שלום לכולם

ac3456

New member
שלום לכולם

לאחרונה אני שואל את עצמי שאלות על משמעות החיים, למה אנחנו חיים למה אנחנו מתים, העניין הזה מאוד מטריד מהבחינה הזו שהאדם הוא היחיד המודע לגורלו הבילתי נימנע למרות שהוא לא אמור להיות מודע,אך כיוון שהמוח האנושי התפתח כל כך הוא התחיל לשאול שאלות קיומיות אולי האבולוציה לא "התכוננה" למצב כזה שמצד אחד הטבע אומר לך לישרוד בכל מחיר אבל מצד שני אתה יודע שאתה גם כך תמות בסופו של דבר, יש כאן פרדוקס אבולוציוני, שכן עצם המודעות לגורל הבילתי נמנע שהוא המוות עלולה להשפיע על השרדות הגזע, אדם יכול להגיע למסקנה שגם ככה אני הולך למות אז אולי אני יתאבד או למה להביא ילדים לעולם שממילא ימותו בסופו של דבר, מה שנוגד באופן מוחלט את האינטרס האבולוציוני שהוא האינסטינקט להתרבות. סתם נקודה למחשבה.

hilabarak

New member
אם תלך על פתרון אבולוציוני נטו, אז

אכן יש בעייה. אם תלך על ייתכנות שהגישה הרוחנית נכונה. על פיה יש שכל ויש מהות. והמהות היא החיים עצמם. הלכת לים ואכלת ארטיק זה נהדר, שכבת עם 8 בחורות בו זמנית גם נהדר, חטפת אגרוף גם מצויין. החיים נועדו שבני אדם יחוו אותם. תחשוב על החיים כמו משחק מחשב. הנפש היא האדם שמשחק במחשב. היקום הפיסי זה המשחק מחשב עצמו. והאדם זה השחקן. אז תשאל מה תפקיד השכל ? לנווט ביקום הפיסי, לגרום למשחק לאתגר ולעניין. להמציא דברים ולרתק. אבל על שאלות כמו "מהי המהות ?". אין לו יכולת לענות. איך הורה יסביר לך מדוע הוא מתפעל מהחיוך של התינוק שלו? איך זה שהולך לים בשבת יסביר לך מדוע הוא נהנה לשחות בים חצי שעה ואחרי זה לאכול ארטיק ? ואיך הבחור שנהנה ללכת מכות כל יום שישי, יסביר את ההתרגשות של המכות ? הכל זה חיים, אין הסבר. פשוט צריך לחיות. בשכל תשתמש כדי לשפר את החיים, לא כדי להבין אותם. זה גדול עליו. היקום הוא אין סופי ונצחי והזמן מושפע מהתנועה שלנו, השכל לא מסוגל להתמודד אפילו עם שאלות מסוג זה. הוא מוגבל. איך תרצה שיבין שאלות בנוגע למהות ? סתם נקודה למחשבה.

למעלה