שלום לכולם

אסי29

New member
שלום לכולם

קראתי פה קצת ועושה רושם פורום מאוד מעניין. אני סובל מחרדות מגיל 15 ונדמה לי שמאז ומעולם זה מלווה אותי כי החרדות מלוות אותי כל הזמן. עברתי המון והיום אני במצב יותר טוב. אני עומד בפני שינוי רציני בחיי בשבועות הקרובים, עוד שבועיים אני עומד לעבור דירה (אני גר בדירה שכורה כבר 3 שנים) עם החברה שלי וזה צעד רציני ומפחיד שעד לפני כמה שנים זה היה דימיוני כי התבוססתי בפחדים והחרדות שלי. מה שמוזר שהכי מפחיד אותי זה ההתמודדות החברתית והמצבים החדשים מבחינה חברתית שאני אחווה, לא תחזוק בית ולא המצב הכספי אלא רק זה יושב לי בראש. למשל שחברות של חברה שלי יבואו לבקר ואני אחטוף התקף חרדה ולא אוכל לארח כמו שצריך, כי אני לא ממש גם יודע לארח, להציע שתייה ולא לרעוד מפחד ולהיות במחשבות כל הזמן.

לי1974

New member
שלום אסי יקר

קודם כל שאלה קטנה - האם אתה הולך לטיפול? כמובן שאני ממליצה לך לעשות זאת כדי לברר דברים עם עצמך. דבר שני - אני מניחה שחברה שלך יודעת על המצוקות שלך. דיברת איתה על זה? אני מאוד ממליצה לשתף, ואז, גם כשיגיעו חברות שלה, היא תעזור לך לארח אותן והמצוקה שלך אם בכלל, תהיה מאוד קטנה... בהצלחה!

עצה טובה ../images/Emo140.gif

עצה טובה לשתף את החברה שלך ולבקש ממנה עזרה בארוח. אם אתה אוהב את הפרטיות שלך, אתם יכולים להגיע להסכם שהיא לא מארחת יותר מכך וכך פעמים בחודש ולא מזמינה בלי לידע אותך ושתסכים. אתה יכול לארגן לעצמך יציאה עם חבר כשהיא מארחת חברות והיא יכולה להפגש עם חברות גם בחוץ או כשאתה לא בבית. זו תהיה דרך לעקוף את הבעיה. דרך אחרת להתמודד עם הבעיה זה למשל, להזמין חברות יום אחרי יום במשך 4 ימים ולרשום לך במחברת את מידת הלחץ שהרגשת בזמן הארוח ולראות אם זה פחת מיום ליום. תוכל להתכונן לארוח, יכול להיות לך תפקיד ידוע מראש של הגשת כבוד שהוכן מראש. תוכל לחשוב על נושאי שיחה מראש (משהו מהחדשות, למשל). תוכל תוך כדי ארוח, כשאתה מרגיש לחוץ, להרפות בכוונה את השרירים, לנשום עמוק ולומר לעצמך, "אני קצת לחוץ אבל זה יעבור לי, אף אחד לא שופט אותי והרי עוד כמה זמן הן תלכנה הביתה". מעבר לגור ביחד פרושו פשרה מצד אחד והזדמנות להתמודד עם דברים שהיית באופן רגיל נמנע מהם ולגדול בדרך זו, מצד שני. בהצלחה!

../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifהיי אסי

ראשית ברוך הבא בשערי הפורום אז קבל חיבוק שב ותירגע. שנית זה נפלא שאתה לא מצמצם את חייך ונלחם באותם חרדות עובר דירה למרות כל מה שאתה מרגיש, יש לך מישהי שאוהבת אותך תשתף אותה במה שאתה מרגיש ואני יודעת שזה קשה לי לקח 13 שנה לעשות את זה ואני כל כך מצטערת שלא עשיתי זאת קודם, דבר נוסף הייתי מציעה לך כמו לי המתוקה ללכת לייעוץ של פסיכולוג או אולי אפילו טיפול תרופתי וזאת רק עצה אתה היחיד שתחליט בסוף. אנחנו שמחים שהחלטת להצטרף אלינו תרגיש חופשי לשתף אותנו בכל מה שאתה מרגיש.

sh kk

New member
ברוך הבא יקירי

החיים אסי, מנתבים אותנו לכל מיני מחוזות ולכל מיני הפתעות. אני מניחה שאין זו הפעם הראשונה שאתה עובר שינוי בחייך, ולפי מה שאני מבינה ואני מסייגת את דברי כל שינוי בחייך ולא משנה איזה גורם לך לריגרסיה, החרדות מציפות, שוב רואים רק את הקשיים למרות שאתה אומר שלא מלחיץ אותך הקטע הכלכלי או תחזוק הבית, המעבר עצמו כצעד, כלקיחת אחריות, על חייך מביא אותך לחשש מפני הבאות. אז כמו שהיו לך חרדות ותקופות לא טובות ושינויים שהביאו איתם חושך אבל יצאת מזה, מאוד יעזור לך להגיד לעצמך, זו תקופה אני מבין שזו תקופה של שינוי, של קבלה, של למידה וזה יהיה קשה אבל כפי שהתגברתי בעבר אני אתגבר על זה שוב. אני שואלת את עצמי האם החרדות הספציפיות שלך הן לא סימפטומים למשהו עמוק יותר. מי עוזר לך להבין מה קורה לך ולמה? האם החברה שלך יודעת מזה שאתה סובל מחרדות? האם אתה מטופל באיזה אופן? איך אתה מסתדר עם תפקוד רגיל מחוץ לבית כמו עבודה, קניות, סרטים, בתי קפה? יש לך חברים? נסה להבין מה מלחיץ אותך בחברות של החברה שלך, ולמה דוקא האירוח שלהם מלחיץ אותך, האם גרת איתה לפני כן? או שזו הפעם הראשונה שאתה עובר לגור איתה? ואז הפחד הוא כוללני יותר ולא ספציפי נסה לבודד את הפחד ועל ידי בידודו נסה להביא פתרונות לראות שבעצם אתה חושש ממשהו שהוא קטן יותר מהמציאות. וכמובן אמץ את כל העיצות המקסימות שקיבלת משאר החברים פה. בהצלחה גדולה ש'.

למעלה