שלום לכולם

העצלנית

New member
שלום לכולם

אני לא אכתוב הודעת פתיחה וכו` כי זה ממש מעצבן. רק רציתי לבקש המלצות לספרים בעברית בעיקר פנטסיה אבל גם מד``ב למי שלא ממש מכיר את הסגנון אומנם קראתי כמה דברים בסגנון אבל לא מספיק ורציתי לשמוע עם איזה ספרים אתם התחלתם את דרכם בז`אנר הזה? בתודה מראש דפנה

epitaph

New member
שלום גם לך:)

ובקשר להמלצות לספרי פנטזיה, הייתי ממליץ לך להתחיל עם ``רומח הדרקון`` (מומלץ להתחיל עם ששת המפגשים) או עם טרילוגית האלף האפל. -עדי-

דרגורן

New member
אני התחלתי עם רשומות רומח הדרקון,

וממליץ בחום על: עולם הדיסק - סידרת פנטסיה מצחיקה עד דמעות שנכתבה ע``י טרי פרצ`ט, ומספרת כרגיל על קוסמים, מכשפות, טרולים, גמדים ועוד שלל יצורים בזוית ראייה הומוריסטית ביותר! הגיבורים משתנים מספר לספר למרות שיש מספר דמויות מפתח כגון מכשף שיודע להטיל רק קסם אחד והוא מפחד להטיל אותו כי הוא יכול להביא לקץ העולם, טרולים שבגלל שמוחם עשוי אבן ומתכות ככל שקר להם יותר הם חכמים יותר וככל שחם להם יותר הם נעשים טפשים יותר. ועוד שלל רעיונות מצחיקים כגון נהר מזוהם כל כך שכאשר הורגים מישהוא על ידי זריקתו לנהר, המשטרה מציירת בגיר על הנהר את מקום הגופה, ועוד ועוד. כמו כן אני ממליץ על סידרת אמבר הנהדרת, ועל סידרת ``המשחק של אנדר`` שהראשונה נוטה יותר לפנטסיה והשנייה מד``ב...

פטרה

New member
גדול!

סוף סוף עוד מישהו (?) שקרא את המשחק של אנדר ויזהה את השם! ספר גדול אבל אמרו לי שההמשכים לא כל כך טובים. האמנם? וטרי פראצ´ט באמת מצחיק!

הייזל

New member
מה בדיוק את אוהבת לקרוא?

אילו ספרים כבר קראת? ומכיוון שכבר נמאס לי לכתוב את אותה תגובה לאותן בקשות. אז הודעות דמות פשוט יעלמו להן לנצח. לתשומת ליבכם!

העצלנית

New member
תודה לכולכם אני איישם את זה

קראתי קצת את עולם הדיסק בעקבות המלצה ומאוד אהבתי. ונראה לי שזה המקום לקבל את ההמלצות האלה. מה אכפת לך לצרף עוד כמה קוראים לז`נר הזה אם תמחקי זה רק ירחיק. שלך בברכה דפנה ואת גם לא חייבת לענות יש פה כאלה שעושים את זה

למעלה