שלום לכולם (-:

שלום לכולם (-:

מאד נהנת לקרוא בפורום המדהים הזה, וגם מעוניינת לעבור את אחד הקורסים במהלך מאי (קשה לי להחליט מה הכי כדאי יש המלצות?) בכל אופן יש לאחי יום הולדת באפריל וממש מתחשק לי לעשות לו הפתעה ולהכין לו עוגה מצויירת, ראיתי את ההוראות שהופיעו במאמרים, ויש לי שתי שאלות: 1. את הבצק סוכר עדיף להכין לבד או לקנות מוכן (אם יש דבר כזה?) 2. האם יש מכחול מיוחד לצבוע או כל מכחול עדין מתאים. תודה מראש מירב
 

ציפורוש

New member
איזה כיף לך על הקורס..

את הבצק סוכר ממש עדיף לקנות. למה להטרטר? (בצק עלים לדוגמא, את מכינה או קונה מוכן?) את יכולה לקנות בחנויות המתמחות (תסתכלי למעלה במאמרים או תראי תשובה שלי לבחורה ששאלה, זה עדיין בדף הראשון). מכחול עדיף לך לקנות בחנויות אמנות או יצירה, זה יותר זול מאשר בחנויות של בישול.. תצטרכי גם לקנות שם צבעי מאכל, מה שיש בסופרים הוא לא איכותי ומרוכז מספיק לצבעים טובים. כדאי להתחיל עם הבסיסיים- אדום כחול צהוב ומהם ליצור גוונים. כמובן תלוי במגבלות תקציביות- אפשר גם יותר.. כל מכחול עדין טוב, אני שטפתי אותם לפני השימוש במים וסבון וזהו... בהצלחה
 
תודה על התשובה המהירה../images/Emo140.gif ועוד שאלה

את הציור עצמו אני לא בטוחה שהבנתי איך מעבירים על הבצק סוכר, פשוט מניחים את הנייר פרגמנט ויוצרים את הקווי מתאר בצורה של שקע? האם הנייר לא נדבק ככה לסוכר? תודה
 

ציפורוש

New member
אני מקווה שאני לא מטעה אותך..

אסביר לך כמו שאני מבינה (לא התנסיתי בציור) טוב, אז דבר ראשון, את צריכה לעבוד על בצק שכבר התייבש, לא כזה שהרגע הנחת, כי אחרת הצבעים 'ייתפזרו' ויימרחו על הבצק ולא 'ישבו' עליו.. אז בצק יבש ונייר פרגמנט לא אמורים להידבק זה לזה.. את מניחה את נייר הפרגמנט על הציור המקורי ועוברת על הקווים שאת רוצה להעביר, בעיפרון רך לא מחודד מדי (לא עיפרון בי"ס אלא B6, תמצאי בחנויות כלי כתיבה, הוא מאוד סטנדרטי, אבל יותר לציור מאשר לכתיבה) אחרי זה, את לוקחת את הפרגמנט ומניחה אותו הפוך(!) על העוגה כך שהציור למטה כלפי הבצק. עכשיו את עובת שוב על הקוים, שאותם את רואה דרך הנייר השקוף, דבר שגורם לקצת מהקו על הנייר ההפוך לעבור לבצק, כמו נייר קופי. עכשיו את מרימה את הדף, ועם טוש מאכל עוברת שוב כדי להבליט, כי השרטוט מאוד חלש. מפה עוברים לצביעה.. זהו.. לא יודעת אם יש בעיה ברעילות, אני משערת שהכמות כל כך קטנה שאין בעיה.. ---------------------------------------------------------- מצטטת מהמאמרים.. " כעת העתיקי את קווי המתאר של הציור לדף הפרגמנט השקוף. רצוי שהעיפרון לא יהיה לגמרי מחודד - גם כדי שיהיה קל יותר להעביר את הציור לעוגה, וגם כדי לא לחורר אח"כ את בצק הסוכר. משסיימת להעתיק, הניחי את הנייר השקוף, כשהציור כלפי מטה, על העוגה, ועברי שוב עם העפרון על קווי המתאר של הציור. לא חזק מדי. הסירי את הנייר ותגלי את השרטוט המוחלש על העוגה. כעת עברי בעדינות עם הטוש על קווי המתאר. במקומות שלא יצאו ברורים - פשוט הציצי בצילום המקורי של הציור, והשלימי על פיו את הציור שעל העוגה. אם טעית או גלשת קצת עם הטוש - לא נורא, אפשר למחוק בעדינות בעזרת קיסם אוזניים עם מעט מים!" ------------------------------------ בהצלחה!
 
למעלה