שלום לכולם!

mikloi

New member
שלום לכולם!

אולי אתם תצליחו לעזור לי. אני מקווה שכן! אף פעם לא היתה לי יותר מדי בעיה של משקל (רק בראש), תמיד הגעתי לאיזהו 2-3 מקסימום 5 ק"ג עודפים בחורף, ולקראת הקיץ בשבוע אחד של דיאטה, הם תמיד נעלמו ולא חזרו עד הקיץ הבא. עד ש.... בחורף האחרון השמנתי כהרגלי, והחלטתי שהגיע הזמן לדיאטה. מאד הוספתי למשקל עוד איזה 15 ק"ג ואני לא יודעת מה לעשות! אף פעם לא הייתי כזו גדולה לפני כן! ואני עושה ספורט, וניסיתי המון דברים, ושיניתי את הרגלי האכילה הנוראיים שלי, וכלום לא עוזר! אני לא יורדת גרם! בבקשה תעזרו לי!

היי לך... ../images/Emo8.gif

קודם כל, ברוכה הבאה. אני שמחה שהצטרפת, כי כמו שאמרתי לא פעם ולא פעמיים- הפורום הזה הוא אחלה וכאן אנחנו ת-מיד תומכים אחד בשני, בירידות ובעליות (תרתי משמע) אחד של השני. ברוכה הבאה, יקירתי!!!
דבר שני... 15 קילוגרמים נוספים זה לא מעט, זה נכון, אבל... אני בטוחה שעם דיאטה טובה ומתאימה - תצליחי לרזות את זה!!! אפשר לשאול בת כמה את?... כי זה מאוד תלוי אם את מבוגרת או ילדה. אם את "מבוגרת" - 15 קילו זה לא כזה הרבה, אבל אם את ילדה או נערה (גם זה תלוי) - זה כבר סיפור אחר. בכל מקרה, תעני לי על השאלות כאן ואני מבטיחה לנסות לעזור. לא מבטיחה שאני אכן אעזור, אבל אני כאן מבטיחה שאנסה כמיטב יכולתי...
מה שמך, אגב?
בהמון אהבה למצטרפת החדשה!
עדי

mikloi

New member
מיקה

השם הוא מיקה... ואני בת 24 וגם אני מתל אביב, ותודה על קבלת הפנים החמה.
חוץ מהאמור לעיל, כמו שאמרתי, אני ממש מנסה, יותר נכון ניסיתי, וזה לא עוזר. קודם כל, שיניתי עד מאוד את הרגלי הנלוזים, ואני כמעט לא אוכלת יותר מתוקים שהם לא פירות, או מקסימום גלידיאט (רק כמעט, לפעמים אני כן אוכלת איזה טובלרון או משהו) וכנ"ל גם לגבי לחם ופסטות ותפוחי אדמה, שפעם רק אותם אכלתי, והיום כמעט ולא. הבעיה היא שזה לא ממש עוזר לי, וכמו שאמרתי, זה לא היה ככה פעם!

אהלן מיקה ../images/Emo9.gif

נעים מאוד...
אוקי, אז בואי אני אספר לך משהו שאני יודעת מ"ניסיון"... זה במרכאות מכיוון שזה לא ניסיון שלי (אני כולה בת 15!), אלא של אמא שלי והיא תמיד מספרת לי על זה... אמא שלי היתה בדיוק כמוך, אבל בדיוק: היא לא היתה צריכה לדאוג לקלוריות או לכמה היא אוכלת, או לפעילות גופנית או לשום דבר בסגנון. היא היתה רזה טבעית, תמיד בחורף היתה מעלה 2 קילו בערך ואז- כשהגיע הקיץ - בלי לשים לב בכלל, היא היתה מורידה אותם (מזכיר לך משהו, מיקה?)
אבל אז, בגיל 25 בערך, פתאום היא עלתה על המשקל, אחרי שנגמר החורף ו... אופס!!! היא לא ירדה את הק"ג העודפים שהיא העלתה בחורף, ולא רק זה- אלא גם עלתה עוד. זאת היתה הפעם הראשונה, בעצם, שהיא היתה חייבת להתחיל לשמור. היו לה תקופות שהיא היתה רזה (אך היא היתה חייבת לשמור בשביל זה), היום היא כבר לא (היא בת 40 פלוס...)
- אבל מה שאני מנסה לומר זה ש... אל תדאגי, את "עדיין" יכולה לרדת אותם!!! זה כמובן אומר שאת חייבת לשמור (welcome to the club!)
אבל... אין ברירה, ככה זה!!!!! אם את רוצה, אני אשאל אותה איך היא רזתה. עכשיו היא ישנה, אבל אני מבטיחה שברגע שהיא תתעורר, אשאל אותה ואחזור עם תשובה... :) מקווה שעזרתי, לפחות בקצת...
ואל תדאגי, מיקה חמודה שלי!!! :) את עוד תרדי את הק"ג האלה... i just know it!
בהצלחה... עדי

mikloi

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

ממש עלו לי דמעות בקצה של העין מהתרגשות על זה שטרחת וענית ועוד פעמיים. ממש מוצא חן בעיני, הסיפור הזה של פורומים. עושה רושם שניתן בהחלט למצוא חברים נחמדים. אם הבנתי נכון, אז את עדי ואת מתל אביב. נכון? מעניין שאת בת 15... לפעמים נדמה לי שכל הגולשים הם טינאייג´רים ואני, then again, אני בעצמי סוג של טינאייג´ר בת 24.... איפה את לומדת ומה? (יו! אני מרגישה כמו מזמן בבית הספר היסודי +-, כשהייתי מתכתבת עם אנשים דרך מעריב לנוער! איזו התרגשות!) דרך אגב, מאוד אהבתי את העובדה שהתגובות שלך בדרך כלל ארוכות. זה כיף. את גם מתנסחת לטעמי. טוב, די להפעם. מקווה לדבר שוב בקרוב, מיקה

ארינה

New member
היי מיקה ברוכה הבאה אלינו

אנחנו בהחללט משתדלים לעזור אחד לשני וננסה לעזור גם לך. המון הצלחה ארינה

היי מיקה ../images/Emo13.gif

כבר יצא לי לקרוא קצת הודעות אז גיליתי את השם שלך
. ההצעה הראשונה שלי- ללכת לדיאטנית. היא תוכל להתאים לך דיאטה שמתאימה בול לך, ואולי תוכל להורות לך על הסיבה שבגללה את לא מצליחה לרדת כרגע במשקל. האמת היא שיש לך התחלה טובה- הפחתת עם המתוקים (לפעמים מותר קצת..
) ועושה ספורט.. יותר ממה שאני עושה כרגע
. בכל מקרה תישארי קצת, תספרי, תחלקי.. מבטיחים לעזור כמה שאפשר!
ברוכה הבאה! שלך, ס.ש.

mikloi

New member
../images/Emo51.gif ושוב תודה, על קבלת הפנים

מכולכן, אגב. עם ארינה כבר הספקתי אפילו לדבר בטלפון. בכל מקרה, יש לי הרגשה ש´נפלתי´ על בית מוצלח במיוחד, שזה אחלה. אבל בעיה אחת- הייתי אצל דיאטנית! אם קראת מה שכתבתי, כשגיליתי שבמקום לרדת את השניים וחצי ק"ג שנוספו לי, אני רק עולה ועולה ועולה, הלכתי לדיאטנית ישר. האמת היא, שבגלל שנים ארוכות של תזונה מאוזנת מאוד (פעם לחם, פעם שוקולד. פעם תפוח אדמה בשמנת, ופעם גלידה)נוצרו לי כמה בעיות די מובנות בדם: טריגלצרידים וגם כולסטרול (שזה מוזר, כי מה שציינתי למעלה היה כ-ל מה שאכלתי. לא דברים של כולסטרול), שניהם מאוד גבוהים. אז הלכתי לדיאטנית, הסברתי לה שאני לא אוהבת כמעט שום דבר (למעט מה שנזכר לעיל)וביקשתי תפריט. היא נתנה לי משהו פסיכופטי להפליא, שכלל גבינות 1/2% שומן בלבד, ירקות - אבל לא תפוח אדמה, ו´כל הפירות שאת רוצה. חוץ מבננות, ענבים וכל פרי טרופי שהוא´ (משאיר אותך עם תפוח תפוז ואפרסק , בערך. בקיצור, מן הסתם לא עשיתי את זה. אבל התסכול שלי נובע כי במשך חודש שלם, למעט קינוח אחד ביומולדת שלי ומשולש פיצה אחד בלי תוספות, לא נגעתי בעמילנים, אכלתי מנת בשר מנת אורז וטונה ירקות וקצת פירות. שתיתי כמעט רק מים, אם לא- דיאט קולה, ונוסף לספורט הרגיל, שחיתי 50 בריכות 3-4 פעמים בשבוע, וכל החודש הזה לא ירדתי גרם!!!! בסוף נשברתי. עכשיו אני במצב של שמירה, לא דיאטה. מרשה לעצמי קצת יותר, כמו לחם מלא/קל וכאלה. אבל מה יהיה?

מיקה´לה... ../images/Emo8.gif

אויש... גרמת לי להסמיק!!!
אני ממש שמחה שהצטרפת לפורום. ברוכה הבאה כבר אמרתי?
אוהבת מאוד!!!! עדי נ.ב --------- כן, אני בת 15. ולא, אני לא מת"א, אני מרמלה. מה נראה לך?!

ELY

New member
היי מיקה...

לפי הרושם שאת עושה נראה לי שמבנה הגוף שלך רזה בעצם... אבל מה? יש שומנים, אם היית רזה כל הזמן ורק בתקופה האחרונה עלית סימן שתוכלי לרזות וגם מבנה הגוף שלך אמור להיות רזה... גם אני פעם הייתי ילדה ונערה רזה אבל כמו שסיפרת, גם לי זה קרה.. שכל שנה הייתי עולה 3 קילו והתעצלתי לרדת אותם כי אהבתי לאכול לחשבתי לעצמי "זה לא כ"כ נורא שאני טיפה יותר" עד שבסוף כיתה י"ב הייתי 72!! 72!! (בכיתה י"א וי"ב עליתי כל שנה 7 קילו בערך) כל הצבא הייתי בדיאטה ושהשתחררתי הייתי עדיין עם עודף משקל אבל לא נורא הייתי 60... כרגע אני 10 חודשים אחרי צבא שמרתי על המשקל, אבל לפני חודש וחצי החלטתי שאני עושה דיאטה ולא מעניין אותי! ספורט כל יום 4 פעמים בשבוע, ואני לא ממש אוכלת (הקיבה שלי קטנה כי התרגלתי לאכול מעט) אמנם אני יורדת לאט לאט אבל בטוח... עכשיו אני 56 קילו אם את טוענת שאת לא יורדת גרם, את יורדת! פשוט מצטברים לך נוזלים פעם ראשונה והגוף שלך רוצה לעלות במשקל בגלל שרירים אבל תרדי בסבלנות... תמשיכי להיות פה איתנו ונעזור לך.. ELY

mikloi

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo6.gif

שוב תודה לכולם על העידוד והתמיכה! וואו! אני ממש ממש שמחה שהגעתי לכאן!

העזרה בדרך

אני לא בדיוק הבנתי מה קרה לך בחורף האחרון שהשמנת,ולפני זה היית רזה.זה לא נשמע כ"כ הגיוני,לכן אני מציע לך שתעשי בדיקות.אולי גופך עבר שינויים הורמונליים ולכן גופך מגיב בצורה שלילית.אבל אם את רוצה להרזות במהירות האפשרית,אני יכול לעזור לך בהמלצה על דיאטה.

mikloi

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo51.gif אני אשמח מאוד

מה שכן, אני גם חושדת שמדובר בהפרעות הורמונליות, כי קרתה לי עוד תופעה מטרידה: לראשונה בחיי, בערך בזמן שהתחלתי להשמין, התחילו לי פצעי בגרות, שזה אולי לגיטימי למתבגרים (מה שהייתי מ-מ-ש מזמן) או לאנשים שיש להם עור שמן (מה שפתאום נהיה לי ) אבל, וזה החלק המוזר, עד לפני חצי שנה, היה לי העור הכי יבש בעולם! במשך כל התיכון היה לי חצ´קון אחד. א-ח-ד-! ופתאום אני משמינה וגם העור שלי משמין... משהו פה מוזר, נכון?

למיקלוי

נכון,זה באמת מוזר.לא נתקלתי אף פעם בתופעה כזאת גם אצל אחרים וגם אצלי. זה רק יכול להיות שינויים הורמונלים,כי עברת שינוי דרסטי בחורף האחרון.בקשה שלי:תבדקי אצל רופא משפחה ואז יהיו לך תשובות ביד.אז תוכלי לדעת אם את קצת אכלת יותר מדי או שפשוט גופף השתנה וצרכיו השתנו.כשתדעי את תוצאות הבדיקה,אני יוכל להמליץ לך על דיאטה במקרה הצורך. ביי מיקה

ארינה

New member
מרזי מוריד

רציתי לדעת אם אתה דיאטן או תזונאי או משהו בקירוב?

ארינה

New member
או.קיי

רק שתדע שאסור לפרסם פה אז אל תנסה לפרסם את עצמך כאן בכך שאנשים יפנו אליך למייל או משהו כזה כי זה לא מקובל. תודה ארינה

למעלה