שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדש בפורום, וכפי שניתן ללמוד מהשם שלי אני כאן בגלל אשתי. אשתי (32) סובלת מפסוריאזיס קשה מזה 15 שנה. ניסינו הרבה מאוד טיפולים הכוללים את ים המלח (יעיל לטווח קצר ובעייתי), פוטותרפיה (יעיל לטווח קצר), וכן תרופות ומשחות למיניהן. לפני כשלוש שנים אשתי ניסתה דיאטה טבעונית אצל מטפל הכוללת מיצויי צמחים. הדיאטה היתה קשה אך הניבה תוצאות: הסימפטומים נעלמו לחלוטין (ואני מדבר על גב מלא, בטן מלאה וקרקפת), וכך הדבר נמשך למשך שנה ומשהו. בשלב מסויים היא נשברה קצת בדיאטה והמחלה חזרה והתפרצה. המשך הדיאטה לא הועיל. ואז היא ניסתה טיפול אחה הכולל דיאטה והומיאופטיה שהביא לניקוי המחלה למשך זמן של קרוב לשנה ואז המחלה חזרה ובגדול. אני חושב שהמרכיב הנפשי כאן הוא חשוב מאוד והוא לא בא לידי ביטוי בטיפוליים שניסינו, ואני חושב שנסיגה בדיאטה פלוס מתח נפשי או חרדות אחרות גורמות להתפרצות מחודשת של המחלה. המסקנה העיקרית שלי היא שניתן להעלים את המחלה באופן מלא ע``י טבעונות +, אבל יש צורך לטפל בנושא הנפשי. ולסיום רציתי לשאול את משתתפי הופורום כמה שאלות: 1. האם מישהו ניסה טיפול טבעוני או אלטרנטיבי אחר והצליח. 2. לפני כמה חודשים קנינו ספר מארה``ב של John Pagano הנקרא ``Healing Psoriasis. האם מישהו ניסה/קרא ת הספר? 3. האם מישהו מכיר מטפל בשפם רמי מור? נתקלתי בשם שלו באחד הפורומים האחרים להשתמע

Espresso

New member
שלום לך ולאשתך

מדבריך, המסקנה היחידה שאני מסיק היא שאין תרופה לפסוריאזיס ולכן בעצם אין שום דבר חדש בדברי. בהחלט סוגים שונים של טיפולים כמו גם נסיונות כאלה ואחרים מניבים לעיתים תוצאות אך לזמן קצוב והכל עניין סובייקטיבי, מה שטוב לאחד לא טוב לאחר. מסקנות אלה כבר הסקנו לפני שנים רבות. לגבי הצד הנפשי הרי ברור הוא שחלק גדול לו במחלה הזו והשפעתו ניכרת ומכאן שהטיפול בצד הנפשי חשוב לא פחות ובהחלט רצוי, גם כאן כמו בטיפולים אחרים ההשפעה שונה אצל כל אחד וכן, גם מתוך נסיון, טיפול כזה קודם כל טוב שיעשה ע``י החולה עצמו ובעצמו, כלומר, התייחסות חיובית לעצמו ולמצבו, קבלת המצב בשוויון נפש עד כמה שניתן (יש כאלה שהתאהבו במצבם) והמשך בשיגרת החיים כאילו המחלה לא קיימת. מנסיוני, חוסר התייחסות לעניין משפר את המצב וטיפול אובססיבי גורם להחמרה. אך שוב פעם כמו בכל מה שנאמר עד כאן זה עניין סובייקטיבי ואישי ומשפיע על כל אחד בצורה שונה. לגבי שאלותיך: 1. ניסיתי, הייתה הטבה ומיד החמרה. 2. הספר הזה מדבר על דיאטה ואוכל כמדומני והוכח כאמור שאין הדבר עוזר בצורה משמעותית. 3. כאן התשובה בעייתית. א. כי לא ברורה הסיבה לשאלתך. ב. כבר עברתם טיפול דומה ולא הצליח. ג. כי לא ברורה הסיבה לשאלתך (2). לסיכום אני ממליץ לך לשלוח את אשתך הנה כדי שתהיה כאן בזכות עצמה ובהחלט תקבל תמיכה, עצות טובות והרגשת שיתוף ושייכות. שבת שלום

טיפול אלטרנטיבי

נעים להכיר אותך Espresso. אני אישית, כצופה מהצד מבחינה מסויימת, די מאמין בטיפול אלטרנטיבי הכולל דיאטה. כפי שאמרתי הדיאטה בשילוב עם התמודדות עם הבעיה הנפשית יכול לפתור את הבעיה. הבעייה היא שהנושא לא מטופל מספיק: אין הרבה מטפלים היודעים להתמודד גם עם הנושא הנפשי ולכן מטלה זו מוטלת על החולה. הדיאטות בעצמן עלולות לגרום למתחים נפשיים, (אני אישית מרגיש טוב אחרי שאני אוכל שוקולד, ולעומת זאת בימים שאיני אוכל מספיק אני עצבני). ולכן המסקנה שהסקת אינה נכונה לדעתי. חוץ מזה אני ממש מסכים עם מה שאתה אומר לגבי התעסקות אובססיבית עם ריפוי המחלה, וכן לגבי שוויון הנפש. בנוגע לספר, המחבר די מוכר בארה``ב (אני יודע זאת מגיסי הגר שם וחולה בעצמו). בספר הוא מראה שילוב מעניין מאוד בין טיפול חיצוני לדיאטטי, וכן נותן הסבר שנשמע לא רע לסיבת המחלה. הוא הקים מרכז לטיפול במחלה ולפי הספר הוא נותן תמיכה לחולים גם מבחינה נפשית. לגבי המטפל, אני לא חושב שכל הטיפולים הם אותו דבר, ולכן רציתי לשמוע חוות דעת עליו. לדעתי, העובדה שטיפול מסויים נכשל לא מחייבת שטיפול אחר ייכשל. להשתמע

Espresso

New member
אני לא צופה מהצד

אמרתי מה שיש לי לומר ואין לי עניין להיכנס לויכוח באותה נישה שאתה מנסה למשוך אותי אליה. דעתי בעניין טיפולים כאלה או אחרים מוצקה ומסתמכת על נסיון אישי ועל נסיון של אחרים כנאמר ``חכם לומד (גם) מנסיונם של אחרים``. יחד עם זאת ברור שיש כאלה החולקים עליי וטוב שכך. כל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון לגבי עצמו ומשפחתו.

KaZaA

New member
ד``ר פאגאנו והדיאטה שלו...

ובכן אור להודעתך כאן בפורום החלטתי לבצע תחקור קצר על אותו ד``ר פגנו והדיאטה שלו. למעשה המון מרפאים שהלכתי אליהם המליצו לי על דיאטות שונות ולמרות שאני מודה שיש לי אופי חלש... אני מעדיף פסוריאזיס עם סטק מאשר פסוריאזיס עם חסה... ולעניינו. ראשית ד``ר פאגאנו אינו רופא אלה מרפא ברפואה סינית. באתר שלו הוא מדבר על משנתו שהובילה לפיתוח אותה דיאטה. לפי התיאוריה של מר פאגאנו (שימו לב להשמטת הד``ר) - פסוריאזיס הנו ביטוי של רצון הגוף להתפטר מרעלים שונים הנספגים בתוכו (להלן הצורך בדיאטה). אותם רעלים חודרים דרך מערכת העיכול. ראיתי בטענה זו טענה מעניינת ולכן ניסיתי לבדוק האם עוד אנשים חושבים כמו פאגאנו. התייחסות לענין זה מצאתי בקישור המובא (הפעם המאמר הוא של רופא אמיתי...). היות שהמקום כאן קצר בכדי להביא את כל המאמר - אביא רק את המסקנה שלו. המסקנה היא שלמרות שמרפאים שונים טוענים שישנן בעיות הנובעות ממערכת העיכול וגורמות לתופעה הנקראת autointoxication (הרעלה עצמית) כתוצאה מאי יכולת לעכל מאכלים שונים ולכן אותם מאכלים מצטברים ויוצרים רעלים שפוגעים בגוף - כבר בתחילת המאה הקודמת הוכח מדעית שאין כל בסיס לטענה זו. יתרה מזו טיפולים שונים המציעים דיאטות שונות וצום יכולים להביא לנזק בלתי הפיך למערכת העיכול. ולכן חבריה - אני חוזר לסטייקים, פנקייקים וגלידות! :)

פאגאנו ורפואה מודרנית

שלום לך KaZaA, אני חולק על דעתך בנושא של טיפולים אלטרנטיביים. קודם כל כאשר אתה מתייחס לדעתו של רופא קונבנציונלי על טיפול אלטרנטיבי, כדאי שתדע שהרופאים הקונבנציונליים, בעיקר בתחום העור, די מרגישים מאויימים ע``י הרפואה המשלימה, וזאת מכייון שאין להם פתרונות יעילים להרבה בעיות, ואני אתן שתי דוגמאות אישיות בנושא: 1. בזמנו אשתי טופלה במחלקת הפוטותרפיה ברמב``ם. הטיפולים עזרו לזמן קצר, הסימפטומים נעלמו למשך כחודש~חודשיים ואח``כ חזרו. בשלב מסויים הטיפול חדל להשפיע. בהתייעצות עם ראש מחלקת עור נאמר לנו שהפתרון היחיד הוא להתאשפז שם (ולהמשיך באותו טיפול...), כאשר שאלנו אותו מה הוא חושב על טיפול אלטרנטיבי הוא צחק בקול רם ואמר שאלו הן אמונות טפלות. ובכן לאחר מכן ניגשנו לטיפול אלטרנטיבי, שכפי שאמרתי העלים את הסמפטומים לחלוטין למשך שנה, שזה הרבה יותר ממה שאי פעם הצלחנו להשיג בים המלח/פוטותרפיה. 2. דוגמא אישית שלי: בתקופת הצבא החלו לצאת לי פצעים על החזה שנראו בהתחלה כמו פצעי בגרות, אבל לא הגלידו והשאירו צלקות גדולות. בהתייעצות עם רופא עור נאמר לי שאלו קלואידס, ושניתן לרפא אותן ע``י הקפאה עם חנקן נוזלי ועם הזרקה לתוך הפצע. טיפולח זה היה נוראי ולא עזר. רופא אחר נתן לי אנטיביוטיקה, דבר שאף הוא לא עזר, אלא להפך, יצר בעיות אחרות. בשלב מסויים התחלתי לראות קשר בין הופעת הפצעים לבין שתיית נס קפה ואכילת שוקולד חלב (חלב בלבד). בכל אופן פניתי לרופא הראשון ושאלתי האת\ם יתכן קשר. גם הןא התייחס בלגלוג לנושא ושזה נדמה לי. האמת שהוא שכנע אותי אלא שהפצעים המשיכו לצאת. ואז התחלתי לפעול לפי ההרגשה שלי ואכן הפצעים הפסיקו לצאת, והצלקות אט אט הצתמקו. בנוגע לסטק עם פסוריאזיס, זה עניין אישי. לפחות במקרה של אשתי הפסוריאזיס יוצר הרבה מאוד מגבלות, ולכן אין ספק שאם יש פתרונות המגבילים את התזונה שלה, אבל פותרים את הבעיה היא תבחר בהם ללא היסוס. אפרופו סטייק, בדיאטות שהיא עשתה דווקא היה מותר לאכול עוף ודגים (אפילו רצוי), וגם על האש (אבל לא בקר). לסיום אני רוצה לומר משהו כללי על הטיפולים האלטרנטיביים. ברור שנושא זה נמצא בחיתולייו, וזאת משום שהרשויות לא כ``כ מכירות בנושא זה, אולי בגלל היחס של הרפואה המודרנית לתחום זה. אני חושב שאם היו מופנים עשירית מהתקציבים לחקר נושא זה, היו נמצאים פתרונות יעילים בהרבה מאלו הקיימים כיום.

KaZaA

New member
הבהרה...

אני שמח שאתה חושב שאני מגן על הרפואה הקונבנציונלית... גם רופאים קונבנציונלים טועים - מה לעשות הם בני אדם לא מלאכים משמיים. מה שלרפואה קונבנציונלית יש (ולרפואה אלטרנטיבית מעולם לא יהיה כנראה...) זה ביסוס על עובדות מדעיות מוכחות! דהיינו כאשר מרפא הומאופט או כל מרפא אחר מציע לך תרופה הוא אינו אומר שזו תרופה מסיבה פשוטה - אסור לו! כדי שחומר מסוים יסווג כתרופה עליו לעבור בדיקות מחמירות שבודקות את כל מגוון תופעות הלוואי. לתרופות האלטרנטיביות לא נעשה אף פעם מחקר כזה - אפילו מחקרים שאמורים לבצע בדיקת תקיפות סטטיסטית (כפי שמקובל ברפואה המודרנית) על ידי גופים מחקריים אוביקטיביים לא נעשים ולמה? מכיוון שהעמימות הזו משרתת טוב מאוד את המרפאים האלטרנטיביים. הם גם טוענים שמה שטוב לך לא טוב לאחר... מעניין מאוד. אז אם אתה ואישתך נהנים להחשף לחומרים ``טבעיים`` שאין מושג מה הם מכילים ושלא נעשה שום מחקר מקיף על השפעתם ולבצע דיאטות רצח שכוללות אכילת עשבים ושתיית מי מעיינות - יבושם לכם! מכאן ולטעון שהרפואה הקונבנציונלית מאויימת?? זה הרי מגוחך! אם העולם היה מתנהל לפי מה שאמרת לא היו קמות מרפאות בהשקעה של מאות אלפי דולרים בבתי החולים בארץ ומרפאות אלה היו שוממות. ים המלח היה גם כן מקום שומם... אבל מה לעשות שעד היום הדיאטות והטיפולים האלטרנטיבים הם בבחינת קוריוז נחמד - לחלק מהאנשים זה עוזר (לגלות לך סוד לחלק מהאנשים המחלה הזו עוברת סתם בלי שום סיבה...) ואילו הרפואה הקונבנציונלית והחוקרים ממשיכים בעשיית מחקרים אשר בסופו של דבר יביאו לתרופות חדשות אפקטיביות ואמינות למחלה. אמן במהרה בימינו.

קצפת**

New member
ברוך הבא לך ולאשתך......... :)

ראשית אפתח ואומר ברוך הבא........שמחה שמצאת דרכך הנה......... ובקצרה אתייחס לשאלותיך..........אני בת 40 ו``נהנית`` מפסוריאזיס מאז היותי בת 10. במהלך השנים ניסיתי לא אחת ולא שתיים מהדרכים האלטרנטיביות ........השורה התחתונה אומרת שכל שיטה עזרה לפרק זמן זה או אחר, אך אז הפסוריאזיס חזר ותקף ולעיתים בצורה חמורה יותר.........בעקבות זאת הגעתי למסקנה שאיני מוכנה יותר להיות שפן נסיונות של אף אחד ושום שיטה עד שלא יוכח לי באופן מוחלט שהפתרון הוא מוחלט לא זמני ולא מביא בעקבותיו החמרה או תופעות לואי כלשהן. עד שימצא פתרון כזה...........אני מבלה והדגש הוא על מבלה........בים המלח.........נהנית מהתוצאות הנהדרות כל זמן שהן בשטח וכשמתפרץ מחדש מתחילה את הספירה לאחור עד הפעם הבאה........ שבת שלום ולהשתמע

dmar

New member
פאגנו

גם אני כמוך שמעתי על דר פאגנו .הזמנתי את הספר וקראתי את כולו(כמעט) התחלתי את הדיאטה שלו אבל לא פעלתי במדויק לפי הדרך שלו (הכוללת שטיפת קיבה וכו`, אחרי תקופה קצרה הפסקתי את הענין - אבל לא מסיבות של קושי בדיאטה אלא בגלל סיבות שלא קשורות.ואני מתכוון לנסות שוב בהמשך. מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הענין מה שמעת ובכלל . דרך אגב אני לא מבין למה כל הנוכחים פה קוטלים כל דבר כאילו יש להם ידע מוחלט בנושא . יאללה ביי

Espresso

New member
אנו לא קוטלים

ואין לנו ידע מוחלט ואנחנו אפילו לא אורים ותומים אך הגיון בריא ונסיון רב מאוד יש לנו ועל פיו אנו נוהגים. למרות זאת המילה האחרונה היא של כל אחד בפני עצמו ועפ``י החלטתו. יאללה ביי

למעלה