שלום לכולם!!!

mike 22

New member
שלום לכולם!!!

אני פעם ראשונה בפורום הזה - והאמת היא שאני צריכה קצת תמיכה נפשית: רופא השיניים שלי גזר עלי - שתי עקירות כירורגיות (בבת אחת) להיום. אני אמורה ללכת לעקירה עוד מעט, ואני פשוט משקשקת מפחד - כל מי שדיברתי איתו אמר שהכאב הוא בלתי נסבל - אבל הרופא שלי אמר שהכירורג שהוא שולח אותי אליו הוא אחד מהחמישה הכי טובים בארץ ושזה המזל שלי כי לא צפויים לי כאבים מיוחדים (לא שהוא נתקל בזה). בקיצור אני כבר לא יודעת למה לצפות... אני רועדת מפחת ופוחדת שאגיע למצב בכי אצל הכירורג.. יש לציין שבדרך כלל אני ממש לא פוחדת מרופ"ש הרופא שלי הוא מצויין ואני סומכת עליו בלב שלם - אבל האם הוא רק ניסה להרגיע אותי כשאמר שזה לא יכאב כל כך אחרי היום הראשון? אם למישהו יש משהו מעודד לומר אני אשמח לשמוע תודה - מיכל

coolmood

New member
עקירה כירורגית

שלום מיכל! ברוכה הבאה!
כמובן, שכמו רבים אחרים - גם את נתקלת במחסום הפסיכולוגי הקשה לחציה של "חברים מפרגנים". אותם "חברים מפרגנים" יספרו לך למה הסטריאו שקנית הוא לא ממש זול, יספרו לך למה הנעליים שקנית כבר לא בסטייל, וכן - גם יספרו לך כמה טיפול שורש הוא נוראי וכמה סובלים מעקירה כירורגית. בינינו - ממש (אבל ממש!) לא צריך להגזים. בעקירה כירורגית, הרופא מרדים את האיזור, כך שאין תחושה במהלך הטיפול עצמו. הוא מבצע חתך ברקמת החניכיים, לפעמים מסלק קצת עצם, תופר את האזור, וזה הכל! אז נכון, ביום-יומיים הראשונים בד"כ יש נפיחות ודלקת, והאזור לא מרגיש נפלא... אבל זה עובר, לרוב בלי אותם כאבים נוראיים שאותם "חברים מפרגנים" סיפרו לך עליהם, והמקום נרפא בלי בעיות. סמכת על רופא השיניים שלך עד עכשיו? אני ממליץ לך להמשיך...
אשמח לשמוע רשמים לאחר הטיפול! בהצלחה!

mike 22

New member
רק רציתי להגיד תודה...

עברתי את הטיפול - והאמת היא שצדקת, אבל זה לא מקרי: מה שקרה שזה שהרופא המטפל שלי אכן אמר לי שזו תהיה עקירה כירורגית, ולכן כל כך פחדתי... מה שקרה בפועל זה שהכירורג שהגעתי אליו (שהיה אגב מקסים וממש ממש מקצועי ואיכותי - ובקיצור יש לי רק דברים טובים להגיד עליו) לעקירה, אמר שאפשר לעשות את העקירה באופן רגיל ולא כירורגית... ואכן כפי שהבטחת - לא כאב לי כלל כל משך הטיפול, וגם לאחר שפג האילחוש לא היו כאבים בלתי נסבלים. בקיצור - מה אומר לכם,,, נשמתי לרווחה. תודה על העידוד - מיכל

omer landau

New member
איך מרגישים אחריי???

אני מניח שזה כואב השאלה אם מרגישים ממש נורא שלא יכולים לעשות כלום ולהגיב כמו שצריך אחר כך כי אני רוצה לדעת אם לקחת שיעורי נהיגה אני רוצה לרוץ איתם כי אני גם ככה לקחתי כבר הרבה שיעורים וזה לא לפורום הזה חח אבל בכל זאת עד כמה נורא זה?? אני יודע שהתגובה משתנית ממטופל למטופל ומסוג הרופא אבל בכל זאת

omer landau

New member
הפחדת אותי עכשיו

גם לי עושים עקירה כירוגית ביום חמישי ה 17/6 ההודעה שלך לא מהיום אז איך היה?? כואב??

עקירה לא כואבת...

ההרגשה היא איומה, לא נעימה... אולי לפעמים הרגשת לחץ בלסת... אבל - זה ממש לא צריך לכאוב . ואם זה כן כואב... לוקחים כדורים נגד. ואם זה כואב ובוכים - אז מה ? כולה... בוכים... וזה יעבור. ואם רוצים לפני כן שלא יכאב, ושהכל יעבור ביתר קלות רגשית (כי לפיזית הרופא דואג) - כדאי לקחת "רסקיו" של פרחי באך... בערב שלפני העקירה, לפחות פעמיים... בבוקר של העקירה, לפחות פעמים.... ואפשר גם תוך כדי, ואחרי כן גם... לפחות יומיים. זה עוזר - לפחות לי זה עזר ... וכן בכיתי המוווווווווון. ולא כאב אפילו לא טיפטיפה.

למעלה