שלום לכולם

מצב
הנושא נעול.

penelopy

New member
שלום לכולם

שלום לכולם
אני חדשה כאן... אני אמא לגלעד בן שנה וחודשיים . גלעד סובל מבעיות רבות, מייד בלידה עדכנו אותנו בכך .כחודשיים לאחר הלידה החלטנו להכנס להריון, אנחנו מנסים כבר כמעט שנה ולהפתעתנו אנחנו לא מצליחים. אני מקבלת 4 חודשי איקוקלומין ובקרוב אנחנו עושים בדיקת זרע וצילום רחם. אני מניחה שלרבות מכן צילמו את הרחם.. איך הבדיקה? מתי מומלץ לעשות אותה (סמוך למחזור?) והאם יש דימום חזק וכמה זמן הוא נמשך? תודה מראש פני

צילום רחם

שלום לכולם
אני חדשה כאן... אני אמא לגלעד בן שנה וחודשיים . גלעד סובל מבעיות רבות, מייד בלידה עדכנו אותנו בכך .כחודשיים לאחר הלידה החלטנו להכנס להריון, אנחנו מנסים כבר כמעט שנה ולהפתעתנו אנחנו לא מצליחים. אני מקבלת 4 חודשי איקוקלומין ובקרוב אנחנו עושים בדיקת זרע וצילום רחם. אני מניחה שלרבות מכן צילמו את הרחם.. איך הבדיקה? מתי מומלץ לעשות אותה (סמוך למחזור?) והאם יש דימום חזק וכמה זמן הוא נמשך? תודה מראש פני
צילום רחם
את הבדיקה ניתן לבצע יומיים לאחר תום ההפרשות הדמיות האחרונות של המחזור, כלומר אפשר באותו חודש להכנס להריון. לא מבצעים את הבדיקה במחצית השניה של המחזור (לאחר הביוץ) מחשש שמא האישה הופרתה, וחומר הניגוד והקרינה יפגעו בעובר המתפתח. הבדיקה עצמה: מחדירים ספקולום, רואים את צוואר הרחם, (הרופא, לא את...), מחדירים צינורית דקיקה ודרכה מחדירים חומר ניגוד (יש ליידע את כולם במידה ואת אלרגית ליוד), ומצלמים ברציפות (קוראים לזה שיקוף). במצב תקיןהחומר המוזרק עובר מהרחם לחצוצרות ונשפך מהקצה השני (זה שקרוב לשחלה). במצב פחות תקין (כמו אצלי ) הוא נשאר ברחם וכשאת קמה נשפך החוצה, לכן חשוב להביא פדים עבים במיוחד. תבואי נינוחה ורגועה (אפשר ורצוי להביא ווקמן עם מוסיקה מרגיעה), יש כאלו שימליצו לך ליטול משכך כאבים לפני הצילום- מהנסיון האישי שלי זה מיותר, אבל קחי ליתר בטחון. אולי תשמעי סיפורים מפחידים על הצילום- אל תקשיבי, וזכרי שיש לא מעט נשים שהצילום עבר עליהן בקלילות (אני לא הרגשתי כלום!!!!). יתכן דימום בשעות שלאחר הצילום- לרוב הוא לא רציני. חשוב: סטטיסטית, יש יותר הריונות בחודשים שלאחר צילום רחם. משערים שאולי עצם הזרקת חומר הניגוד פותחת סתימות קטנטנות ומשפרת סיכויי הזרע להגיע לביצית. שיעבור לך קל, ולקראת הריון נעים.

ברוכה המצטרפת, פני!

שלום לכולם
ברוכה המצטרפת, פני!
קיבלת תשובה מלאה על צילום הרחם מדאראמסאלה. כאמור זו בדיקה שיצא לה שם רע אבל על חלק גדול מהנשים (לי למשל) היא עוברת בלי אירועים מיוחדים. אני בכל זאת ממליצה לקחת משכך כאבים כחצי שעה לפני מועד הבדיקה, ליתר בטחון. יש כאן עוד מידע על הבדיקה מהשאלות והתשובות בפורום פוריות הסמוך (בכלל, מומלץ לבקר שם ולמצוא שפע של מידע מעולה). האם אתם נמצאים בטיפול רופא המומחה לענייני פוריות? אם לא, אני מאוד ממליצה. אחרי שנה של נסיונות, בהחלט יש מקום ללכת למומחה ולא להשאר אצל "סתם" רופא נשים. ארבעה חודשי איקקלומין הם בהחלט די והותר. יש לתרופה הזו כמה תופעות לוואי לא רצויות ולא מומלץ לקחת אותה זמן ממושך. אני מקווה שבמקביל נערך מעקב אולטרה-סאונד אחר הביוץ ומצב רירית הרחם שלך. אני לא מנסה להלחיץ אותך, רק להביא לידיעתך שחלק מהגינקולוגים נוהגים לרשום איקקלומין וזהו, בעוד שזה ממש לא מספיק! כמובן שגם את בדיקת הזרע כדאי לעשות, כדי לראות אם לא שם טמונה הבעייה. אנחנו כאן בשבילך, פני, למידע, עצות וטיפים, וגם לתמיכה והשתתפות במה שקורה אצלך. שיהיה בהצלחה!!!! כמו שנאמר, לצילום רחם

penelopy

New member
רופא מומחה

ברוכה המצטרפת, פני!
קיבלת תשובה מלאה על צילום הרחם מדאראמסאלה. כאמור זו בדיקה שיצא לה שם רע אבל על חלק גדול מהנשים (לי למשל) היא עוברת בלי אירועים מיוחדים. אני בכל זאת ממליצה לקחת משכך כאבים כחצי שעה לפני מועד הבדיקה, ליתר בטחון. יש כאן עוד מידע על הבדיקה מהשאלות והתשובות בפורום פוריות הסמוך (בכלל, מומלץ לבקר שם ולמצוא שפע של מידע מעולה). האם אתם נמצאים בטיפול רופא המומחה לענייני פוריות? אם לא, אני מאוד ממליצה. אחרי שנה של נסיונות, בהחלט יש מקום ללכת למומחה ולא להשאר אצל "סתם" רופא נשים. ארבעה חודשי איקקלומין הם בהחלט די והותר. יש לתרופה הזו כמה תופעות לוואי לא רצויות ולא מומלץ לקחת אותה זמן ממושך. אני מקווה שבמקביל נערך מעקב אולטרה-סאונד אחר הביוץ ומצב רירית הרחם שלך. אני לא מנסה להלחיץ אותך, רק להביא לידיעתך שחלק מהגינקולוגים נוהגים לרשום איקקלומין וזהו, בעוד שזה ממש לא מספיק! כמובן שגם את בדיקת הזרע כדאי לעשות, כדי לראות אם לא שם טמונה הבעייה. אנחנו כאן בשבילך, פני, למידע, עצות וטיפים, וגם לתמיכה והשתתפות במה שקורה אצלך. שיהיה בהצלחה!!!! כמו שנאמר, לצילום רחם
רופא מומחה
את צודקת בהחלט. האמת היא שעד עכשיו הייתי מאוד אדישה למצב, אדישה ואופטימית , אבל עד מתי? אשמח לקבל המלצות של מומחים לפוריות. ושוב - תודה פני

אם תציני אזור מגורים ובאיזו קופה את

רופא מומחה
את צודקת בהחלט. האמת היא שעד עכשיו הייתי מאוד אדישה למצב, אדישה ואופטימית , אבל עד מתי? אשמח לקבל המלצות של מומחים לפוריות. ושוב - תודה פני
נוכל אולי לעזור.

penelopy

New member
אני גרה בפתח תקווה

נוכל אולי לעזור.
אני גרה בפתח תקווה
אני גרה בפתח תקווה וחברה בקופת חולים מכבי מברורים שעשיתי עלה שמו של ד"ר יהושוע דור מתל השומר האם הוא מומלץ?

ב"רמת מרפא" ברמת גן

אני גרה בפתח תקווה
אני גרה בפתח תקווה וחברה בקופת חולים מכבי מברורים שעשיתי עלה שמו של ד"ר יהושוע דור מתל השומר האם הוא מומלץ?
ב"רמת מרפא" ברמת גן
יש יחידת פוריות מצויינת שבה הכל תחת גג אחד - טובי הרופאים מומחי הפוריות בארץ (פרופ' משיח, פרופ' זיידמן, פרופ' בידר ועוד), מרפאת אחיות, מעבדת זרע ויחידת אולטרהסאונד - שזה כל מה שצריך בשלב הראשון, זה שבא אחרי רופא הנשים ה"רגיל" ועד למעבר - שנקווה שלא תגיעי אליו - לשלב ההפריות באחד מבתי החולים. וזה כמובן ממש קרוב לפתח תקווה (ברחוב אל על שיוצא מז'בוטינסקי בר"ג). נדמה לי שצריך הפניה מרופא הנשים או רופא המשפחה, אבל תתקשרי לשם 6751515 וינחו אותך. את פרופ' דור אני לא מכירה אבל נדמה לי ששמעתי עליו דברים טובים. ושיהיה בהצלחה!

penelopy

New member
רופא פרטי

ב"רמת מרפא" ברמת גן
יש יחידת פוריות מצויינת שבה הכל תחת גג אחד - טובי הרופאים מומחי הפוריות בארץ (פרופ' משיח, פרופ' זיידמן, פרופ' בידר ועוד), מרפאת אחיות, מעבדת זרע ויחידת אולטרהסאונד - שזה כל מה שצריך בשלב הראשון, זה שבא אחרי רופא הנשים ה"רגיל" ועד למעבר - שנקווה שלא תגיעי אליו - לשלב ההפריות באחד מבתי החולים. וזה כמובן ממש קרוב לפתח תקווה (ברחוב אל על שיוצא מז'בוטינסקי בר"ג). נדמה לי שצריך הפניה מרופא הנשים או רופא המשפחה, אבל תתקשרי לשם 6751515 וינחו אותך. את פרופ' דור אני לא מכירה אבל נדמה לי ששמעתי עליו דברים טובים. ושיהיה בהצלחה!
רופא פרטי
האם ללכת באופן פרטי מקדם את התהליכים?

doritmor

New member
איזה תופעות לוואי?

ברוכה המצטרפת, פני!
איזה תופעות לוואי?
אני קיבלתי איקקלמין ולא אמרו לי על תופעות לוואי. האם תוכלי לפרט? תודה, דורית

תופעות הלוואי של האיקקלומין

איזה תופעות לוואי?
אני קיבלתי איקקלמין ולא אמרו לי על תופעות לוואי. האם תוכלי לפרט? תודה, דורית
תופעות הלוואי של האיקקלומין
הן לא מחוייבות המציאות, לא כל אחת חווה אותן, בוודאי לא את כולן, והן מתגברות בדרך כלל ככל שהשימוש מתמשך. בואי נתחיל מהסבר קצר על מה שהתרופה הזו עושה. התפקיד של האיקקלומין הוא להשפיע על בלוטת ההיפופיזה (יתרת המוח) להפריש יותר הורמונים מהסוג שגורם לביוץ. כך, במקום שרק ביצית אחת ויחידה תגדל ותגיע להבשלה כל מחזור, כפי שקורה באופן טבעי, השחלות יגַדלו יותר ביציות, וככל שיש יותר, הסיכויים שאחת מהן תופרה, גדלים. זו תרופה יחסית זולה, שבחלק גדול מאוד מהמקרים עושה את העבודה ומהר. הארץ מלאה ילדי איקקלומין שאיש לא יודע שהם כאלה והאמהות שלהם אפילו לא מגדירות את מה שהן עשו כ"טיפולים". כל רופא נשים רשאי לרשום אותה על פי שיקוליו, ולפעמים הם מרבים לרשום אותה מעבר לרצוי, מבלי להתיחס לתופעות הלוואי שעלולות להופיע בשימוש ממושך. אמנה רק חלק מהן: א. השפעה על ריר צוואר הרחם. הריר הזה (Cervical Mucus) היא ההפרשה הלבנבנה-שקופה המופיעה והמתגברת אצל רוב הנשים לקראת ובעת הביוץ. הריר הזה הוא המאפשר לזרע לשרוד בסביבה החומצית של הנרתיק ולעשות את דרכו בשחייה אל היעד. האיקקלומין עלול לגרום לייבוש הריר הזה ולזרע עלול להיות קשה להגיע בשלום ובזמן לביציות. ואם קיימת גם בעיית זרע, אפילו קלה, הסיכויים להריון פוחתים, למרות שאולי יש יחסית הרבה ביציות בשלות. הדרך להתגבר על כך היא ביצוע של הזרעה מלאכותית (IUI) בה עוקפים את הנרתיק ומחדירים את הזרע הישר אל הרחם ואז עניין ריר צוואר הרחם לא אקטואלי יותר. ב. השפעה על רירית הרחם. בכל חודש, מייד אחרי הווסת, הרחם שלנו מתחילה לגדל מחדש את הרירית שלה, שהיא בעצם מצע עשיר בכלי דם שבו אמורה הביצית המופרית להשתרש. ככל שהרירית עבה יותר, סיכויי ההשתרשות של הביצית המופרית - בהנחה שהיתה הפרייה - גדולים יותר. אם אין הפרייה, הרירית הזו נושרת כעבור חודש בדיוק, וזוהי הוסת הבאה. יש לאיקקלומין השפעה מצטברת (כלומר זה לא קורה בדרך כלל בחודשי השימוש הראשונים) לרעה על עובי רירית הרחם. לכן זה כל כך חשוב לבצע מעקב אולטרהסאונד בו בודקים את רירית הרחם בעת נטילת התרופה הזו. ואם רואים הרירית לא צומחת כפי הרצוי, ניתן לקבל תוספת של כדורי אסטרוגן (אסטרדיול), שתומכים בצמיחת הרירית. ג. השפעות על מצב הרוח - נשים רבות מדווחות שבעת לקיחת האיקקלומין יש להן נטייה למצבי רוח, רגזנות, עצבנות וכעסנות יתר, התקפי חרדה ועוד. ד. תופעות כמו כאבי ראש, עייפות, טשטוש הראייה ועוד - מופיעות לעיתים רחוקות יחסית ומיוחסות גם הן לתרופה. לא לחינם זכה האיקקלומין לכינוי איכסה-כלומין אצלנו ובפורומים אמריקאים ראיתי שמכנים אותו CloMood . בקיצור, זוהי לא תרופה שמומלץ לקחת זמן ממושך ובכלל לא כדאי לקחת אותה בלי מעקב אולטרסאונד לבדיקת הזקיקים (לראות האם, ואיך היא בכלל משפיעה עלייך) ורירית הרחם. באופן כללי, אני ממליצה שאם תוך שלושת חודשי שימוש היא לא עשתה את העבודה, כדאי לפנות לרופא מומחה פוריות ולא להשאר אצל גינקולוג רגיל. מידע נוסף על התרופה תוכלי למצוא בקישורים של פורום פוריות. שיהיה בצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה