שלום לכולם

hava l

New member
שלום לכולם

שלום אני עוקבת אחרי הפורום הזה כחודשים יש לי המון שאלות לחלוק עם אנשים במצבי ולנסות להתעודד. לפני כ-2\1 שנה גיליתי שאמי חולה באלצייאמר. היא חיה איתנו (משפחה עם 3 ילדים קטנים) במשך כ-17 שנה בשנתיים האחרונות החלה להכות את ילדי ולהכחיש שבכלל זה לא קרה ואז החליטה שאנחנו לא בסדר וגם המצב היה בלתי נסבל מבחינתנו והיא הלכה לגור לבד. ואז אחרי כחודש לאחר שהלכה לאיבוד ולא התמצאה בסביבה הבנתי שמשהו לא בסדר והתחלנו לבדוק והדאגנוזה היתה אלצייאמר כמובן שבדיעבד יש לי שאלות לפשר ההתנהגות (מכות?) אודה על תגובתכם

מני בר

New member
הנה תגובה ראשונה

ברוכה הבאה וליבי איתך. הקטע של המכות (והכוחות ששואביםגם קשישים חולי אלצהיימר מכים..) זה חלק מהמחלה אבל לא בשלב הראשוני,בשלב הבינוני. מה קורה איתה עכשיו? היכן מתגוררת? לבד? בת כמה היא?, אני מבין שהיא אישה צעירה עדיין..

hava l

New member
,תגובה

אמי בת 77 שנה גרה לבד במרחק 10 דק' הליכה ממני. ומה שאמרו לי הרופאים שהיא בתחלית המחלה ומטופלת בממוריט היא מבקרת במרכז יום 4 פעמים בשבוע ולשם שינוי מאוד מרוצה. אבל יש קטעים אחרים כמו בעית מקלחת... ועקשנות בתוספת לאופי עקשן.. ולא פשוט הענין

אירילה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה חוה לפורום

מכות ,אלימות ,התנהגות קיצונית אכן מאופיינת אצל חולי אלצהיימר ,מפליא רק שזה קרה אצל אימך בתחילת המחלה ,משום שממוריט באמת מקבלים אלה אשר בשלביה הראשונים של המחלה ,אלא אם כן אימך כבר בשלבים מתקדמים יותר. רצוי לעקוב אחר ההתנהגות של אימך ולשקול לגשת לרופא ולתאר לו את מה שתיארת כאן ,כי גם לזה יש תרופות נוגדות. בקשר לעקשנות ,גם חמי החולה עקשו מטבעו ואכן לא קל לעמוד מול עקשנותם. עצה אחת אני כבר יכול לתת לך ,היא לזרום עם החולה ולא ללכת נגד ,משום שעל חולה אלצהיימר אסור לכעוס או להתעמת עימו ,זה רק יביא לתוצאות הפוכות. קשה לנו כאנשים בריאים להשתלט על כעסים ,פי כמה וכמה קשה לנו להבליג על מעשים של מחולי אלצהיימר ,אבל לנו פשוט אין ברירה אלא להשלים עם כך ,שכך יש לנהוג עם חולי אלצהיימר. אני שמח שהצטרפת לפורום ,כפי שקראת כאן ישנם כאן בני משפחה המנוסים אף יותר ממני ותמיד שמחים לעזור ולתמוך ,ובשביל זה אנחנו למעשה כאן. גרשון

מני בר

New member
היא הולכת

למועדון לדימנטיים? המקלחות זה גם חלק מהעיניין. הרבה חולים משנים את אופיים בגלל המחלה. כאלה שהיו נוחים ונעימים הופכים לעקשנים. יש תופעות נוספות כמו קללות והתנהגות כפייתית.

חצי הכוס המלאה תגובה לחווה.

למדתי שיש לראות את חצי הכוס המלאה, בעלי מסרב ללכת למרכז יום, אז הנה נקודה טובה אצלך שהיא הולכת למרכז יום, בעלי לא מוכן לעשות כל פעולה פיזית, רק ללכת, אנו מטיילים 4,5, פעמים ביום, אני עושה עמו את אשר הוא מוכן לעשות, לכך אני קוראת לראות את חצי הכוס המלאה, אחרת נשתגע.

פנטזי1

New member
שלום חוה

חולי אלצהיימר הופכים להיות אנשים שונים מאלו שהכרנו כל חייהם,ככה זה גם אצלנו אבי הפך להיות יותר עקשן יותר כעוס ורגזן כל הזמן במגננה מתלונן שלא אומרים לו שום דבר(כי הוא הרי לא זוכר במילא)וגם משתמש לא פעם במילים לא יפות מעין קללות על אנשים שקרובים לו אין מה לעשות צריך להשתדל לא להסחף לעימותים כמה שרק אפשר ולנסות לשנות את נושא הויכוח למשהו אחר כי החולה שוכח אחרי שניה על מה הוא התוכח ואנחנו נשארים עם הכעס וההרגשה הרעה.יכול להיות שאימך הכתה את הילדים כי כבר קשה לה להבין אותם כמו פעם והיא מבולבלת ולא מבינה מה קורה איתה.אני יודעת שמתח ושינויים רבים בסדר היום של החולים גורם להם לאי שקט ובילבול נורא לכן חשוב כלכך שיהיה סדר יום קבוע ורגוע ולא לשנות מיקום של חפצים שלהם. לא סתם אומרים שההתמודדות של המשפחה עם המצב קשה יותר מזו של החולה.

מני בר

New member
פנטזי

אם ננסה לחפש מה עשינו באותו יום שגרם לאי שקט אז נצא מבולבלים. שמתי לב שאין הקשר כי בבת אחת משנים מצב רוח וכמובן מתוך בלבול גדול. כן, לשנות נושא זה דבר מצוין. לא תמיד ניתן כאשר יש התקף זעם.

לחווה שלום,

חוה, אני קוראת בין השורות שיש לך תחושות לא נוחות על כך שהרחקת את אימך מהבית. אין לי ספק שזה מצב מאוד קשה - הצורך לדאוג גם לילדים שלך וגם לאימך החולה. כיוון שהילדים שלך זקוקים להגנתך, טוב עשית שהגנת עליהם כפי שעשית. עכשיו צריך לדאוג לאימך ולבדוק האם היא יכולה לחיות לבד. האם היא חיה לבד? יש מי שמשגיח עליה? יש להסדיר את כל אלה כי גם היא הופכת לאט לאט או יותר מהר לחסרת שיפוט או לנזקקת להגנתך. אם נראה לך, שתפי אותנו בקשיים שלכם באופן יותר מפורט ואפשר יהיה אולי להציע כל מיני פתרונות. טיפול בחולה אלצהיימר הוא כמו ריצה למרחקים ארוכים וצריך לשמור על הכוחות. השינויים שעוברים על החולה הם תוצאה של המחלה שפוגעת במוח ולא משום שהוא רוצה להרע. אנחנו תמיד אומרים ש"זאת המחלה שגורמת לחולה להתנהג כפי שהוא מתנהג, זה לא הוא".

hava l

New member
תודה על החיזוקים

אמי חיה לבד אבל אנחנו לוקחים אותה אלינו בימי שישי לפחות 3 פעמים בשבוע אני מגיעה אליה אחרי העבודה לקחת כביסה לנקות להכין משהו לאכול ולנסות להתקלח. היא הולכת למרכז יום (בקבוצה של אנשים עם בעיות זכרון) ולכן לפחות פעמים בשבוע אני מגיע בבוקר לפני העבודה ללוות אותה להסעה למרכז יום ביומיים הנותרים מלווה אותה מתנדבת מאגודת "עזר מציון" שגרה בסמוך אליה. רציתי לציין שהנני בת יחידה ומטופלת במשפחה צעירה יחסית ולכן מתנהלת לפעמים כמו רובוט המופעל ע"י שלט. תודה לכולם על התמיכה חבצלת

למעלה