שלום לכולם..

r a 1

New member
שלום לכולם..

זו פעם ראשונה שלי בפורום אז קודם כל שלום לכולם.. רציתי לשאול איך המחלה משפיעה על משקל הגוף שלכם? לי לדוגמא היתה ירידה דרסטית ואחר כך עלייה בחזרה..

ל3

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני שמחה שהצטרפת אלנו ומקווה שתשארי עמנו ותקחי חלק פעיל בהוויה של הפורום. לגבי משקל, לופוס יכול לגרום לירידה בלתי מוסברת במשקל ויתכן גם ירידה כתוצאה מחוסר תאבון ,שהוא אחד מהסמפטומים של המחלה. מצד שני, יתכן עליה במשקל כתוצאה מלקיחת תרופות מסוימות כמו סטרואידים או כתוצאה מדיכאון שגם הוא סימפטום של המחלה. בשורה תחתונה, שינויים במשקל בהחלט מחייבים התייחסות וקשורים ללופוס אם תרצי, ספרי לנו עוד על עצמך- כל מה שתרצי שירי

gaia20

New member
ברוכה הבאה../images/Emo23.gif

אני אספר לך ממה שקרה אצלי בגוף זמן קצר לפני שגילו לי את הלופוס ירדתי במשקל עקב חוסר תאבון (כמו ששירי אמרה, זהו אחד הסימפטומים), הירידה לא היתה דרסטית, ירדתי אולי 3 או 4 קילו, אבל זה רק בגלל שאיבחנו את הלופוס יחסית מהר (כמה חודשים זה נחשב מהר
) אני מניחה שאם היו מתעכבים באיבחון היתי יורדת הרבה יותר, פשוט לא אכלתי כלום. לעומת זאת, ברגע שגילו את הלופוס, והתחלנו בטיפול, הרגשתי הרבה יותר טוב והתחלתי לאכול רגיל, משקלי חזר למה שהיה ובנוסף, שבועיים אחר כך, בערך, התפתח אצלי התאבון המפלצתי שהסטרואידים גורים לו. כתוצאה מכך, עליתי קרוב ל 10 קילו.(לקח בערך חודשיים להעלות את אותם קילוגרמים) המשקל ירד והתייצב בחזרה ברגע שהתחילו בהורדת המינון. היום המשקל שלי נחשב תקין לגמרי, 48.5 קילו (בהתחשב לזה שאני די נמוכה 1.56, המשקל תקין) ועכשיו, אחרי שקשקשתי וקשקשתי על עצמי אני אשמח לשמוע גם עליך
שיהיה יום נפלא

gaia20

New member
../images/Emo2.gif

טוב...אז הנה רשימה של דברים שאכלתי היום, ורק 4:30 אחה"צ... הבוקר התחיל עם נס קפה (3 כפיות סוכר...) אחר כך, חמין של אמא.... אחר כך- חברה באה אלי להביא לי ג'חנון.... עם הג'חנון היא הביאה גם גלידה בגלל שיש דלקת גרון... הגלידה נאכלה גם נאכלה.... קיצר, יקירתי...מורעבת, זו בטוח לא אני
פחחחחחחח..."מורעבת".....חחחחחחחחח

r a 1

New member
קצת על עצמי..

אז ככה.. אני בת 19.5 ואובחנתי לפני חמש וחצי שנים בערך כחולת I.T.P - חוסר טרומבוציטים בגוף, אחרי 3 שנים בערך, עם קבלת הצו הראשון ערכתי מספר בדיקות ואיבחנו אצלי לופוס ומאז אני מטופלת בפלקוויניל.. טפו טפו המצב שלי נחשב לטוב ואני חיה עם המחלה די טוב מבחינת המשק..לפני שנה וחצי היתה לי ירידה במשקל של 7 קילו בגלל חוסר תאבוןובשנה האחרונה עליתי את הכל ואפילו יותר (אני לא מטופלת בסטרואידים) וזה די מתסכל אותי..מה אפשר לעשות עם זה? מישהו יודע? תודה לכלום על ההתיחסות..

gaia20

New member
הי שוב

חוסר תאבון זה בהחלט נפוץ אצל חולי לופוס, לפני גילוי המחלה, ובכל התפרצות. אני אתן לך דוגמא מה אני חושבת שזה יש כאלו שעושים דיאטה מאוד חריפה, הטעות שלהם זה שהם חושבים שככה זה ישאר אבל אחר כך הם חוזרים לאכול כרגיל (בסיום הדיאטה- הגיעו למשקל הרצוי בזמן ממש קצר) והכל חוזר ולפעמים אף מעל מה שהיה לפני ההרזיה נראה לי שזה מה שקרה אצלך מפאת חוסר תאבון, שזה סימפטום של הלופוס, ירדת ירידה מאוד חדה אחרי שטופלת, המצב השתפר, התאבון עלה בחזרה בשבילך זה "חזרתי לאכול כרגיל" בשביל הגוף, זו הכפלה של כמה וכמה מספרים בכמות האוכל נראה לי שאפשר להשוות את זה לדיאטה החריפה, שכמובן לא באשמתך. מה שאני מציעה לך, אם אינך מרוצה ממשקלך, לפנות לדיאטנית אני בטוחה שהיא תוכל לעזור לך לחזור למשקלך הקודם ולהשאר שם. ואני מאוד שמחה לשמוע שהלופוס יציב אצלך
הלוואי שישאר ככה לנצח! בריאות לכולנו

1ט ל י

New member
היי

לפני שגילו אצלי את הלופוס, הספקתי לרדת 7 קילו (בחודשיים בערך), אבל אז הייתי בבית כל הזמן, והפלקווניל עזר, ואני עליתי את זה, והוספתי עוד 7 ק"ג... עכשיו, אני עדיין עם הבונוס, אבל התאבון בא והולך, או שאני מסוגלת לטרוף הכל, או שאני כמעט לא אוכלת כלום. המשקל שלי ממש יויו....

ma pitom

New member
האמת היא..

שאני מדי פעם עולה ויורדת ממשקלי אך יש לי תחושה שזה ממש לא קשור ללופוס אלא כמו כל בחורה שיש לה עליות וירידות במשקל (תקופות שכאלה..) מה דעתכן???בכל מקרה לי תמיד יש תאבון אבל לא נראה לי שזה קשור או לא קשור ללופוס

1ט ל י

New member
יכול להיות

אבל אני בטוחה שכל התרופות האלו מוסיפות לבלאגן...

gaia20

New member
גם לי רוב הזמן יש תאבון

ואני לא מקשרת את זה ללופוס מהסיבה שאני נמצאת ברימיסיה, ונוטלת 7.5 מ"ג סטרואידים- לא מינון שאמור להשפיע על התאבון שלי. מאידך, אם המצב היה גרוע, הסטרואידים היו במינון גבוה , אז כן היתי מקשרת. מה שהתכוונתי להגיד- אני חושבת שזה די תלוי במצב שאת נמצאת בו. בכל מקרה, גם אם זה קשור וגם אם לא, ליווי של דיאטנית זה תמיד טוב. הרי לא כל מי שנוטל מינון גבוה, צפוי להעלות עשרות קילוגרמים. אנחנו יכולים לשלוט על התאבון ולהגיד מתי די. ד"א, הקילוגרמים שבכל זאת מעלים, עקב סטרואידים- צפויים לרדת מהגוף אחרי הורדה של המינון. ואם הקילוגרמים עלו עקב שיפור במחלה, והתאבון חזר לנורמה- דיאטנית יכולה לעזור כאן.

למעלה