שלום לכולם..

שלום לכולם..

שלום, אני עוקבת בעניין רב אחרי הפורום המקסים הזה מיום לידתו. אני כותבת בפורום "שכן" את כאביי בעיקר ובהחלט מרגישה את ההקלה לאחר מכן. אני מנהלת גם יומן אישי, אך לא כותבת בו מדי יום-אני לא מרגישה תמיד צורך.. רציתי לשאול שתי שאלות: 1. כיצד כתיבת הבוקר קשורה לשינוי? אני יודעת שמה שעבד אצלי אם כי טיפין טיפין היא שיטת שינון המשפטים החיוביים (ע"פ רובין שארמה-מי יבכה כשתמות)הייתי צריכה להגיד את זה הרבה פעמים לעצמי אבל זה עובד!! 2. האם הכתיבה היא רק מעין פורקן או שמא היא נועדה כפי שמישהו כתב פה ל"סדר ולארגן" את המחשבות ?אצלי הרבה פעמים התשובה היא חיובית בשני המקרים. בכל אופן -חתימה טובה לכולם..

שירי בוקר טוב וברוכה הבאה!

לשאלותייך: בחרתי לפתוח את הפורום עם המאמר על כתיבת הבוקר כי לדעתי יש קשר הדוק בין כתיבה לשינוי. השתדלתי לפרט במאמר מה עשתה אצלי הכתיבה ואני מזמינה אותך לקרוא אותו. לעשות שינוי אמיתי בחיים זה דבר מאוד לא פשוט. נלווים אליו בדרך-כלל הרבה מאוד לבטים, פחדים, חששות, ורגשות שונים שאנחנו צריכים להיפגש איתם בדרך. הכתיבה זה סוג של צינור ניקוז אם אפשר לקרוא לזה ככה. כתיבת הרגשות והלבטים מאוד עוזרת להתמודד איתם, לפעמים להבין אותם מזוויות שלא חשבנו עליהם ועוד. מי שכותב באופן מסודר לאורך זמן, מבחין בשלב כלשהו שהכתיבה משחררת ומספקת תובנות ורעיונות חדשים. אני נעזרת בכתיבה מדי יום ביומו והיא תורמת לי באופן מאוד משמעותי להתמקדות ולדיבור עם עצמי בנושאים שמטרידים אותי. היא היתה ונשארה חלק משמעותי בתהליך שעברתי בשנים האחרונות, ולכן המלצתי עליה כאן לכל מי שהגיע. אני מאמינה שקריאת המאמר על הכתיבה יתרום לך עוד קצת מידע. כתיבת הבוקר היא הרבה דברים, תלוי בסיטואציה היומית שבה את כותבת. היא לפעמים משמשת כמיכל לרגשות שונים, שמחה גדולה, צער, כאב, תסכול, פחד, או הצפת רגשות כללית, לפעמים היא משמשת כאמצעי לכתיבת מחשבות מעורבבות. הכוונה היא לא לעשות סדר בדברים, כי המחשבות שבתוכנו הן לא מובנות ומסודרות, אבל בעקבות הכתיבה שלהן בדרך הזו, מצליחים להגיע לסדר מסויים. מקווה שזה נותן מענה מסויים ואם לא, תכתבי עוד. שתהיה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה, אם את מעוניינת לקבל את העלון השבועי - שלחי אליי מסר. להתראות,

תודה וברוכים הנמצאים

העניין הוא שאני אמא ל2 ילדים קטנים וגם אני עובדת בעצמי(ואובדת- וזה ממש קשור לשינוי שלי העבודה המתסכלת ) ואני לא חושבת שיהיה לי זמן לכתוב בבוקר. האם זה נכון שצריך לכתוב כ-3 עמודי פוליו? אני יודעת שזה משחרר ונותן הרגשה של הקלה, זה מה שאני עושה כשרע לי כותבת, כל הזמן מהרגע שלמדתי לכתוב, בעיקר למגירה. אבל, כמטלה יומיומית האם עצם הפיכת האמצעי המשחרר הזה לחובה לא יהפוך אותו לדבר שנוא וככזה-לא מקל?

אנילה1

New member
../images/Emo12.gif

אני כותבת במחברת רגילה של בית ספר, 3 עמודים זה מספיק לי.

למעלה