שלום לכולם

נ ו ב ה

New member
שלום לכולם

יש לי בעייה, אני מאוד אוהבת לשתות אני גם ברמנית אז יוצא שאני שותה כל ערב כמעט. הבעייה שלי היא שאני שותה וודקה בכמויות ואני יודעת כמה שזה לא בריא וגם ממש משמין. יש לכם אולי עצה בשבילי? אני לא רוצה להפסיק לשתות...

shanhen

New member
זהירות

נובה ערב טוב, אתחיל בכך שאודה שאלכוהול זה לא דבר רע. הוא לא מתאים לכל אחד (עניין של גיל וטעם) והוא בעיקר מסוכן. אנשים מבוגרים שעושים שימוש זהיר ונכון באלכוהול מן הסתם נהנים ממנו ולא מוטרדים מעצם השתייה. מי שעושה שימוש לרעה באלכוהול - מסתכן. לפי שכתבת, את עושה שימוש לרעה באלכוהול, את שותה הרבה, לא תמיד בזמן המתאים (בזמן העבודה?) ואת מוטרדת מכך. את מציינת שאת אוהבת לשתות, האם את אוהבת את הטעם או דוקא את ההרגשה המלווה את השתייה? אם את אוהבת את הטעם, ניתן להשאיר את הטעם ולהכין משקאות דלות אלכוהול ותמשיכי להינות. אם את אוהבת את ההרגשה הבעייה גדולה יותר, וראוי לעשות משהו לפני שיהיה מאוחר. אחת השיטות להכיר יותר את השתיה שלך הוא לעשות רשימות. ממש רישום מדויק של כל אירוע שתייה. מתי? מה? כמה? ובעיקר למה? אם תתמידי בכך תמצאי שפעמים רבות השתייה פשוט מיותרת וניתן לוותר עליה. שלב שני - תקבעי לך כללי התנהגות לגבי השתייה. מעין חוזה אישי שלך שאת מחוייבת אליו ומבטא את השליטה שלך על השתייה. אם כעבור זמן מסתבר לך שאת לא עומדת בחוזה מכל מיני תירוצים, זו תיהי ההוכחה שהאלכוהול מתחיל לגבור עליך, ואת בסכנה. במקרה כזה, אני מציע לך לפנות לייעוץ מקצועי לבחון טוב יותר את מצבך. זכרי - היום יש לך עוד הזדמנות לשלוט על השתיה גם בלי לוותר עליה, אם לא תשמרי על עצמך, השתייה תתחיל לשלוט עליך וזה יהיה מסוכן. חוץ מזה, לא ציינת דבר על עצמך מעבר לשתיה. זה בסדר את לא חייבת, אבל אני מניח שיש לך חיים נוספים חוץ מלהיות ברמנית ולשתות. תשקיעי בדברים האחרים החשובים בחייך, אולי תמצאי עניינים חשובים יותר והשתייה ביהפך ללא רלונטית כלל. שיהיה בהצלחה ושבוע טוב. נחום

למעלה