שלום לכולם!

omeris

New member
שלום לכולם!

רציתי לשאול שאלה שאלתית:
אני נהג חדש (שנה וחצי) ונשפטתי על עבירת מהירות. (נסיעה בכביש עירוני במהירות 86 קמ"ש - ד"א הקלו עלי במשפט בגלל שתנאי הכביש והדרך באותו מקום הם כשל דרך בינעירונית לכל דבר..) רציתי לדעת האם הנהג חדש יוארך לי? אני אדרש לעשות תאוריה בשנית ברגע ואצטרך לחדש את הרשיון? (עוד חצי שנה) זה די דחוף לי עכשיו, כי בזמן שאני אצטרך לחדש את הרשיון אני אהיה במהלך קורס צבאי ובו אני אשתחרר רק בשישבת ולא תהיה לי הזדמנות לעשות תאוריה באותו זמן..כך שאם יש צורך בכך אני מעדיף לעשות את זה עכשיו. תודה רבה מראש לכל העונים!

be_roo

New member
לא תוכל לעשות זאת עכשיו ממילא

רק כאשר תסתיים תקופתך כנהג חדש משרד הרישוי ישקול האם לאור הרשעתך יש לדרוש ממך תהליך רישוי מחדש. הדרישה יכולה לכלול רק תיאוריה או גם טסט מעשי. מה ידרשו? לא אוכל לומר מכיוון שטרם פורסם איזשהו קריטריון רשמי על בסיס מה וכיצד מחליטים. כל שנשאר לך זה לשבת ולחכות.

isra533

New member
מנסיון לצערי

מנסיון של בני, הוא קבל שלילה לשלה חודשים ושופט ציין במפורש שהוא לא נתן לו שלילה לשנה , כי אז היה צריך לעשות טסט מחדש וכמובן העלות הייתה עלי התור אביו. אם קבלת שלילה לפחות משנה לא תצטרך לעבור טסט ותאוריה. בכל מקרה סע בזהירות.

omeris

New member
קיבלתי רק שלילה מנהלתית לחודש

מקצין המשטרה.. השופט נתן לי רק חדשיים "על תנאי" כך שלפי מה שאתה אומר אני לא אצטרך לעשות. אבל מצד שני יש לי חבר שנתפס על אותה עבירה (אם כי הוא עשה את זה באמת באמצע רחוב ראשי בעיר ולא במעבר בין דרך עירונית לבינעירונית) וכשהגיע הזמן לחדש את הרשיון פתאום משרד הרישוי אמר שהוא לא מחדש עד שהוא לא עושה שוב תאוריה..אז אני ממש לא בטוח.

be_roo

New member
או שהשופט לא בקיא בהילכות משרד

הרישוי או שאתה לא הבנת אותו, אבל משרד הרישוי יכול בהחלט לדרוש רישוי מחדש גם אם גזר הדין במשפט כלל שלילה שקצרה משנה.

be_roo

New member
עכשיו הבנתי את מקור הטעות שלך

כמו שהנחתי לא הבנת את כוונת השופט. נהג, כל נהג, שנפסל בפועל לתקופה של שנה ומעלה יצטרך לעבור רישוי מחדש בתום התקופה. לזה התכוון השופט. נהג חדש לעומת זאת, הוא נהג על תנאי ולכן גם הרשעה פחותה בעבירות שמפורטות בתוספת השלישית, יכולה לגרור דרישה לרישוי מחדש. לעיתים מדובר בתיאוריה בלבד ולעיתים גם בטסט מעשי.

מור~!

New member
מה זאת אומרת?

אז מה בעצם קורה מזה שנשארים נהג חדש? שהביטוח גבוה יותר? או שסתם לא הבנתי...

be_roo

New member
נהג חדש הוא נהג על תנאי ובסיום

התקופה משרד הרישוי רשאי לשקול האם לחדש את רשיונך כרגיל או לחייב אותך ברישוי מחדש לאחריו תהיה שוב על תנאי לשנתיים כנהג חדש ושוב אם תבצע עבירות חמורות וכו' וכו'

מור~!

New member
אז מה זה אומר?

מה שכתב זה שמעליי? "...אתה תחשב לרגיל בהשכרות רכב ובמשרד הרישוי"

wil

New member
"נהג חדש" פעם שניה

הכוונה היא שתהיה חשוף *שוב* לעונשים של רישוי מחדש (ונהג חדש פעם שלישית) אם שוב תיתפס בעבירות מהרשימה ה"שחורה". ותהיה חייב בשלט נהג חדש (כנראה) אבל: מבחינת חברות השכרת רכב, חברות ביטוח וכו' - כבר לא תהיה נהג חדש. (להם בכלל יש את הפרמטרים שלהם, ולא מעניין אותם שמשרד הרישוי החליט להעניש אותך בעוד שנתיים עם השלט) אה, ולא תצטרך מלווה - מלווה זה רק בפעם הראשונה בתור נהג חדש.

omeris

New member
ממתי הנהג חדש יוארך?

מיום העבירה, או מיום חידוש הרשיון? או אולי מיום ההרשעה? כי זה נראה לי די מגוחך להיות נהג חדש במשך 4 שנים..זה די מאבד את משמעות המינוח..

למעלה