שלום לכולם

minaa1

New member
שלום לכולם

אני בחור ישיבה מירושליםדוס שחור עם כובע וחליפה לומד מתמיד ויודע ללמוד טוב גמרא אני בן 21 והיום החלטתי סופית לזרוק את הקובע והחליפה ללכת לצבא ללמוד מקצוע ולהיות חילוני אני לא מאמין בתורה יותר זה מיושן פנאתי גיזעני ואני לא מאמין שלאלוקים איכפט מה אני עושה (קיללתי אותו כבר הרבה זמן ולא קרא לי כלום נסו את זה ) אני אוכל בלי לברך(זה העברה הראשונה שאני יכול לעשות) ומקווה לעשות עוד הרבה עוונות הדחיפה הגדולה שקיבלתי זה מאת חופש שיש שם המון חומר טוב שיכול לשכנע כל אחד עם ראש פתוח ונכונות להבין את האמת

גריני

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

וברכותי החמות לקבלת ההחלטה האמיצה ולהצלחה בדרכך החדשה. אני לא חושבת שיש צורך לקלל את אלוהים כדי לדעת שלא איכפת לו מה שאתה עושה...
אם תקרא את "שיחות עם אלוהים" אולי תלמד להכיר דרך הספר אלוהים שהוא שונה לחלוטין מהאלוהים שלימדו אותך עד עכשיו, ואולי תוכל אפילו להתחבר אליו (או שלא....). אני מגיעה לפורום הזה מהצד השני של המתרס: מהעולם החילוני, ולאחר שנים רבות שהמושג אלוהים היה הבל ורעות רוח בעיני - מצאתי בסדרת הספרים הזו דמות חביבה של אלוהים, דמות שנוח לי להתחבר אליה וקל לי לקבל את קיומה. אז שב נא איתנו, ותרגיש חופשי

osho7

New member
נורא מסקרן

תוכל לפרט יותר מה הסיבות שעזבת בסערה את העולם החרדי???

minaa1

New member
תמיד הרגשתי

שיש שקר בעולם החרדי למשל אמרו לי ואהבת לרעך כמוך וכשעשיתי דבר שלא נראה להם הם שנאו אותי או איך מסתדר ואהבת לרעך כמוך עם השנאה שיש בתוך העולם החרדי אשכנזים ספרדים? וכל זה לא מוצא חן בעני יש עוד הרבה סיבות אבל לא הכול אני אומר בקיצור נימאס לי מהצביעות שלהם דרך אגב לא קיללתי את אלוקים סתם אלא קיללתי אותו כי הוא עשה לי בעיות וצרות אמרתי לו אתה אלוקים רשע אתה בראת את הרוע למה לעזאזל היית צריך לברוא צער ? למה ? כנראה שאין לו תשובות על זה

גריני

New member
אני חושבת שיש לו הסבר...

בלי רע אין טוב.... כמו שבלי טוב אין רע, אנחנו נמצאים בעולם פיסי - בו הכל יחסי. ובאנו אל העולם הזה בדיוק כדי לחוות את הדו-קוטביות הזו, משום שהעולם ממנו הגענו - הממד הרוחני, שם הכל מוחלט - שם (כך אומרים) יש רק טוב... ואולי לנשמות שם נמאס מזה שכ"כ טוב כל הזמן....

minaa1

New member
למה ?

אלוקים לא יכול לברוא רק טוב ? מה אם לא יהיה רע לא נרגיש את הטוב ? אז שיעשה שנרגיש תמיד טוב ?

גריני

New member
אה, ועכשיו אני עוד יותר מסוקרנת...

איך ולמה הגעת אל הפורום הזה? כלומר - שיחות עם אלוהים? (שלא תבין אותי לא נכון, אני באמת שמחה שבאת לכאן, אני חושבת שנוכל ללמוד ממך הרבה, לפחות אני...).

minaa1

New member
הגעתי

סתם בלי קשר ואם את חושבת שאפשר ללמוד ממני הרבה משמע שיש שחושבים שלא חחח

המתצפת

New member
מזל טוב ../images/Emo45.gif../images/Emo63.gif

אני הייתי חילוני, אח"כ חזרתי בתשובה לכמה שנים ועזבתי את השטות הזו שנקראת "אורטודוקסיה"/"דת ממוסדת". יש אלוהים=הטבע=הפנימיות של הכל=מקור הכל=היעד הסופי... לפי דעתי הדתות עשו עוול לאל בכך שהציגו אותו כאליל ילדותי שצריך שיתחנפו אליו כל הזמן, והוסיפו לזה פולחנים טיפשיים ומיותרים. אבל אל תשכח שיש דברים חיוביים באמונה, ומה שעלינו לעשות זה לברור את המוץ מהתבן, ז"א: אני למשל מאמין שיש אלוהים שהוא מקור הכל, אנו כאן בהתנסות קצרה של כמה גלגולים, ולפי דעתי יש איזושהי קארמה, ז"א בהתאם למה שעשית יחזור אליך. אבל בסופו של דבר רק הגיוני שכולנו שנובעים ממנו לאחר ההתנסות באני הנפרד ממנו נחזור אליו, להיות אחד איתו לתמיד! ז"א אין טוב בלי רע, וגם כדאי לך לעיין במשלים שמופיעים בפורום "קרן השמש הקטנה" שהייתה חייבת להתנסות בחושך כדי להכיר במה שיש לה.=סיכום של חלק נכבד מהניו אייג'. הגעתי למסקנה שלא כדאי לי להיות אתאיסט, כי אין נחמה, ואין משמעות, אבל גם אין צורך ומומלץ בחום לא להיות שייך לשום דת ממוסדת. אני יהודי בת.ז. וקצת בתרבות, אבל כל האנושות שווה בעיני, וכמו שאפשר להגיד שכולם אותו זבל/בהמות אני אומר שכוולם נשמה שהגיעה מאלוהים ובדרך לחזור אליו, לא הפסדתי כלום בהנחה שהאתאיסט צודק ואני טועה באמונתי(אין לי מניעה מלחיות כמו אדם מערבי נורמלי ולעבוד בסופ"ש וכו') , אני רק יותר מאושר בזכות האמונה שלי. מי שרוצה ללגלג על כך שיצחק, אז לכן אין טעם סתם להיות אתאיסט או פנאט דתי. היום ראיתי תוכנית על ההינדואיזם שהסבירה שהם לא עובדי אלילים, אלא הם מבינים שכל אליל(פסל) מייצג בצורה שונה את המודעות הקולקטיבית הנצחית, והם מתפללים אל אותו אלהים=טבע=אינסוף=יישות מושלמת... שאני מכוון אליו, רק יש להם אמצעים שונים לעבוד אותו(כמו שליהודים יש תורה ולמוסלמים קוראן). כמובן אני מאחל להם שיוכלו להתחבר אליו ישירות ללא הפסלים, אבל זה עוד מוקדם לכך.

minaa1

New member
נכון

אתה מממש צודק זה קו המחשבה שלי דרך אגב בפורום הזה התייחסו אלי הכי יפה זה אולי אומר שהאלוקים שלכם יותר טוב חח

גריני

New member
אלוהים שוכן בתוך כל אחד מאיתנו

כך שבעצם - כולנו אלוהים... אתה, אני וכל מי שנשמה באפו... העניין הוא שכאן - בפורום הזה יודעים זאת, בפורומים אחרים - עוד לא... אל תדאג - גם הם ידעו , כולם ידעו בסופו של דבר. אני שמחה לשמוע שאתה מבסוט מאיתנו, זה הדדי

המתצפת

New member
../images/Emo8.gifזה אומר שהאלוהים האמיתי של כולם

ושל הכל הוא הכי טוב! רק צריך להסיר את האבק מהעיניים ולשמוח עם האמת, וכמובן כמיטב המיסיונריות להפיץ אהבה, אמונה בטוב וחשיבה חיובית ברבים...

גריני

New member
בוא'נה, תתקרב קצת, מתצפת?

רוצה לתת לך
א מ ן ! על כל מילה שלך .

המתצפת

New member
הנני כאן../images/Emo99.gif../images/Emo121.gifאבל..

זה לא מילים שלי אלא אלהים שמדבר דרכי, ודרכך וכן הלאה..

למעלה