שלום לכולם

שלום לכולם

נרשמתי לאחררונה למכללה לחינוך למסלול של חינוך מיוחד בפגישת הייעוץ במכללה התבשרתי לשמוע שעקב דו"ח דברת מעתה הלימודים יהיו 5 שנים ולא 4 (שנה חמישית סטאז') מה דעתכם על העיניין? האם שווה לי ללמוד 5 שנים את הנושא? יש למישהו כאן מושג אם בסופם של 5 שנים אני אקבל תואר B.A (כחלק מהתהליך של דו"ח דברת להפוך את התואר לכזה-או שזו סתם שמועה). האם לדעתכם זה שווה ללמוד חינוך מיוחד? יש בזה עבודה? יש קיצוצים? המשכורת שווה? אשמח אם תחלקו איתי את הידע, הניסיון וההרגשות שלכם ב/לתחום.
 

FOR THE LD

New member
אם את מחפשת "משכורת שווה"

כנראה שבחרת במסלול לימודי שאינו מתאים לך. אם את בוחרת במקצוע ממניעים של אידיאולוגיה חינוכית מסויימת, ורצון עז לסייע לתלמידים שוני-הצרכים ולקדם אותם - הרי שבחרת במסלול הנכון. אולי לא תרווחי הרבה כסף, אבל יהיה לך המון סיפוק ותחושת נתינה. לגבי משך הזמן הדרוש לתעודת הוראה + השלמה ל-BED + סטאז' - זה כבר שיקול שלך, כמה זמן את מוכנה להשקיע לטובת רכישת מקצוע. אפשר גם לסיים את זה בארבע שנים, כלומר לשלב את שנת ה-BED ביחד עם הסטאז', שלא עולה על 1/3 משרה. ומה קורה היום בשטח? לא קל להכנס למערכת, אבל יש המון מסגרות אחרות שאפשר לעבוד בהן. שיהיה לך בהצלחה, בכל אשר תבחרי!
 

שוגץ

New member
אלו מסגרות?

זה לא מדויק שלא ניתן להרוויח. מורה להוראה מתקנת שהיא באמת טובה, יכולה בנוסף לעבודתה לתת הרבה שיעורים פרטים. בנוסף אפשר לפתוח גן פרטי לחינוך מיוחד.
 

FOR THE LD

New member
אחדד את דבריי

בדבריי התייחסתי רק לבתי הספר. בתפקידי הוראה בבית הספר היסודי ובחט"ב המשכורות נמוכות. מי שעובד בתיכון ומגיש לבגרויות, מקבל איזה שהוא בונוס. אני חושבת שזה קשור לציונים שהשיגו תלמידיו של המורה בבחינת הבגרות. את דיברת על רווח נוסף, שמותנה בעבודה נוספת. אני כלל לא התייחסתי לעבודה נוספת. בודאי שאם אנו לוקחים על עצמנו עבודות נוספות, מעבר למשרת ההוראה בביה"ס, נשתכר בהתאם. יש מי שזה מתאים לו ויש מי שלא, ויש מי ששואל - למה בכלל צריך להגיע למצב כזה שצריך "השלמת הכנסה". פתוח גן פרטי לחינוך מיוחד זוהי דוגמא מאוד ייחודית, שאינה מעידה על הכלל. אני תוהה כמה גנים מ י ו ח ד י ם פ ר ט י י ם יש במדינתנו. אני לא נתקלתי אפילו באחד. מעבר לזה קיים מסלול ספציפי להכשרת גננות בחינוך מיוחד, וזה שונה מהמסלול "הרגיל" לחינוך מיוחד, שמכשיר יותר כוחות הוראה. לגבי מסגרות נוספות - אפשר להשתלב בתפקידי הדרכה או ריכוז-הדרכה בפנימיות (ישנם מקומות שמבקשים רקע בח"מ), במפעלי-חינוך שממומנים מקרנות, במרכזי למידה עירוניים או פרטים, במועדוניות לילדים בסיכון, במסגרות מוגנות לילדים בסיכון, במכונים פרטיים להוראה מתקנת וכו'. מקווה שירזת לסוף דעתי. יום טוב!
 
למעלה