כמו שכבר רשמתי לך מקודם...
אם היתה לך מחלה גופנית - חום, דלקת חניכיים, לא יודעת מה - לא היית פונה לאמך ומספרת לה??? ואם כל כך קשה לך לדבר איתה על כך מה לגבי יועצת ביה"ס? יש גם אירגונים שאת יכולה לפנות אליהם באופן עצמאי - קופ"ח - רופאת הילדים / המשפחה וכד', ויש אירגונים ציבוריים שמספקים טיפול בעלות מאוד נמוכה ושווה לנסות (אני אישית ניסיתי והייתי בטיפול רק במסגרות ציבוריות) אבל חשוב שתדעי, שגם אם תפני למקומות האלה, רוב הסיכויים שתצטרכי אישור מההורים כדי להתחיל טיפול. אל תחששי לשתוק אצל פסיכולוג ואל תתחילי מעכשיו להחליט כיצד להתנהג אצלו / אצלה. תני לזה לזרום. אם תשתקי - הוא ידע איך לדובב אותך. יש חלק בטיפול של מבוכה ושל שתיקה, והרי גם זו בעייה אצלך, וטוב שתעלה דווקא בטיפול. השאלה שלי אלייך - מה את מעדיפה - לסבול ולקטר (סליחה על הבוטות, אני רוצה לדרבן אותך לפעול) או לעשות משהו למען עצמך? תשאלי את כולם פה והם יגידו לך שככל שתטפלי בעצמך בגיל צעיר יותר, תחסכי מעצמך שנים של סבל... אני שבה וממליצה לך לדבר עם מישהו מבוגר - אמא, אחות גדולה, דודה, יועצת, אחות או רופאה בקופ"ח - רק אל תישארי לבד עם התחושות הקשות שלך! לכי ותבררי עם עצמך ויוקל לך!!!