שלום לכולם

שלום לכולם

אני קורא פה קצת בפורום מזה זמן מה, ורציתי לשאול אתכם שאלה: האם גם לכם יש תופעות פיזיות שמתלוות לחרדה? אני לא מתכוון לתופעות שמרגישים בזמן התקף, כמו הזעה ודופק מהיר, אלא לתופעות שמרגישים כל הזמן, כל היום, מבלי שום קשר להתקף חרדה. תופעות כמו סחרחורות, דופק לא סדיר?

שלום ../images/Emo41.gif

סחרחורת או דופק לא סדיר יכולים להיות כל היום ולהצביע על מצב של חרדה. יש מצב חרדה שנקרא GAD )generalized anxiety disorder) שזה חרדה שחשים כל הזמן, בלי סיבה נראית לעין. התופעות שאתה מתאר יכולות לנבוע ממצב זה ויכול להיות להן גם גורם אחר. גופני למשל (בעיות לב, בעיה של שווי משקל באוזן התיכונה וכיוב') ולכן מומלץ לעשות ברור רפואי גופני אצל רופא המשפחה. אחרי שתשלול סיבה פזית לסחרחורת ולדפיקות הלב, תוכל לנסות לטפל בכך דרך כדורים (אצל פסכטאר או רופא המשפחה) ו\ או דרך טפול פסיכולוגי התנהגותי שילמד אותך טכניקות הרפיה או ביופידבק שמלמד איך להרגיע את הגוף ולהאט את דפיקות הלב באופן רצוני. כמו כן תוכלו לנסות לברר בטפול מדוע אתה במצב של חרדה ואיך תוכל לנסות לשנות זאת.

../images/Emo51.gif רבה על התשובה המפורטת

אני אבדוק את כל הסיבות האפשריות לבעייה בתקווה לפתור אותה כמה שיותר מהר. בכחל מקרה תודה על ההיענות.

../images/Emo50.gif../images/Emo45.gif

נהיה פה בשבילך כשתצטרך מישהו שייתן לך דחיפה במעלה גבעה או שישב לצידך בצד הדרך, אם תתעייף ותרצה קצת לנוח.

למעלה