שלום לכולם....

suneli

New member
שלום לכולם....

אני ארבעה חודשים אחרי הלידה ויש לי עוד 10 ק"ג להשיל מעליי.... קניתי את הספר של דיאטת סאות ביץ' ואני קוראת אותו, בעיקר על מנת להבין את התהליכים שהגוף שלנו עובר עם מזונות שונים, וגם כי פחממות "רעות" הן החולשה שלי....עוגות עוגיות מאפים ולחמים יכולים לספק אותי כל היום אין לי תשוקה לבשר או ירקות...... אני מניקה הנקה מלאה ורציתי לדעת האם יכול להיות נזק לחלב שלי ללא פחממות? אני רוצה לצרוך פחות פחממות (כעשירית מהתצרוכת שלי כיום) ולא להוריד אותן לגמרי מהתפריט. האם דיאטת סאות' ביץ' והנקה הולכים ביחד?? תודה רבה

1אורניתה

New member
תשובה מתחכמת

הממסד האקדמי-לא כ"כ אוהב את דיאטת סאות' ביץ' מטעמים שונים,בין היתר בגלל העדר פחממות בשבועיים הראשונים,עובדה לא מדוייקת,כי מותר לאכול קטניות בדיאטה בשלב 1(שמכילות פחממות מורכבות)ומוצרי חלב (שיש בהן בכמות מעטה סוכרים שונים פשוטים שהן גם פחממות) אבל-כאן בא האבל-אם תחפשי שרשור ישן שפתחה אותו רוני של יובל ומאיה או פני אליה ישירות היא יועצת קבועה בפורום הורים נדמה לי-שבה היא מביאה מאמרים ומחקרים שעשו על פרות אמנם אבל יש להן השלכות למניקות,המחקרים הוכיחו שבדיאטת סאות' ביץ לא היו חסרים תזונתיים,אבל היתה השפעה מששמעותית על כמות החלב (שימי לב לא על איכותו) לפרות שניזונו רק מחלבון-יש כמובן לסייג את המחקר מהסיבה שפרה היא חיה אוכלת עשב וקיבתה אינה בנויה לפרק חלבון מהחי אלא רק מצמחיה ולכן יתכן שממצאי המחקר לגבי פרות אינן מדוייקים כלפינו בני האדם,אך חשוב ללמוד ממנו ולהסיק מזה מסקנות ולהיזהר. אני אישית לא דיאטנית אבל מבינה משהוא בתזונה,לא נראה לי שאם את ממלאה במדויק אחר ההוראות שבספר,לא אמורים להיות לך חסכים תזונתיים וזאת בתנאי שאת גם אוכלת מדי יום קטניות!!!(רוב הבנות שעושות את הדיאטה בד"כ לא עושות אותה במדויק לפי ההוראות אלה רק מאמצות את עקרון המניעה של פחממות בשבועיים הראשונים דבר שאינו בריא אבל אפקטיבי) אז אם בלבלתי אותך,זה טוב-עכשיו לפחות כשהתמונה המלאה מולך תוכלי לעשות את החשבון שלך ולהחליט האם ואיך לעשות את הדיאטה בהנקה (אני אישית לא מוצאת סתירה) אבל בטח מעין או אתי לא תסכמנה איתי. אורנה

למעלה