שלום לכולם

חיפה29

New member
שלום לכולם

אני חדשה פה בפורום, חדשה בכלל באימהות ובעניין הקלאב פוט. אני חווה קשיים שאני בטוחה שאני אוכל למצוא פה תשובות אליהם... כמו למשל, הנקה עם הנעליים..

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

הינה דוגמא קטנה. זו תמונה שצולמה כבר לפני שנה. אני עדעען מניקה פעם אחת לפנות בוקר... נהיה כבד להרים את הפעוט מצד לצד אבל לא נורא.
את מוזמנת להכנס לאתר שלנו שכתובתו מופיעה בחתימה שלי. מזל טוב לכם להולדת התינוק/ת המון אושר

חיפה29

New member
לאמא של כדור

תודה רבה. יש לי בת... אנחנו בשלב שכל הזמן צריך את הנעליים ונורא קשה לי להתמודד עם זה. הנעליים כל הזמן גולשות לה מכף הרגל המיניאטורית שלה וזה כואב לה והיא נורא בוכה. לא משנה כמה אני מהדקת את האבזם, עדיין הנעל יוצאת לה הרבה פעמים (מחליקה עם הגרב). תודה על התמונה. אני רואה שהרגליים שלה מונחות בדיוק באותה צורה בזמן ההנקה. זה נראה לי לא כ"כ נח לאכול ככה, אבל התמונה שלך הוכיחה לי אחרת

ברוך הבא חיפה

ומזל טוב לאמהות החדשה והקסומה . קודם כל הייתי שמחה אם היית מספרת קצת על עצמך ועל התינוקי בכדי שנוכל להכיר יותר טוב ואחרים יוכלו לשאוב מתוך הסיפורים שלך והקשיים שלך ולנסות לסייע לך... אני מבינה שאת כבר בשלב הנעליים, אז בן כמה הוא????, היא??? אני לא הנקתי וגם לא מטופלת בשיטת פונטסי, אז תכף יתעוררו כל הממומחים שאחת מהם כבר הגיבה, ויוכלו לעזור את מוזמנת בלב רחב לפורום בהצלחה ותשני הרבה אורית

חיפה29

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

הריון - כמה חיכיתי לו, כמה רציתי בו וכמה התרגשתי כששמעתי שיש לי בת!לבת הזו חיכיתי ורציתי אותה עוד הרבה לפני שהתחתנתי. במהלך הסקירה השניה הרופא אמר: יש פה "קלאב פוט". שאלתי במה מדובר. לא אמר לי כלום השם הזה, או המחלה הזו, או השד יודע מה זה! הוא אמר שכף הרגל עקומה. שאלתי על מה זה מעיד? על בעיה שכלית? בעיה אורטופדית? מה פשר הדבר? הוא לא רצה להתחיב לכלום ונתן לי הפנייה דחופה לבית חולים לייעוץ ודיקור מי שפיר. מיותר לתאר את הלילות נטולי השינה והחרדות הקשות, הדאגה, התיסכול שאת לא יודעת מה קורה לך בבטן, ואולי איפשהו תחושת כישלון שהגוף שלך לא עזר ליצור משהו מושלם.. בחודש שמיני עשיתי מי שפיר שיצא תקין לחלוטין וחיכיתי בציפייה ללידה. הייתה לי לידה מדהימה!! יצאה תינוקת פשוט מושלמת שקראתי לה "ליהיא". ילדה נבונה, חייכנית שכבר בגיל ארבעה שבועות גרמה לי לבכות עם חיוך מקסים כשפקחה עיניים וראתה אותי וממשיכה בכך שבגיל חודשיים וחצי כבר החלה להתהפך (מה שמחכה לי עם הילדה הזו...). על הקלאב פוט למדתי ועודני ממשיכה. אנחנו בטיפול אצל דר' בור בבי"ח "העמק" בעפולה ואנחנו מאוד מרוצים מהטיפול שלו. סכין הניתוחים עדיין מרחפת מעל לראשנו, אבל אני עושה איתה התעמלות עפ"י שיטת פלדנקרייז ואני מקווה שנצליח להוריד את האיום הזה של הניתוח... חבל לי שלא ידעתי על הפורום הזה מיד אחרי הלידה. היה נורא קשה להביא הביתה ילדה מגובסת. לא יכולתי להפסיק לבכות. עוד דבר נוראי שצריך להתמודד איתו בנוסף להיותי אמא טריה ו-פ-ו-ל-נ-י-ה!
אני שמחה להיות פה ותודה על קבלת הפנים החמה.

גווניבר

New member
ברוכה הבאה!

את מוזמנת לקרוא את הסיפור האישי שלי, ולפנות אלי במסרים בכל עיניין. אני מאוד אוהבת את השם 'ליהיא'. אם את אצל ד"ר בור, את בידיים טובות. תהיה רגועה.

kashke

New member
../images/Emo45.gifמעולה שאת עובדת איתה בשיטת

פלדנקרייז. רוצה לספר לי במסר מי המורה שלכם?

חיפה29

New member
מדריכת פלדנקרייז

קוראים לה כרמית משהו. בחורה בלונדינית מקסימה. אני ממש מבסוטית ממנה ומהשיעורים, למרות שהקטנה שלי קצת פחות. על אף הטרור שהיא עושה לי בשיעורים, בבית אני כן מצליחה לעבוד איתה והתוצאות הן: א. היא התחילה להתהפך ב. היינו היום בביקורת אצל דר' בור והוא מאוד התרשם מהגמישות של העקב. הוא ממש עודד אותי להמשיך לה את התרגילים. עוד חודש- נוכל לעבור רק ללילה עם הנעליים. היא תהיה משוחררת מהן למהלך כל היום.

ilana k

New member
ברוכים הבאים

גם אנחנו מטופלים אצל ד"ר בור ואני בטוחה שהטיפול מאוד מסור. אני אמא לתינוק בן ארבע חודשים. גם אנחנו נמצאים בשלב הנעליים. עד לפני שבועיים הנקתי, והתנוחה של ליאורי הייתה בדיוק כמו בתמונה של אמא של כדור. האמת שאני אף פעם לא חשבתי שיכולה להיות בעיה עם הנקה, ליאורי בעצמו מצא תנוחה נוחה עם נעליים. בהצלחה. וכמובן, השארי איתנו

חיפה29

New member
תודה רבה על העידוד

הבעיה, מבחינתי, הייתה התנוחה של הרגליים, אבל נראה היה שהיא אוכלת בסדר. בעיות ההנקה שהיו לי - לא נבעו מהנעליים בסופו של דבר. עדיין היא אוכלת טוב יותר אם הנעליים לא עליה. היא יותר שלווה... אוכלת יותר במתינות... לא יצא לך לתת לו הנקה ללא הנעליים?

ברוכה הבאה חיפה29

אני אמא לנטע-תינוק בן תשעה חודשים. נטע הוא ילדי הרביעי. נולד עם ק"פ ברגל שמאל. אני כותבת את כל זה מפני שנטע הוא הילד שינק הכי הרבה זמן מכל ילדי - ינק תשעה חודשים מלאים. בימים אלו ממש אני מנסה בהדרגה לגמול אותו מהנקה. הוא ינק עם הגבס ועם הנעליים. הוא הילד הכי זריז מכל ארבעת ילדי. עם הנעליים על הרגליים הוא זוחל בכל הבית בזריזות מדהימה ועומד מזה כמה שבועות. בתי הבכורה ללא בעיית ק"פ רק התחילה להתהפך מהגב לבטן בגיל תשעה חודשים!!! ינקה חצי שנה ונעמדה אחרי גיל שנה. השניים שבאו אחריה לא היו הרבה יותר זריזים ממנה. המחשבה שהילד מוגבל היא אצלינו- המבוגרים. לילדים אין בעיה להסתגל לכל מצב. אצלם פועל הטבע ולא הראש עם דעותיו הקדומות. אל תהפכי את הנעליים למגבלה. תני לביתך ללמד אותך שיעור בטבע האדם. אני מודה שאותי נטע לימד המון. ברוכה הבאה והרבה הנאה בגידול הקטנה.

חיפה29

New member
אין ספק שהמגבלה היא בראש שלנו

אני מסכימה עם כל מילה שלך, וגם ליהיא לימדה אותי שיחד עם "המגבלה" שלה, היא משיגה כל ילד נורמאלי אחר והתחילה להתהפך לפני שבועיים בגיל חודשיים וחצי.

Adoushi

New member
לאמא של ליהיא

שלום וברוכה הבאה למשפחה. השם של הבת שלנו קרוב לשם של הבת שלכם. רק אות אחת שונה. לבת שלנו קוראים לידיא. היא בת 13 חודשים מטופלת גם אצל ד"ר בור בעפולה. היא כרגע בשלב נעליים בלילה בלבד. לגבי הנקה, לא כל כך אוכל לעזור, לא התחום שלי :) בהצלחה בהמשך הטיפול, מאחל ימים קלים עם הנעליים.

לאמא של ליהיא, שלום וברוכה הבאה../images/Emo20.gif

יופי שמצאת אותנו. אני יעל, אמא של עמית בת 12 וחצי וטל, שהוא ילד הקלאבפוט שלנו, והוא בן שש וחצי ועבר שני ניתוחים. הניתוח הראשון אירע בגיל 11 חודש והניתוח השני היה ניתוח להעברת גיד שהוא עבר לפני 8 חודשים. כרגע לטל יש סד בלילות והוא מטופל בהתעמלות טיפולית ופיזיוטרפיה, עם עידוד להרבה משחקי כדורגל. מאחלת לך המון בהצלחה עם ליהיא. הקפידי על הוראות הרופאים והיעזרי הרבה בפורום ובכל שאלה. היכנסי גם לאתר של אמא של כדור, הלא היא עידית, יש שם גם תשובות לשאלות רבות. הישארי איתנו, יעל

חיפה29

New member
שלום שחר של יום חדש

איזה כיף להצטרף ולזכות לכזו קבלת פנים חמה ולבבית
, הלוואי שליהיא הייתה יכולה לקרוא מה שכותבים. בינתיים, היא מסתפקת בסיפורים שלי
מדוע ולמה שני ניתוחים? אני הבנתי מדר' בור ודר' אנג'ל, שברב המקרים הטיפול מסתיים בגיל שלוש... האם אני טועה? גם אני עושה לליהיא מעין פיזיוטרפיה. כמה זה עוזר לטל? לא הפחיד אותך להכניס את הילד לניתוח? אני ממש חוששת מזה.. בהתחלה, היינו מטופלים אצל דר' אנג'ל פה בחיפה, אבל בגיל שלושה שבועות הוא רצה להכניס אותה לניתוח בהרדמה מלאה ואני התנגדתי ניחרצות! לא הסכמתי לשמוע על זה ולכן עברנו לטיפולו של דר' בור (שאצלו גם הייתי בייעוץ עוד במהלך ההריון). אני אשמח לשמוע ממך עוד על ההתעמלות הטיפולית ואיך הוא משתף עם זה פעולה.. עדי

אז זהו, שאת לא טועה, הדגש הוא

על "ברוב המקרים" אבל לא תמיד. קלאבפוט לא עובר לעולם. הרגל לא תהיה אותו דבר אף פעם, וזה תלוי גם בחומרת הקלאב פוט. קלאב פוט קל, בינוני או קשה/חמור. ברוב המקרים, וזה נכון ללא ספק, ברוב המקרים הטיפול יכול להסתיים ללא ניתוח או עם ניתוח אחד לתיקון הקלאב בסביבות גיל שנה. אבל, אצל טל הייתה נסיגה בסביבות גיל 4 ולא עזרו כל הפיזיוטרפיות והסדים והטיפולים שעשינו ונזקקנו לניתוח להעברת גיד שהיה קשה מאוד, בדיוק בינואר לפני שנה. טל היה מרותק לכיסא גלגלים במשך כמעט שלושה חודשים ומגובס על המפשעה. כרגע הוא עם סד בלילה. לניתוח היו תוצאות מצוינות אבל צריך לשמור עליהן עם תרגולים לגיד, עם משחקי כדורגל ועם ההתעמלות הטיפולית שהוא מקבל במכון "עצבובים" עם ילד נוסף שיש לו בעיות היפוטונייה קשות. בכל מקרה, הוא משתף פעולה מצוין ולא מתייחס למגבלה שלו בשום אופן. הוא היום נראה ככל הילדים, רק אם הוא רץ מאוד מהר, רואים שינוי קטן מאוד אבל רק בעין מאוד מאוד קפדנית. הרופא אמר לנו שהרגל הזו תמיד תהיה שונה. השוק שלה רזה יותר וכף הרגל די מכוערת ומצולקת אבל אני לא מוטרדת מזה. העיקר שהוא מתפקד פיזית ונפשית ונראה ככל הילדים. קלאבפוט מטבעו הוא עיוות של הרגל ש"שואף" לחזור כל הזמן ככל שהרגל גדלה, לכן יכולים כל הזמן לחול שינויים עד גיל 18 שבו הרגל מפסיקה לגדול. הסוד הוא לא להפסיק לטפל ולחזק את הגידים והשרירים. הרגל הזו מטבעה היא חלשה יותר לכן, טל זהיר בירידה במדרגות ובטיפוס על כל מיני מתקנים. אבל זה כבר טבע שני שלו. גם רונירון היחיד, שאמא שלו, מיכל, כותבת בפורום הזה, עובר ניתוח דומה בחודש ינואר הקרוב. גם תומר, הבן של שחר (שהכינוי שלה, "אודונים") עבר ניתוח שני לפני כחודש והוא בן 3 וחצי. שיטת פונטסי היום, על פי השמועות והמחקרים, היא השיטה הפופולרית לטיפול ויש לה תוצאות מדהימות ללא ניתוחים. אנחנו לא טופלנו בשיטה הזו כי רק לפני שנתיים וחצי השיטה נכנסה לרוטינה בטיפולים של פרופ' ויינטרוב ב"דנה", איכילוב, שם אנחנו מטופלים. אם אתם מטופלים על פי שיטת פונסטי, לכו לפי הפרוטוקול ולפי הוראות הרופא שלכם ואל תסטו ימינה או שמאלה. ד"ר בור הוא רופא נפלא. אני הבנתי מההודעות שלך שהוא הרופא שלכם. הקשיבו לו ולכו בעקבות הוראותיו. הצלחה גדולה לכם, יעל

חיפה29

New member
לאבא של לידיא

תודה רבה על קבלת הפנים
. האמת, היינו אתמול בביקורת אצל דר' בור והוא ממש היה מרוצה ממה שהוא ראה. יש לנו רק עוד חודש אחד להיות עם הנעליים 23 שעות, ואז נעבור רק ללילה. החודש הזה נראה לי הכי קשה...

חיפה29

New member
עוד אודותינו...

ליהיא היא ביתנו הבכורה. נולדה ב- 30/8/2004 (היום בדיוק בת שלושה חודשים
). עברנו שלושה גיבוסים בהם שינו כל פעם את הזוית של הרגל. היא הגיבה לכל שינוי בגבס די קשה. נורא בכתה והייתה מאוד לא רגועה. אחרי שלושה גבסים גיבסנו לשבועיים רצוף ואז התחלנו את הטיפול עם הנעליים. לנעליים היא מגיבה פחות קשה, על אף שהן כל הזמן מחליקות לה מהרגל ועוד לא מצאתי לכך פיתרון הולם. נכון לעכשיו, דר' בור לא מוצא לנכון לנתח, אבל אין הבטחה שזה לא יקרה בכלל. לא נאמר לי מה דרגת החומרה של הקלאב פוט שלה. עושה רושם שעד עכשיו היא הגיבה יפה לכל הטיפול של הגבס והנעליים וגם להתעמלות שאני עושה לה. אני מקווה שנמשיך להשתפר ושלא נצטרך לעבור ניתוחים. יש פה מישהו שטופל ונחסך ממנו הניתוח הזה?

למעלה