שלום לכולם

tuty fruty

New member
שלום לכולם

קוראים לי רנה ואני בת 16 שבוע הבא אני נוסעת עם הביצפר שלי למשלחת לפולין. הייתי מאוד רוצה אם אתם יודעים לרשום לי רשימת ציוד של מה להביא כי לא הביאו לנו אני טסה ל8 ימים תודה מראש רנה

היי רנה ../images/Emo24.gif

קודם כל, המון המון בהצלחה במסע! ציוד-
מסמכים: *תיק למסמכים *ארנק לכסף *דרכון *כרטיס טיסה... (לא לוקחים ת"ז)
ציוד: *מזוודה או תיק גדול אחר *תיק קטן *תרופות אישיות (אם את צריכה) *כלי כתיבה (עטים, מחברת....) *מטריה מתקפלת *שקיות ניילון *כסף *מצלמה ופילים
ביגוד: בגדים חמייים. אצלנו היו כאלה שהלכו עם איזה 3 שכבות של טרנינגים! *מכנסיים ארוכים *חולצות ארוכות וטישירטס *לבנים *נעלי הליכה (כדאי 2 זוגות, ושיהיו עמידות לגשם ובוץ) *נעלי בית (לא הכרחי...) *המון המון גרביים *סוודר סווצ'ר... *מעיל חם, עמיד בפני גשם *צעיף, כפפות, כובע צמר *מגבות *כלי רחצה *טישו/נייר טואלט
מזון (כי אי אפשר אפילו לתאר כמה האוכל הפולני דוחה!): *חטיפים שונים *עוגיות, ממתקים... *מנות חמות
ציוד ליום הראשון: *זוג גרביים *זוג לבנים *מברשת שיניים *מים *אוכל *מעיל וסוודר
ועוד ציוד מומלץ
*מוזיקה לדרך (יש כאן שרשור ענקי של שירים שקשורים לשואה) *שקיות חום (אין לך מושג כמה שזה עוזר! *כרטיס לחיוג בינלאומי *ספר (נסיעות ארוכות...)

אל תשכחי שהיא נוסעת בקיץ...

יהיה שם פחות קר.... לגבי המצלמות רק להעיר הערה- זה טוב לצלם חברים ומקומות וגם אחר כך זה כיף להסתכל אבל צריך לזכור לא לחיות את המסע דרך עדשה של מצלמה אלא להיות שם באמת ולהרגיש. לתשומת לבך...

קיץ, אבל בכל זאת פולין ../images/Emo13.gif

לגבי המצלמה- באמת הערה טובה- זאת בדיוק הטעות שאני עשיתי במסע שלנו...

גם בפולין יחסית חם בקיץ!!!!

אל תביאי הרבה בגדים חמים... רוב הזמן לא תצטרכי אותם... רק למקרי חירום... אל אל תביאי מעיל!!! זו טעות! הוא מעיק ומסרבל ולפיכך מסיח את הדעת... לכי ל-"למטייל" או ריקושט או מסעות (או אם את באיזור ירושלים אז לאורחה יואל סלומון 12 נחלת שבעה ליד המדרחוב...) ותקני פליז! (אמיתי פליז פולארטק לא פליזים בכאילו פליז טרמי אמיתי....) זה הכי נוח בעולם!!! חם כמו מעיל (ככשמים עליו איזה ניילון הוא גם אטום לרוח לחלטוין) ונוח כמו ססוטשרט ותפיקי את המירב המהסע!

אני הייתי ממליץ כמה שפחות לצלם

חברים.. יש לי אלבום מדהים.... אין בו כמעט אף אחד!!!! רק אתרים נקיים בלי אנשים.... רואים שם אנשים אולי ב-10 תמונות (מתוך 360) ובשלוש מהם זה אני כאילו אני הצטלמתי עם משהו קשור....

מיכלוש7

New member
../images/Emo4.gif

כל האלבום שלי מלא בתמונות של אנשים... זה כבר ממש מגעיל...
נכון, היה לנו גם המון הווי חברתי שהיה חשוב לי לצלם... וחשוב לזכור גם את הקטעים החברתיים במסע... אבל למה, למה לתקוע אנשים (ובעיקר אותי) בחצי מהתמונות בערך?!
(אבל זה עוד בסדר, יש לי חברה שהצטלמה עם כל מקום!! אין תמונה אחת בלעדיה!)

tuty fruty

New member
תודה רבה

למה לא לוקחים תעודת זהות? ואמרו לנו שהמזג אויר בסביבות ה-24 מעלות אז עדיין לקחת כל כך הרבה דברים ארוכים? ויש לי עוד בקשה אני אשמח עם תספרו לי חוויות משם או להפנות אותי לאתרים כאלה. כי אני קצת חוששת שאני נוסעת ואולי זה ירגיע אותי. תודה מראש רנה

לא לקחת תעודת זהות

כי את לא צריכה אותה, אז חבל לקחת את הסיכון שהיא סתם תאבד/תגנב. אם יש 24 מעלות אז אולי באמת לקחת גם בגדים קצרים, אבל קחי בחשבון שעדיין יכול להיות קר- אנחנו היינו בפולין בסתיו אז היה יותר קר. בקשר לחוויות, את יכולה למצוא כאן בשפע, אבל בסה"כ זאת חוויה מאוד אישית וכל אחד חווה אותה בצורה שונה. תחווי את המסע בדרך שלך וזה יהיה הכי נכון. ממה את חוששת בעיקר?

אל תקחי ת.ז!

היא יכולה ליפול לידיים לא נכונות יש מוסלמים גם בפולין!!! רק לפני חודש גירשו משם אימאם תימני.....

מה הקשר??

לא רק מוסלמים גונבים, לידיעתך הרבה. צריך להיזהר בכללי כי לאבד ת.ז בחו"ל זה חתיכת סיבוך. ההערה שלך היתה מיותרת לגמרי!

אין צורך לקחת תעודת זהות

כי יש לך את הדרכון וזה בא במקום הת.ז שלך. רק צריל לשמור שלא לאבד אותו.

tuty fruty

New member
זהו שאני לא יודעת ממה אני חוששת

אני מרגישה שאני הולכת אל משהו לא ידוע כי כולם אומרים לי שנוסעים לשם ולא חוזרים אותו הדבר זה קצת מלחיץ אותי.. חוץ מזה שאני ילדה מאוד רגישה אני מפחדת לחזור ולא להיות אני שוב.

tal86

New member
גם אני נסעתי בקיץ

לא צריך לקחת כ"כ הרבה בגדים חמים.... לפעמים קצת קריר אז תמיד כדאי שיהיה משהו ארוך ללבוש. לא צריך מלא מעילים וסוודרים, זה קיץ...

בגדים חמים...

המון מנות חמות... המון פילים.... לפחות 10 פילמים!!! נעליים נוחות... אפשר גם סנדלים דפדפת עם קלסר וכלי כתיבה מוזיקה.... תצרבי לעצמך דיסק עם שירים שקשורים לפי דעתך... וסתם שירים שאת מרגישה אותם בצורה מיוחדת.... הרבה כלי נגינה!! כמה שיותר (לנו היו 2 מפוחיות חליל ו4 גיטרות זה ממש מעולה!) קצת כסף.... (עדיף לא לקנות שם לא לפרנס את הרוצחים...) אם את מהזקוקים אז גם לא מעט מסטיקים.... קיצור מה מה שנראה לך.....

למעלה