שלום לכולם =)

SniperwolF

New member
שלום לכולם =)

שלום לכולם ובוקר טוב (בהתאם לשעה כמובן) אני חדש כאן בפורום ורציתי לשאול מספר שאלות אם יורשה לי (המממ, אין מתנגדים בינתיים אז פשוט אשאל). האם משהו יכול לעזור לי בלימוד שפות? למייטב הבנתי ישנן 2 שפות אלפים עיקריות, שפת גמדים ושפת מורדור (שאלו הן השפות העיקריות מלבד שפת בני האדם אותה כולנו מכירים ולכן טולקין לא כתב אותה). האם משהו יודע היכן וכיצד ניתן להשיג את פס הקול של שלושת הסרטים על פני דיסק (או עדיף תקליט) אחד? האם בכלל קיים דבר כזה? ואם לא אז איפה ניתן למצוא אותם בחלקים? האם לסרט השני יצאה גירסה ארוכה כפי שיצא לסרט הראשון? האם לשלישי תצא גרסה ארוכה? זהו לעכשיו, אני הולך לצפות שוב בשני הסרטים הראשונים עכשיו (מה טוב יותר מבית ריק בשבת בבוקר עם שניים מתוך שלושת סרטי שר הטבעות ברצף? (חוצמאשר שלושת הסרטים זאת אומרת =) בתודה מראש על כל העזרה ועל זה שאתם בכלל סובלים אות, Sniper-wolF.

aniviel

New member
בקשר ללימוד שפות...

אני לא כל כך מתמחה בעניין (נתעלם מהקעקוע שיש לי בקווניה - שזו אחת משפות הטנגוואר-אלפים). תוכל למצוא מידע על לימוד השפות וללמוד אותם באינטרנט, חפש בgoogle תחת Elvish או Tengwar ובטח תמצא אתרים. פסקול, לא יצא דיסק אחד עם הפסקול של שלושתם אבל יצאה חבילה מיוחדת של שלושת הדיסקים ביחד במחיר זול יותר. אני אישית מצאתי את זה בחנות 'צליל' כאן ברעננה אבל אני מאמינה שיש את זה ברוב חנויות הדיסקים בארץ (צליל, טאוור רקורדס...) לסרט השני יצאה גרסה מורחבת כמו שיצאה לראשון, כבר בנובמבר 2003. ההבדל היחיד הוא שהראשון יצא בארץ (בנובמבר 2002) עם תרגום בעברית והשני לא משום שלא היו מספיק קונים לגרסה המורחבת של הראשון... אז אתה יכול למצוא את הגרסה המורחבת של השני בבלוקבאסטר וטאוור רקורדס בלי תרגום (כריכה אדומה לעומת הראשון שהיא ירוקה). אבל המלצה שלי, אם אתה מתכוון לקנות את המורחבים, או רק את המורחב השני, אל תקנה מהארץ אלא תזמין מהאתר amazon.co.uk, אני הזמנתי שם את השניים הראשונים המורחבים וזה יוצא יותר זול (אבל כמובן שאין תרגום בעברית באף אחד מהם כשמזמינים מהאתר...) ולשלישי תצא גרסה מורחבת בנובמבר 2004 שכריכתו כמובן תהיה כחולה

SniperwolF

New member
תודה, ובעניין השפות..

תודה על הכול =) בעניין השפות, האמת היא שחיפשתי ללמוד ממשהו ולא מקורסים כי קורסים לא חסרים אבל בשל הבעיה שיש לי שאני לא קורא אנגלית טוב מדי (לקח לי 5 חודשים לקרוא את הפרק הראשון של ההוביט באנגלית וזה אחרי שקראתי את כל הספר בעברית בערך 10 פעמים, 9 בגרסת החיילים ואחת בגרסת הכריחה הלבנה) אני לא מצליח ללמוד מזה כלום, חיפשתי משהו יותר בסיגנון של מורה פרטי או משהוא כזה.....

maglor

New member
לצערנו אין מורים פרטיים

לשפות העלפים, טולקין מעולם לא התכוון שיהיה לשפותיו שימוש נרחב הוא רצה את השפות לעולמו הפרטי שלו, אך מאז פרסם בנו כריסטופר את הספר החמישי בסדרת "ההיסטוריה של הארץ התיכונה" נעשה יותר קל ללמוד את שפות העלפים, הקווניה והסינדארין, אך כמובן אין איש שדובר את השפות בצורה שוטפת ורוב העבודה בשפות העלפים נעשית בכתב בין יודעי דבר. אגב הHOME (הסדרה המצוינת לעיל) לא פורסמה ולא תפורסם בעברית, כריסטופר מסרב.

SniperwolF

New member
במורה פרטי הכוונה ל...

משהו, אולי אתה או את או מי שקורא את ההודעה הזו, שיודע אלפית (גם קרוא וכתוב) שמוכן או מוכנה ללמד אותי (ואולי אפילו לפתוח קבוצת לימוד מסודרת ולהתחיל ליצור קהילה דוברת אלפית =)

Y. Welis

New member
בדוק בטאגליינז של הפורום השני, 441

לאתר ללימוד השפות. קיים קורס באתר נוסף, אבל הוא לא נראה לי מובן דיו. יש קהילות כמו שהזכרת בעולם, וגם קורסים אונלין - בדוק בקישורי פורום 441 על 'שפות הארדה'.

לא נראה לי שטולקין המציא שפות שלמות

עם אוצר מילים מלא. הוא המציא רק מילים שהיה צריך לעולם הספרים שלו. בשביל להמציא שפה שלמה אחת היה לוקח לו מינימום 15 שנה, אם בכלל. אולי רק 10% מהמילים שקיימות בעברית (או כל שפה אחרת) יהיה אפשר למצוא לה מילה מקבילה בעלפית. אז ככה שאלו לא ממש "שפות"(שפה זה דבר שחייב להיות משותף- אם תלמדי לא יהיה לך עם מי לדבר
), אלא קובוצות של מילים שהרבה יותר פשוט ללמוד משפות. תקנו אותי אם אני טועה?

Y. Welis

New member
הוא המציא את העולם שלו לצורך השפות

או שכך לפחות הוא חזר וטען. קיימות שתי שפות ברמה די מקיפה, עם אוצר מלים של יותר מ-1000 לכל אחת, ומבנים דקדוקיים מפורטים (אך לא מלאים). קיים בנושא הרבה חומר מקורי שעדיין לא ראה אור, שעשוי להרחיב את התמונה. העניין העיקרי שלו היה בהיסטוריה של השפות ובשינויים שהן עברו, וכך הן נבנו. אבל הן קיימות כשפות אמיתיות ויש מאחוריהן מבנה לוגי סדור, שבמקרה הצורך ניתן להמשך ולפתח מלים נוספות לפיו.

maoriko14

New member
תשובות

לגבי עניין שפות האלפים ענו כבר כפי שניתן לראות! ניתן להשיג את פס הקול של הטרילוגייה בקישורים אלו: אחוות הטבעת:&name=Edonkey&d_op=viewdownloaddetails&lid=945&ttitle=<b>שר_הטבעות</b>:_אחוות_הטבעת__/__Lord_of_the_Rings_The_Fellowship_of_the_Ring שני הצריחים:http://www.lionetwork.net/modules.php?&name=Edonkey&d_op=viewdownloaddetails&lid=944&ttitle=<b>שר_הטבעות</b>:_שני_הצריחים__/__The_Lord_Of_The_Rings_The_Two_Towers שיבת המלך:http://www.lionetwork.net/modules.php?&name=Edonkey&d_op=viewdownloaddetails&lid=3045&ttitle=<b>שר_הטבעות</b>:_שיבת_המלך_(הפסקול)_/_Lord_Of_The_Rings:_Return_Of_The_King לסרט השני יצאה גירסה ארוכה(גרסת תוספות),אבל ניתן לרוש אותו באינטרנט(אתרי קניות בארץ),לסרט השלישי תצאגרסה ארוכה כמדומני בנובמבר. מקווה שהבנת את התשובתי!

למעלה