שלום לכולם

Johnny Cash

New member
שלום לכולם

שלום אנשים ושאר הוויות, הייתי חייב לשתף מישהו אז החלטתי לפנות לכאן :) התחלתי לקרוא את "שיחות עם אלוהים" לפני שבוע בערך, וכעת אני בספר השלישי בטרילוגיה. הייתי ספקן, כמו שראוי, אבל תוך כדי קריאה גיליתי שם כל כך הרבה דברים שאני בטוח שהבחור ההוא שכתב לא ידע בכלל במודע שהוא כותב, שהספק הועלה על המנגל של יום העצמאות, מטאפורה שכזאת. בכל מקרה, נדהמתי לגלות שהספרים נכתבו לפני עשור בערך, לעומת המעט שאני רואה שקרה מאז. שמעתי על הארגון הזה של הכותב באמריקה, אבל לא על זה אני מדבר. בעצם, אולי אני עדין לא סגור על מה אני מדבר שלא ראיתי, ואני מאמין שברגע שאסיים את הטרילוגיה אזכור יותר טוב. מעניין אותי לדעת אילו קבוצות אם בכלל פועלות כהשלכה של גלי ההשראה מהספרים הללו, קבוצות בארץ. אם מישהו יוכל לספר לי על הקשר הקיים שבין התארגנות ישראלית לתוכן הספרים הללו אשמח לשמוע. כמו כן, יש לי עוד שאלה.. גם לכם קרה שאלוהים דיבר איתכם תוך כדי קריאת הספר? הכוונה, לא דרך הכתוב, אלא דרך הדממה? יום טוב ושמח שיהיה לכם.

tmaz

New member
אנשים טובים באמצע הדרך

אני לא מכירה קבוצות שפועלות בהשראת הספר, אבל אני מכירה כמה וכמה אנשים שפועלים ברוח הדברים היותר טובים שכתובים בו. אנסה לצרף קישורים לשני אתרים שלהם - תיכנס ותתרשם לבד. (לשניהם יש אנשים שעובדים וחיים גם בארץ, אני מכירה כמה מהם אישית והם האנשים היותר טובים ונפלאים שאני מכירה) http://www.humanityinunity.org http://www.sathyasai.org

bios

New member
לא דיבור במובן הרגיל

לא קרה לי שהרגשתי שאלוהים מדבר איתי כמו שבספר הוא "מכתיב" לניל משפטים, אבל בהתאם למה שכתוב בספר, אני מנסה להיות ער לכל מיני דברים יומיומיים בחיים שלי שיכולים להיות מסר מאלוהים. למשל, טיפה אחרי שסיימתי לקרוא את "אחדות עם אלוהים" שמתמקד באשליות שמשפיעות על החיים בעולם הפיזי נסעתי באוטו, והשמיעו ברדיו את השיר "it's just an illusion". ברור שזה לא מוכיח שום דבר, אבל אני תפסתי את זה כמעין אישור שנשלח לי לתוכן הספר. דוגמא נוספת - יצא איכשהו שקראתי את הספר השני אחרי השלישי. בינתיים לקחתי קורס באוניברסיטה, שמדבר על גלובליזציה, והגעתי בעצמי למסקנה שניתן לפתור בעיות כמו ניצול עובדים רק באמצעות ממשלה עולמית. כשקראתי את הספר השני, ראיתי שזה בדיוק מה שמציעים שם, וזה חיזק את האמונה שלי במסרים האלה ובכך שהסדר שהספרים לא מגיעים אליי באופן מקרי, אלא בזמן שמתאים לי לקליטת המסרים שבהם.

Johnny Cash

New member
תודה על התגובה

אכן, מוכר לי מקרוב המובן הזה שאליו אתה מתייחס. יפה לראות שהספרים הגיעו אליך בסדר הזה ביחס למה שעברת :) לגבי משפט אחד שכתבת "ברור שזה לא מוכיח שום דבר", אתה יודע, זה יוכיח מה שאתה תרצה שזה יוכיח, כמו כל דבר אחר :) ואם כבר עסקנו בגלובליזציה, אני ממליץ לך לבחון את האתר www.infowars.com אלכס ג'ונס מציג זוית מעניינת על המצב. לדעתי היופי בכל הספרים הללו הוא שהם בעיקר מכוונים כל אחד לעצמו, שזה אל הכל באותה מידה. להאמין במסרים שקול ללהאמין בכל דבר אחר, אך לא את האמונה שלך בהם הם "דורשים", אם בכלל הם דורשים משהו. יום טוב שיהיה לך.

bios

New member
התכוונתי יותר

לכך שלא מדובר בצירוף מקרים מדהים כל כך שדורש הסבר של "יד אלוהית" (למרות שלפי הספרים שום דבר לא במקרה), אבל הוא בכל זאת מדגים שאם מקשיבים מספיק טוב, אפשר לדבר עם אלוהים בדרכים שמתוארות בספר.

Johnny Cash

New member
ישנו פסוק אחד.. :)

למרות שהספרים מושפעים ביותר מהנצרות, ביהדות גם ישנם אינסוף פסוקים שממחישים את שכתוב בספרים הללו. לגבי מה שאנחנו מדברים, נכתב "בכל דרכיי ידעתיו". החסידות במקורה הקדום השתמשה בפסוק זה כדי להסביר ש"לעבוד" את האל אפשר בכל מקום ובכל אופן וצורה. אפשר גם לראות את הפסוק פשוטו כעומקו - בכל דרכיי ידעתיו. גם בחוסר ההקשבה ובחוסר הדיבור עם אלוהים אתה יודע אותו, ובספר הוא מדבר על כך, על הלהיות אור בחושך, כחלק מהתהליך הקוסמי של "חזרה" ו"שכחה". שבת שלום.

גריני

New member
מכירה את התחושה הזו

ההרגשה שזה "זה" - שהספרים האלה יכולים ממש לשנות עולם... גם אני הרגשתי כך כשקראתי את הספרים (ובגלל זה הגעתי לניהול הפורום). גם נסעתי לפני שנתיים לסמינר שניל אירגן בפורטלנד. איכשהו - בארץ, לא מצליחות להתארגן קבוצות מסביב לרעיון הזה. זה מאוד מתסכל (ואולי אתה תרים את הכפפה
) יחד עם זאת, יש כן קבוצות שונות שגם אם הן לא "בדיוק" - "שיחות עם אלוהים" - הרעיונות דומים. השינוי מחלחל לאט לאט.... בסופו של דבר נגיע אל המאסה הקריטית והשינוי המיוחל יגיע

puma16

New member
השינוי אכן מחלחל לאט לאט

אצל אנשים שהגיעו לנקודה בחייהם שזה מתחבר לצורך בשינוי. בספר "כוחו של הרגע הזה" (שהתחלתי לקרוא אתמול...) מציינים שההתפתחות האנושית עדיין לא הגיעה לשיאה והשלב הבא הוא רמות מתקדמות של בשלות רוחנית, אשר יגרמו ליכולות יוצאות דופן לפרוח. כל אחד מגיע לזה בעיתוי המתאים לו. נראה לי שזה בד"כ כתוצאה ממשבר קשה בחיים... לא? לפני שנתיים - לא הייתי מתחברת לנושא הזה, אבל היום זה מתאים, ועוזר לי להתמודד עם משבר בחיי בצורה טובה יותר. ואני מאד שמחה על כך. מקווה להמשיך ולצמוח.

למעלה