שלום לכולם

JonyH

New member
שלום לכולם

יש למישהו מושג איזה קליפים פ"פ הוציאו? תודה רבה

One Echoe

New member
קליפ קליפ?

כלומר, קליפ?! אף פעם...(תקנו אותי אם אני טועה) אבל קליפים של פרומואים כן.

itaikuskus

New member
אני מתקן אותך

ובכן אין לי מושג בעניינים של מאחורי הקלעים אבל יש שני קליפים שאשכרה יצא לי לראות בטלויזיה בעצם שלושה... יש את גרסת הקליפ ל another brick in the wall שזה שונה מהגרסה שבסרט וראיתי גם את welcome to the machine קליפ אנימציה קצת כבד וגם one of these days שגם גם הוא אנימציה וכולל צלליות אנשים רוקדים לכל אורך הקליפ.

One Echoe

New member
ראיתי את כל הקליפים שהזכרת...

אני פשוט לא יודע אם הם קליפים שממש נחשבים לקליפים. שפינק פלויד באו ותכננו להפיק קליפ... לא יודע \: מישהו יודע במדוייק?

JonyH

New member
זה מה שאני מנסה לבדוק...

אבל תודה בכל מקרה.... אחלה פורום!

כן, הם הפיקו קליפים

היינו "קליפים" במובן של וידאו-קליפים, להקרנה בטלוויזיה. הפלויד הפיקו כמה כאלו בשנות השמונים ותחילת שנות התשעים, לקידום האלבומים TFC, momentary lapse of reason וה-DIVISION BELL. ל-TFC הופקו כ-3 או 4 קליפים, לכמה משירי האלבום. אני לא זוכרת מי היה הבמאי שלהם. הם נגנזו מזמן, וכמדומני שרק בהוצאה המחודשת של TFC, לפני כמה חודשים, היה ניתן לראותם שוב. בסוף שנות השמונים ותחילת שנות התשעים הפיק סטורם תורגרסון, המעצב הכמעט-קבוע של הפלויד, כמה קליפים להקרנה מסחרית, ביניהם LEARNING TO FLY ו-HIGH HOPES. אולי גם MAROONED? אני לא זוכרת בדיוק. אבל עיקר הסרטים - לא בדיוק "קליפים" - שצילם תורגרסון עבור הלהקה, נועדו להקרנה בהופעותיה, באותם שנים. ביניהם גם סרטון מדהים ל-SOYCD, שאת חלקו ניתן לראות ב-PULSE. סרטונים אלו לא זמינים, עדיין, לרכישה. כנ"ל סרטוני האנימציה שהוזכרו. אפשר אולי להוסיף לרשימה גם את הקליפ ל-ABITW2 שהופק במקביל לסרט "החומה", היינו כמה שנים לאחר האלבום. לפני 1980, ממילא לא ניתן לדבר על "קליפים". "פומפיי" הופק במטרה לשווקו לתחנות טלוויזיה באירופה, אך בסופו של דבר הסרט יצא לאקרנים כסרט של ממש, בעקבות הצלחת DSOTM. בתחילת דרכה, הצטלמה הלהקה למספר "פרומואים" הדומים לקליפים של היום: SEE EMILY PLAY, ARNOLD LAYNE, JUGBAND BLUES, ועוד. האחרון ביניהם היה, כמדומני, POINT ME AT THE SKY. כשלון הסינגל הביא את הלהקה להמנע מהוצאת סינגלים עד סוף שנות השבעים. הצד הויזואלי שלהם בא לידי ביטוי באפקטים הויזואליים בהופעות.

flowerboy69

New member
כמה דברים

יש לי דיוידי לא חוקי-3 דיוידים שבהם יש כל מיני קליפים ודמואים שיצאו בכל מיני צורות. יש שם גם משהו עם השיר "ברוך הבא למכונה" ולעוד כמה דברים.כנראה שהם למעשה אותם סרטים שליוו את השירים בהופעות מ division bell יצא גם הקליפ take it back וגם high hopes נדמה לי שמה momentary היה גם את הקליפ dogs of war אבל אינני בטוח אני זוכר שזה מופיע בדיוידי גם הקליפים של final cut יצאו בוידאו הידוע של האלבום יש בו 4 שירים בינהם not now jhon ו final cut ועוד 2 שאינני זוכר הם בנויים במן סרט קצר שמתאר אדם שמתמודד עם מות בנו במלחמה משום מה הוידאו הזה הופסק להמכר והיום קיים רק ביד שניה יש בדיוידי הזה עוד כמה דברים מעניינים אבל מזמן לא ראיתי אותו ואינני זוכר... דניאל

oribarak

New member
כן כן כן

אני זוכר שכשהיינו בהקרנה המיוחדת בסינמטק אז הראו כל מיני קליפים של אקליפס...שפתאום משהו מתפוצץ והחלקים של המכונית מתפזרים ועוד כאלה...וככה גם לעוד כמה של דארק סייד שכחתי פשוט איזה

weird dust

New member
לפי דעתי הקליפ האחרון שניכשל

ולא שודר מעולם היה Vegetable Man שרואים הרבה את סיד רץ בשחור לבן בוהק שהיה עלול לגרום לאפילפסיה למספר אנשים. הטלויזיה חשבה שהשיר או הקליפ כבדים מידי ולא הוציאו אותו בסוף. ניתן לראות חלק קטנטן ממנו במה שהוי אייץ וואן עשו על סיד בארט לפני כמה שנים ושודר פעמיים בשנה האחרונה.

THEDUDE911

New member
יש קליפים כמעט לכל הדיסק של

DARK SIDE OF THE MOON האמת היא שלכל שיר בדיסק יצא גם קליפ. הקליפים ממש טובים ודיי נדירים לפעמים אפשר לראות את MONEY ן TIME בVH1 ואפשר גם להוריד מהאינטרנט

weird dust

New member
יש גם קליפ ל-

Interstellar Overdrive בצורה קצת מוזרה מתוך ה-UFOI יש את הסרט Tonigt lats all make love in london שבפרומו שלו יש את Interstellar Overdrive - מה שיכול להיחשב כמעיין קליפ Set the controls for the center of the sun יש בכמה גירסאות. יש ל-Corporal Clegg עם סיד Astronomy Domine הופיע בבי בי סי בהופעונת כשהמראיין השמרן חשב שזה רעש ושאל אותם למה הם עושים הרבה רעש
. ויש עוד כמה מהתקופה שאני לא זוכר. בתקופה שהם טסו לאירופה לסיבוב הופעות אחרי שהם "שכחו" את סיד בבית הם הצטלמו לטלויזיה הבלגית או הצרפתית לקליפים שהוצגו אז.

flowerboy69

New member
הרבה מכל זה יש

בדיוידי שעליו סיפרתי אבל הוא לא ממש חוקי אז לא מספר יותר ששששש...

flowerboy69

New member
צר לי חומד אבל...

יש גם יש והוא אפילו מאוד מוכר וידוע שרואים אופניים נוסעות בפרעות ועוברות דרך בתים וחצרות עד שהם נופלות בסוף.אם תרצי אנסה לצרוב אותו מהדיוידי שלי ולשלוח לך ככה שתכירי דניאל

למעלה