שלום לכולם

שלום לכולם

הייתי פה פעמים מספר וכעת אני שוב פה עם שאלה מטרידה. לעודד המתוק יש ק"פ דו"צ. מטופלים בפונסטי ב"דנה", פרופ' ויינטרופ. כרגע כ-2.5 חודשים עם הנעליים וטפו, טפו מסתדרים. אולם, עודדי כבר אוטוטו בן 5 חודשים ועדיין מתעורר בלילה כל 3 שעות לעיתים אחרי שעתיים ובמקרה הטוב, אחרי 4-4.5 שעות. יש לציין שבעבר (לפני הנעליים) מצבנו היה טוב יותר ועודד היה ישן לעיתים 6 שעות רצוף. להוסיף שכעת יוצאות לעודדי שיניים והוא רק יונק. ברור לי שישנם משתנים רבים והמשוואה מורכבת, אבל האם יתכן שעודד לא ישן רצוף בגלל הנעליים? אם אינכם יכולים לענות לי על זה ענו לי על השאלה הבאה: האם ילדי הק"פ שלכם ישנים לילה שלם עם הנעליים? יש לי הרגשה שעד גיל שנתיים לא אדע מה זה לילה רצוף שינה וזה קצת מבאס. יש לציין שעודד מתעורר, אוכל וחוזר מיד לישון, אם כי אני מוכנה להתחייב שפעמים רבות (ואני אמא שלו אז אני יודעת) הוא איננו מתעורר מרעב. עודד אף פעם לא מסרב לציצי, גם אם אכל לפני שעה. ידוע לי שהציצי מרגיע אותו. נסיונותינו להרדימו באופנים אחרים לקחו הרבה יותר זמן ולעיתים אני פשוט מתעצלת אז אני מעדיפה להניק אותו כ-7 דק' ולחזור לישון, אבל לאחרונה אני מרגישה שאני עצבנית, רטנונית ונוחה לרגוז ונדמה לי שזה כתוצאה מחוסר בשינה רצופה. חוזרת לשאלתי: האם ילדיכם ישנים לילה שלם עם נעליים? מצרפת תמונה עדכנית כדי שתראו שחוסר השינה בכל זאת שווה וגם כי הבטחתי מזמן.

מזכיר לי מאד

את ההתנהגות של נטע בלילות. אם בעבר היה לי ספק, היום אני משוכנעת שיש משהו בנעליים בלילה שמפריע לנטע לישון
. ניסית פעם לישון עם נעליים? יש מן הרגשה כבדה כזאת, נעולה, עצורה, חוסמת. על אחת כמה וכמה כשהרגליים גם מחוברות ביניהן. היום נטע מתעורר פחות בלילה, והאמת צריכה להאמר עד תומה - הוא הילד היחיד שלי מהארבעה שישן רוב הלילה אתנו במיטה. פשוט אין לנו כח לקום אליו כל כך הרבה פעמים בלילה. ככה איתנו במיטה, מישהו במאיתנו דוחף לו מוצץ וממשיכים לישון. אני מתנחמת בזה שזה כיף לקום בבוקר כשהוא כמו לחמניה חמה, שיש אסכולה שלמה - עיקרון הרצף - שלפיה הילדים ישנים עם ההורים עד שהם מתחתנים... סתאאאאם
. בקיצור: גם נטע לא ישן לילה רצוף!

אין לי מה לומר רק ש......

הוא מקסים מקסים ואני בטוחה שגם לי הוא היה מוריד את קורי השינה מעל לעינים מרוב שהוא חמוד!

מאוד מוכר מה שאת כותבת

כבר ניסינו לחשוב על השאלה הזו כאן כמה פעמים. בגיל שנה התחלתי ללכת עם אושרי ליעוץ של קופ"ח עם עובדת סוציאלית שתפקידה הוה ללוות הורים בין היתר גם בהרגלי שינה. שינינו כמה הרגלים, זה לא היה ממש קל אבל גם לא מאוד קשה, ואושרי פתאום התחיל לישון 6 שעות ואח"כ אפילו 8 שעות רצוף! אין לי ספק שהנעליים לא מקילות על השינה. מיצד שני קשה לי לומר שזה משתנה העיקרי המפריע אצל אושרי. היום חזרנו לסורינו. בגלל שאושרי בקושי מחלים מהצינון (אל תפסיקי להניק בחורף ושאף אחד לא יגיד לך שזה לא משנה...)קשה לו לישון, לכן עודד או אני ישנים איתו במיטה. הגענו גם למסקנה שכולם נהנים מיזה ואנחנו לא מוכנים שיגידו לנו יותר מה טוב בשבילינו. כיום אושרי הולך לישון בערך ב20:00 וקם ב7:30. ערוץ החיים הטובים. הוא ישן מינימום 6 שעות רצוף, קם לדקה וחוזר לישון. לפעמים הוא קם עוד פעם לדקה או שתיים.כלומר היום אני לא רואה את הנעליים כמכשול לשינה טובה. לפני כמה ימים שממש היה לו קשה לנשום הורדתי לו את הנעליים באמצע הלילה, אני לא יודעת אם זה עזר לו לישון או רק היה פחות מסורבל. עד לפני שבועיים הוא היה אוכל דייסה ב 5 בבוקר ומיד חוזר לישון. פשוט ראינו שהוא ממש קם רעב ב4 ועד 5 מסתובב לא רגוע בסיס עצמו. עכשיו הוא מותר על הדיסה. (איזה כף). כמובן שיש גם ימים שהוא הולך לישון ב 21:00 וקם ב6:30... אבל סה"כ יש לילות. תנסי כ פעם הגדיל את הזמן בין ההנקות במיוחד בלילה. אכילה מרובה בלילה גורמת גם לכאבי בטן וגם להשתנה מרובה. הם קמים כשהם עושים פיפי-זה מפריע את שנתם ואז קשה להם לחזור להרדם. כמו מעגל כזה. בסה"כ את חושבת שרב בתינוקות כבר ישנים טוב בגיל 5 חודשים? נראה לי שרק בגיל חצי שנה מתחילים להסתדר קצת הלילות. חוץ מאצל הברוכים(-: (הלואי בילד הבא). בהצלחה, עברתי בידיוק אותו הדבר. באמת הבעיה הקשה שלי היתה עצלות בלילה. כלומר קל יותר לשלוף ציצי כל שעה,שעתיים מאשר לחכות ערים עד שיעברו שלוש שעות מההנקה האחרונה. אבל מנסיון אם עיקביים-הכי חשוב- אז זה שווה כבר אחרי כמה ימים יש הבדל. אני זוכרת שאושרי בכה עלי במשך שעה או התהפך במיטה בחוסר שקט אבל חיכיתי לזמן המינימם שהקצבתי וזה עבד.
לבונבון ולך.

טאניוש

New member
אתם לא מעודדים ב כ ל ל ../images/Emo178.gif

אם עכשיו יש לנו לילות של 3 שעות שינה לא רצוף, מה יהיה כשנעבור לנעליים? כלומר, עוד שבוע??? ילד שמתעורר, אוכל ונרדם...חלום, פשוט חלום...

ilana k

New member
אני אעודד קצת

ליאורי יושן בלילות מהלידה. עם הנעליים, בלי הנעליים. נרדם בשמונה וקם בשש. טפו, טפו, טפו.... חמסה, חמסה חמסה שימשך כך.

טאניוש

New member
../images/Emo57.gif

לאון לא ממש ישן (בעצם ממש לא ישן), גם בלי נעליים. עושה לנו טובה ונותן לישון לילה אחד לשבוע בערך, גם על זה תודה ענק לו. זה כנראה טיפוס של ילד.

למעלה