שלום לכולם,

שלום לכולם,

אני בת 22, יש לי רק 11 שנות לימוד, אין לי בגרות, יש לי אינטילגנציה גבוה, ופוטנציאל גדול מצד שני יש לי פער מאוד מאוד גדול באנגלית אני חושבת שאני צריכה להתחיל ללמוד אנגלית ממש מההתחלה, אני מרגישה שאני לא יודעת אנגלית בכלל, לא יודעת לקרוא ולא יודעת לכתוב. אני תוהה לגבי המסגרת המתאימה, והאם יש כזאת בשבילי, אני נמצאת בתיסכול מאוד גדול כי מצד אחד אני יודעת שיש לי ראש טוב ואני רוצה ללמוד, מצד שני יש לי פערים וגם ליקוי למידה מסויים(עשיתי בזמנו איבחון בכיתה י, ונתנו לי הערכת זמן במבחנים, ועוד הקלות) ניסיתי להירשם לאיזה שהיא מכינה ולגשת לבחינת מימד וזה היה לי קשה, הייתי בהכנה של המכינה לבחינת מימד ו..הרגשתי שקשה לי להתרכז והרגשתי שאני לא יודעת את זה ולא ניגשתי למבחן, ובקיצור מצד אחד יש לי בעיית קשב מסויימת וליקוי למידה מסויים למרות שאני אישית מאמינה שזה בגלל פערים מאוד גדולים ואולי לא רק בגלל זה אבל...ו...ומצד שני יש לי לפעמים כשאני מרוכזת תפיסה מהירה, בקיצור אני מחפשת מסגרת מתאימה, יש לי קליטה מהירה , יש לי יכולת הבעה ברמה גבוה ובמקצועות ההומנים בבית ספר הייתי מאוד טובה גם בספרות למרות שלא קראתי ספר אחד , למרות שקריאת ספרים היא קשה לי, קשה לי להתרכז, בקיצור אני נורא מתוסכלת כי מצד אחד אני יודעת שיש לי פוטנציאל גבוה , למשל בכיתה י יא גם כשבקושי הגעתי לבית ספר כשכן הייתי מגיעה והיה דיון הייתי משתתפת בו ובמבחנים גם בלי ללמוד הרבה ידעתי לענות לעניין במקצועות כמו תקשורת, סוציולוגיה, ניתוח שירים בספרות.ואני יודעת שהמורים במקצועות אלו העריכו אותי מאוד, בקיצור יש לי יכולת הבעה טובה, חשיבה מעמיקה , מצד שני קשה לי לשבת וללמוד, מצד שני הפער הגדול והליקוי למידה. איזה מסגרת יכולה להתאים לי? איפה אני יכולה להשלים את הפער הזה.? יודעת שכתבתי את ההודעה הזאת מאוד מבולבל כי למעשה אני קצת מבולבלת מכל זה. מקווה שתוכלו לעזור לי. להמליץ על מקום , לתת כיוון, לחוות דעה וכו.

FOR THE LD

New member
מהי מטרתך?

אם את מעוניינת לשפר את האנגלית בלבד, וללמוד את השפה בצורה מסודרת - לא חסרים מכונים שזוהי מומחיותם. אם בכוונתך להגיע ללימודים גבוהים, עלייך להשלים 12 שנות לימוד ואולי קיימת האפשרות להצטרף למכינה לצורך השלמת הבגרויות, או למכינה קדם אקדמית שהמסלול הלימודי שלה קצת שונה - איני מעודכנת לפרטי פרטים, ויש מקום לבדוק את תנאי הקבלה ואופן הלימוד, בכל מסגרת לימודית. מדברייך עולה כי את מאובחנת כבעלת לקות למידה, ולפיכך אני מעריכה שמכינה המיועדת לתלמידים ליקויי למידה, כגון זו הקיימת במכללת בית-ברל (בשרון), או במכללות תל-חי (אצבע הגליל), תתאים לך, באם ברצונך לרכוש תואר אקדמי בבוא העת. חישבי מהי מטרתך ופעלי בהתאם! בהצלחה!

|4u| ברוכה הבאה לפורום

את בוודאי מאד מתוסכלת מהפער העצום בין תחושה של יכולת גבוהה לבין הביצועים הנמוכים שהגעת אליהם. וכשהפער נמשך לאורך זמן, התסכול לא מפסיק, לפעמים אף גובר. כדי ללמוד במוסד אקדמי - תצטרכי להשלים בגרויות. גם אחרי כן תצטרכי עזרה באסטרטגיות למידה או בקאוצ'ינג לארגון הזמן וחומר הלימוד. בנוסף לכל מה שתצטרכי - יהיה כמובן צורך באבחון, כזה שבודק את כל היכולות ומציף את כל הקשיים. יש מקומות בהם תוכלי ללמוד ללא תעודת בגרות. וכפי שאמרה גם for the ld, אמרי מהי הכוונה והמטרה שלך הלאה, כך אפשר יהיה לעזור לך בהכוונה - מה האבחונים הנדרשים וכו'.

תודה רבה על היחס

והאיכפתיות, המטרה שלי היא לימודים אקדמאים, מטרתי היא לעשות בגרות מלאה ואחר כך ללמוד לתואר ראשון מה שאבחר. אני באמת גרה באיזור השרון ובית ברל יכול להיות מקום טוב... אחרי שכתבתי את ההודעה ניסיתי לברר וראיתי שיש מקום שנקרא רום פרט.. אז אני חושבת אולי...למרות שזה קצת יותר רחוק...ו...אני מתלבטת בין המקום הזה, לבין מכינה רגילה...בה אבל לא הצלחתי לעשות את בחינת המימד אז...זאת אומרת לא ניסיתי אבל מהחומר שנתנו לי ללמוד לפני המבחן התייאשתי...אשמח לעוד מידע נוסף..לעוד אינפורמציה, לגבי מה אני צריכה ומה כדאי לי לעשות ואיך אוכל להשלים את זה..ולעלות על המסלול הנכון מבחינת לימודים.

לגבי מסלול לליקויי למידה,

מצד אחד באנגלית ובמתמטיקה זה יהיה מצויין מצד שני יש מקצועות שאולי זה יהיה איטי לי מידי ..לא יודעת....

שיטת אלבאום,

רציתי לשמוע את דעתכם לגבי השיטה הזאת..לגבי טיפול בבעיות של ריכוז וליקוי למידה...

היה כבר ויכוח על כך

ולכן אני מפנה אותך לפורום הפרעות קשב ADHD, גם שם היה דיון קל, תוכלי לבדוק ב"חיפוש" בפורומים השונים, מדי פעם עולה השאלה בעניין השיטה.

virlomi

New member
אנגלית

בתיכון כל פעם שהייתי רואה קטע באנגלית הייתי נכנסת ללחץ. היה לי חסך רציני במילים . הבנתי ממש מעט ופחדתי לנסות. בפסיכומטרי בתיכון עניתי על חמש שאלות (על קטע) וכל הששאר סימנתי סתם. בכיתה יב -קיבלתי מורה חדשה לארבע יחידות. היא היתה המורה הכי נחמדה בתיכון. היא אפילו הזמינה את כל התלמידים לארוחת ערב בביתה. היא החזירה לי את הביטחון ואת הרצון לנסות. עד היום אני לא טובה באנגלית - אבל להתמודד עם הפחד היה השלב הראשון. אז מה שאני מציע לך זה להאמין בעצמך גם בתחום של אנגלית. מאד כדאי לקחת שיעורים אצל מוומחה בתחום. או להירשם למכינה מתאימה. ועוד משהוא אם את מאובחנת כבעלת ליקויי קשב וריכוז. כדאי לנסות טיפול תרופתי. ואם את לא מאובחנת - לדעתי כדאי לך לעשות כזה.

למעלה