שלום לכולם

lolipop16

New member
שלום לכולם

היי לכולם העניין הוא כזה יש לי חברה מאוד טובה שחבר שלה ניכנס למן מצב שניקרא פסיכוזה כללית אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אבל אני ממש אהיה מעוניינת בחומר על המצב שהחבר שלה ניכנס אליו כי היא רוצה ללמוד על זה.... אתם תוכלו אולי לעזור לי? יש אולי איזה אתרים שמסבירים על המיקרה ?תודה רבה מראש

אינפורמציה

יש ברשת אתרים שבהם ניתן ללמוד על סכיזופרניה (מחלת הנפש הנפוצה)ועל הפרעות פסיכוטיות אחרות. אני מצרף לך קישור לדוגמא. יחד עם זאת חשוב לומר שלא כדאי לנסות להשוות בין מה שתמצאי באתרים האלה לבין החבר של חברתך. כלומר, אל תנסו לאבחן אותו לפי מה שתמצאו שם. כדאי פשוט לשאול את מי שמטפל בו (בהנחה שהוא מטופל).

עוסג

New member
פסיכוזות - לאבי

כתבת נכון - סכיזופרני והפרעות פסיכוטיות אחרות וגם המלצת לא לאבחן לבד. עדיין, מי שלא מתמצא, עלול להתבלבל ולהסיק שכל מצב פסיכוטי מעיד על סכיזופרניה.

אז אולי כדאי להרחיב קצת ולהדגיש

שלא כל התקף פסיכוטי מעיד על סכיזופרניה שהיא בהגדרתה מחלת נפש, בדרך כלל ממושכת ומלווה ברוב הפעמים בהתדרדרות לאורך השנים. לעיתים משבר פסיכוטי מסתיים תוך זמן קצר יחסית, מבלי שיתפתח לתהליך ממושך. אני מקווה שההסבר הזה לא הפחיד יותר מהקודם, אבל קשה להמנע מהדאגה והבלבול מרגע שנאלצים לעשות היכרות עם העולם הזה.

lolipop16

New member
אוקיי...

החבר שלה מטופל הוא נימצא כרגע בבית חולים היא נורא דואגת וקשה לה והיא רצתה ללמוד על התופעה ולדעת לקראת מה היא הולכת ... בכל אופן תודה רבה לכם ..

עוסית1

New member
באנוש יש פרוייקט משפחות

את יכולה להתקשר לאנוש באזור מגוריך ולהתעניין בקבוצה לבני משפחה. אני יודעת שבין היתר הקבוצה מספקת גם אינפורמציה ופרטים שחשוב לדעת על התופעה. צירפתי את כתובת האתר שלהם.

ואם אתם צפוניים (חיפה והאזור)

יש פרוייקט דומה בבית חולים טירת הכרמל, בימי שלישי אחר הצהריים. אפשר לקבל ממני פרטים במסרים.

למעלה