שלום לכולם!

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

mwc

New member
שלום לכולם!

יש לי שאלה בנוגע לקארמה , האם מחשבות שליליות בלי מעשים שלילים גורמות גם לקארמה רעה סביבנו? כמו כן הייתי רוצה לדעת מה זה קארמה בצורה יותר מעמיקה, אם מישהו מוכן להביא לי קישור למאמרים או לכתוב משהו בעצמו אני מאד יודה לו :)

יוגי בר

New member
תשובה

היי לך אז ככה: כל מה שאת עושה כפעולה- ללא יוצא מן הכלל- מגיב בתגובה. כאן ועכשיו. זהו חוק אוניברסלי. זה יכול להיות ביטוי פיזי כמו עשיית מעשה זה יכול להיות ביטוי מילולי כמו אמירה כלשהי וזה יכול להיות ברמה העמוקה והמעודנת ביותר- פיתוח והגות במחשבה מה כן קובע? הכוונה קובעת. רק היא קובעת את אופן התגובה. אחד הספרים היותר מצויינים- לדעתי- הוא: "קרמה יוגה" מאת סוואמי ויויקננדה. הוצאת אסטרולוג בתרגום מעולה של לילי בנטב ואהוד בילו ראוי להתאמץ ולהשיגו בחנויות. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

mwc

New member
אני רק רוצה לדעת שהבנתי נכון..

הכוונה היא שמתי שאני עושה משהו מתוך אנוכיות אני נותן לקארמה בעצם אפשרות לפעול ומתי שאני פועל מתוך חוסר אנוכיות מוחלט ( נותן לא על מנת לקבל אלא על מנת לחלוק את מה שכבר שיש לי) אני מבטל את חוקי הקארמה שלי, בין אם הם טובים ובין אם הם רעים? בנוסף האם הקארמה היא כל דבר לגופו או כללית? למשל : אם אני נגיד גנבתי משהו ממישהו , האם הקארמה הרעה שיצרתי יכולה לפגוע לי במערכת יחסים עם מישהי , או רק בכל מה שקשור לחפצים ?

קרמה שלילית ומחשבות

בתקופה הנוכחית (תקופת קלי לפי הוודות) מאחר והאדם מדורדר מבחינה רוחנית אין מחזיקין לו קרמה שלילית על מחשבות אלא רק על מעשים. הבעיה היא שרובנו מוציאים את המחשבות מהכוח אל הפועל כמעט בלי שליטה עצמית. אז מתחילה הקרמה השלילית (או החיובית) להתגלגל.

שובטמה

New member
קרמה -ומחשבות

מה יכול לגרום לנו להיות במודעות לגבי השליטה העצמית , איך אנחנו יכולים לדעת שהבחירה שבחרנו תגרום לקרמה שלילית. איך אפשר ליצור קרמה חיובית, איך ולפי מה ברגע רגע את יודעת איזו קרמה יצרת בבחירה שלך ?

יוגי בר

New member
המשך הבנה

היי לך אז ככה: 1. הסבר הקארמה היא קארמה. אינך יכול לבטל את חוקיה. ז"א כל זמן שקיימים בך- לצורך העניין- זרעי קארמה- הקראמה עובדת. על כן, באם תגיע למצב שבו תפעל כל הזמן מתוך חוסר אנוכיות מוחלט לא תייצר קארמות נוספות. ובמקביל תתחיל לנקות את המצבור הקיים. 2. שיוך אל תנסה למצוא כזה או אחר(טוב או רע- לצורך הענין) למעשה שעשית. הסתכל על זה כך: קארמה היא חוק טבע אוניברסלי. כלומר: חוק אחד שווה לכולם. הפרת את חוק הטבע- אתה נענש כאן ועכשיו חיית לפיו- זרמת איתו בהרמוניה-אתה חי כמו שאתה ראוי לחיות. בברכה ואהבה יוגי בר

yogaoflove

New member
קרמה - חוק אוניברסאלי?

הקרמה אינה חוק אוניברסאלי. היא מנגנון שהאל יצר, שבדרך כלל הינו נוקשה, כדי לעזור לנשמה המותנית לצאת מהאשליה החומרית של "אני" ו"שלי", ולשוב ליחסי אהבה עם אלוהים. אך לפעמים האל מקל ומשנה את חוקי הקרמה כדי לאפשר לנשמות בתנאים שונים ובתודעה שונה לעשות את העבודה הנחוצה להשתחרר. כמו שניב מציין, קלי יוגה זו תקופה קשה מבחינה רוחנית, לכן ניתנים לאדם הקלות שונות המאפשרות לו עדיין להתקדם בחייו הרוחניים. כול טוב.

שובטמה

New member
קרמה-תשובה

איך האדם רואה שהוא שרוי באשליה. איך הוא יודע את זה? הכל טוב ויפה אך יש להתחיל ללכת בדרך אל היציאה מהאשליה

yogaoflove

New member
יציאה מאשליה

במגע עם הגורו, או מי שחווה את האמת, ניתן להבין את היותנו באשליה. הגורו מחבר אותנו לכתבים שמעמיקים הבנה זו ונותנים דרכים לצאת ממנה. "אני נולדתי בחשכת הבערות, ומורי הרוחני פקח את עיני באמצעות לפיד הידע. אני משתחווה לרגליו." הבעיה היא למצוא גורו, או מורה אמיתי. אם הרצון שלך להשתחרר הינו אמיתי, המורה האמיתי ייטה לך את חסדו ויפקח את עיניך, או אלוהים היושב בליבך יראה את מצוקתך וכוונותיך הנכונות ויכוון אותך לפגישה עם המורה, או את המורה לפגוש בך. מכאן שהכול מתחיל מרצון נכוןומחסד של המורה. מסע מוצלח.

שובטמה

New member
יציאה מהאשליה-התיחסות

הגורו נמצא בתוכך. האמת נמצאת בתוכנו והיא מובילה אותנו למסע הזה , כאשר האדם מוכן אזי הוא בעצמו בוחר בחירה מסוימת שמובילה אותו קדימה וזה יכול להיות כל דבר , אך זה מתחיל באדם עצמו.

yogaoflove

New member
הגורו נמצא בתוכנו.

זה נכון. אלוהים, הניקרא גם הגורו העליון (צַ'יְתְיַה גוּרּו) שוכן בליבך ומנחה את חייך בהתאם לאיכות תשוקותיך. אם חומריות - אתה כבול לקרמה, אם רוחניות - הוא לוקח אחריות מלאה על חייך ומשחרר אותך מכבלי הקרמה, עוזר לך לצאת מהמבוך החומרי. זה מוסבר בבהגוד-גיתא (18.61): "הריבון העליון שוכן בלב כול, ומכוון את נדודיהן של כל ישויות החיים, שכמו ישובות במכונה העשויה מאנרגיה חומרית". אך: "מי שאינם נתונים לאשליה, הנשמות הדגולות - אלה זוכים להגנת הטבע האלוהי. מאחר שהם יודעים שאני הוא אישיות אלוה העילאי, המקורי והבלתי מתכלה, הרי שהם עוסקים כליל בשירותי המסור". (בהגוד-גיתא 9.13) ללא התמסרות לאל לא ניתן להימלט מכבלי החומר: "קשה מאוד לגבור על אנרגיה אלוהית זו שלי [דוּרְגָא שַׂקְתי, האנרגיה החומרית), אשר מורכבת משלוש מידות הטבע החומרי. אולם מי שמתמסרים לי יכולים על נקלה לחצות אל מעבר לה". (בהגוד-גיתא 7.14). כפי שאתה אומר, כאשר האדם מוכן להתמסר לאל ומשתוקק לצאת מצבת האנרגיה החומרית, האל שולח אליו את נציגיו ואלה עוזרים לו במסע ההשתחררות מהאנרגיה החומרית ומלמדים אותו איך לאהוב את האל. מסע נעים!

yogaoflove

New member
מחשבות שליליות וקרמה

בתקופות קודמות מחשבות שליליות יצרו קרמה, אך בקַלי-יוּגַה, תקופתנו הנוכחית, מחשבות שליליות לא יוצרות קרמה. אולם, מחשבות שליליות גוררות בדרך כלל מעשים שליליים. לכן תמיד יש להיזהר מאוד במחשבות. באתר יוגה של אהבה www.yogaoflove.org תמצא מאמר על נושא הקרמה וגילגול נשמות (שני נושאים קרובים זה לזה). כול טוב.

annandi

New member
קארמה

בתפיסה הבודהיסטית קארמה היא בעצם הכוונה (intention) שמאחורי כל פעולה שאנחנו עושים. הכוונה יכולה להוביל זו לפעולה פיזית, מילולית או מנטלית. לכן מה שחשוב בתרגול הרוחני הוא לבדוק מה הכוונה שלנו לפני שאנחנו פועלים. אם הופיעה כוונת זדון הנובעת לדוגמא משנאה, כעס, או קנאה ולא פעלת על פיה, עדיין נוצרה קרמה לא טובה אך ברמה נמוכה יותר אילו כן היית פועל על פיה. בבודהיזם בשונה לדוגמא מהתפיסה הג'ייניסטית, כל כוונה ומחשבה שלילית, יוצרת קרמה. בג'ייניזם, אילו לא פעלת באופן שלילי, הכוונה או המחשבה השלילית לא יצרו קרמה שלילית. הבודהא בעצם לקח את המושג "קרמה" שמגיע מהשורש "קרי" בסנסקריט שמשמעו "פעולה", ונתן לו משמעות אחרת. הוא נתן למילה הזו את המשמעות של כוונה. הכוונה, או המוטיבציה שמאחורי כל פעולה ופעולה, זה מה שחשוב, לא האקט הסופי, הוא רק מפחית או מעצים את הקרמה. אדם ער, בודהא, לפי התפיסה הבודהיסטית אינו יוצר יותר קרמה חיובית או שלילית מכיוון שפעולותיו נטועות בשלושת ה"שורשים" המיטיבים: חכמה, לא-תשוקה ולא-כעס. צירפתי למטה לינקים למאמרים על קארמה/קאמה (בפאלי, השפה של הכתבים העתיקים של הבודהיזם). שאני מקווה יעזרו

למעלה