שלום לכולם...:)

General Zini

New member
שלום לכולם...:)

היי לי קוראים אלעד. אני סטודנט בן 24 מאוניברסיטת בן גוריון. ואני שבדופיל מאז גיל 9 בערך..חולה חולה על המדינה, שפה, תרבות אנשים כ-ד-ו-ר-י-ד, ועוד ועוד. חוץ מלדבר ערבית שוטף ולהתעניין בכל פיפס שיש בעולם הערבי זה תופס (שבדיה ומאוחר יותר באה כל סקנדינביה) את החלק המרכזי אצלי בתחביבים. מאוד שמח לדעת שיש פורום כזה ומאוד שמח (אם אוכל, שמתי לב שיש פה כמה תותחים..) לתרום מידיעותי. יש לי המון שאלות אבל אני אעשה זאת במנות... שאלה הראשונה היא: יש מישהו שנוסע לשבדיה בקיץ הבא? ו..האם יש המלצות לטיול לסדר גודל של שבועיים שלושה? תודה, ושמח לראות שיש עוד אנשים עם השיגעון שלי. אלעד

M o t t i

New member
שלום לאלעד

ראשית, ברוך הבא לפורום היפה והכי סקנדינבי שיש (פעם הוא היה הכי שוודי אבל כבר לא, זה סיפור ישן
) בקיץ הזה, לצערי הרב, אני לא נוסע לסקנדינביה אבל אני מאוד מקווה לנסוע בקיץ הבא, אבל בינתיים זה לא בטוח... יש ספר מצוין שהוא מדריך לסקנדינביה מחברת שטיינהרט קציר, ספר בעיקר על מקומות מומלצים, לינה, אטרקציות, אוכל, כספים, מידע רפואי וכל מיני דברים חיונים ומעניינים, ויש שם מידע קצר על המלצות מסלולים לפי אורך הטיול ולפי הספר, מסלול מומלץ לטיול בגודל שבועיים(רק בשבדיה) הוא: ביקור בערים שטוקהולם, גטבורג ואופסלה ולעצור בדרך בעיירות קטנות. בכל מקרה, ממליץ לך להשיג מדריך סנקדינביה ולהכיר קצת לעומק על שבדיה(אם אתה כבר שבדופיל, אני בטוח שאתה יודע מהם מקומות מומלצים לטיול). אם אתה רוצה לשאול עוד, תרגיש חופשי!

M o t t i

New member
מה השם הנכון?

כותבים כך -(לא מעניין אותי איך אומרים בשבדית או באנגלית, אני מתכוון בעברית) גֶטֶבּורג

אני מצטער להגיד לך שבעברית

יש גטבורג. אמנם השבדים אומרים משהו כמו "יטבור" ובאנגלית זה "גות׳נברג" אבל היות וזו עיר מאוד מרכזית מבחינה היסטורית אז בעברית היא נזכרת כגטבורג מזה דורי דורות. כמו שאתה אומר "קהיר" ולא "אל-קהירה" כמו שאומרים בערבית.

p i n g o

New member
../images/Emo45.gif

התכוונתי להגייה השוודית, אתה צודק לגבי עברית. למרות שגם הכתיבה של ערים זרות בעברית השתנתה, בימי הביניים הייתה קהילה יהודית ב"אמשתרדאם" (ראיתי דבר כזה
).

välkomna אלעד!../images/Emo13.gif

אני אפעם לא הייתי בשבדיה.. רק בפינלנד מכל המדינות הנורדיות. ודווקא מכל המדינות האלה הכי הייתי רוצה לנסוע לאיסלנד!! אני כל כך רוצה לעשות שיט לוויתנים, ואופנועי שלג וראות גייזרים במציאות ובכלל לראות את ריאקוויק ולטייל בה!!..זה בטח לא יקרה עד שנה הבאה
אני אוהב לראות סרטים שבדיים סתמיים..רק בשביל לשמוע את השפה ולראות איך הכל נראה שם מבחינת בתים וכאלה. אני חושב שאם אתה מתכוון לנסוע לשבדיה אז אולי תעשה לך רשימה של אתרים שהיית רוצה לבקר בהם (כמו ארמון הקרח למשל) ואז תעשה מסלול לפי הסדר או משהו..

p i n g o

New member
הוא שאל על טיול לשוודיה בקיץ...

(לפחות זה מה שהבנתי) אז ההמלצה שלך על ארמון הקרח היא לא ממש אממ.... אקטואלית...

ארממ אבל הוא שאל על טיול

לשבועיים..אז הוא לא יראה בהם את ארמון הקרח?
אז למה זה לא אקטואלי? חוצמיזה תלוי מה רוצים לעשות! טיול אקסטרים או טיול סתמי בלי מטרה..פשוט לרבוץ שם

p i n g o

New member
ארמון הקרח בקיץ?!

דרך אגב, מישהו פה היה ב-midsomerfest?? זה היה אתמול, אאל"ט!!

M o t t i

New member
כשתסע לאיסלנד, ספר לי איך זה לאכול

כריש רקוב קבור באדמה כדי שאוכל להתכונן נפשית ולאכול את זה כשאסע לשם...

kiitapahaa

New member
לא יודע מה איתכם אבל אני

לא מחפש אטרקציות תיירותיות או פיורדים או מבנים היסטוריים, אני מחפש את התרבות והאנשים. הם הכי מעניינים אותי. פשוט תנו לי לשבת על ספסל ציבורי בסטוקהולם או הלסינקי ולצפות בחיי היומיום של האנשים שם, בהרגלים שלהם, באיך שהם חיים ומתנהלים. ללמוד את שפתם ולהבין את מנהגיהם זה מה שמושך אותי באמת. או לחיות ולעבוד שם שגם נראה לי מהנה ביותר בכל מקרה, ברוך הבא אלעד
ודרך אגב, מה אתה לומד באוניברסיטה?

p i n g o

New member
תגיד,

יש לשם שלך משמעות בפינית? המילים היחידות שאני יודע זה yksi, kaksi, kuusi, yö ו- paska.

General Zini

New member
../images/Emo13.gifטוב אז קודם כל תודה לכולם..

ככה, אני לומד מזרח תיכון וערבית באוניברסיטת בן גוריון. לא מזמן אגב גיליתי ספר מצויין על שבדיה ישראל בספריה והוא של משה יגר שהיה שגריר שם: הוא נקרא "ניטרליות - הלכה למעשה תולדות היחסים הדיפלומטים בין שבדיה לישראל". מסביר בצורה די מפורטת על ההיסטוריה של היחסים בין שתי המדינות. מאוד מעניין. נראה לי באמת שבטיול של שבועיים אשלב את הערים הגדולות, אין לי מושג אם אשכור אוטו אבל אני לוקח את זה בחשבון. די יעזור לי אוטו. מעבר לזה, מכירים את אהובתי קייסה ברגקוויסט, עד לא מזמן הקופצת לגובה הטובה בעולם, אני מאוהב
... תהנו...

kiitapahaa

New member
כן המשמעות שלו בפינית זה

"thank devil" or "thank evil" או משהו כזה kiitä = תודה, נגזר מהמילה תודה בפינית kiitos pahaa = רוע, רע פשוט פינית שפה כל כך מוזרה שהתבדחתי עם הפינים באינטרנט ואמרתי שאני יודע פינית והתחלתי לכתוב ג'יבריש שנראה כמו פינית נגיד משהו כזה: luolaa maaksyytä tiisella yytäitä paaksos ובינהם הייתה המילה kiitapahaa שהם אמרו לי שהיא אשכרה אומרת משהו - עליתי על זה במקרה

p i n g o

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ענק!! ../images/Emo6.gif

למעלה