת ההחלטה (חצי שנה) אבל לכם יש ים של זמן. נצלו אותו לחשיבה ולימוד ואז תגיעו להחלטה הנכונה ביותר מבחינתכם. כדאי שתשאל גם את ד"ר פנסקי באירוח. אני דיברתי איתו על הנושא בביקור האחרון שלנו שם ואחרי זה החלטתי סופית לסחוב לכיוון 4 שנים. אבל כדאי שהוא יסביר לך את זה אישית...

למעלה