שלום לכולם

N E T A 2005

New member
שלום לכולם

קראתי את הספר שיחות עם אלוהים וחלק מהדברים דיברו אליי.שאר הדברים ניראו לי פשוטים מידיי.בכל מקרה אני עכשיו "בהתלבטות" אם להאמין באלוהים או לא.קשה לי להרגיש את אלוהים,לעיתים אני יכולה באמת להכנס לזה ולהרגיש את אלוהים בכל מקום,אבל אח"כ אני חושבת שזה סתם הדמיון,ובאמת ניראה לי שזה סתם הדמיון. אני יכולה להזדהות עם הקטע של האמונה,וכדיי שזה באמת יבוא מעצמך צריכה להיות האפשרות שזה לא יהיה כך מבחינת המציאות..החופש הזה נותן באמת ערך לדברים ושהם יבואו מתוך עצמך,ושאתה בחרת בהם. בנוסף הבנתי שיש דברים שמרגישים ולא משנה כמה מילים אתה נותן להם,ההרגשה היא ההרגשה והיא מנוגדת להגיון.בן אדם אחר יכול להגיד לבן אדם שני "כואב לי" אבל אם הוא לא התנסה בכאב מתוך עצמו,הוא פשוט לא יכול להבין על מה מדובר. ובכלל דברים לא יכולים להיות במקרה.למי שיש מודעות פסיכולוגית קשה לו לחשוב על אפשרות שהדברים הם סתם כך.זה פשוט לא יכול להיות. בכלל כל הקטע של התת-מודע עוזר לי להבין שיש דברים מעבר.מי שהתעמק בנושא מבין על מה אני מדברת. ומהצד השני-אני דיי חושבת שזה שטויות.אוקיי,גם אם יש ישות חובקת-כל שרוצה בטוב,הריי אם יש אפילו את הספק והקל שבקלים שהיא לא קיימת,אז למה להאמין בכלמקרה?רק בגלל שזה עושה הרגשה טובה,ואלוהים יודע איזה הרגשה נפלאה של משמעות זה עושה כשאנחנו מאמינים! אבל אני לא מבינה למה להסתמך על משהו עד הסוף ולהחליט בבטחון שזה זה?הריי שום דבר לא בטוח. והריי בוודאי אם רוצים אפשר למצוא נימוקים סותרים נגד קיומו של אלוהים.ואם אפילו יש סיכוי קטן שבקטנים שזה לא נכון(אולי להכל יש הסבר אחר לגמרי שעוד אף אחד לא חשב עליו)אז למה סתם להאמין? הרבה אנשים זונחים את הרצון להגיע לאמת וחקירה אובייקטיבית שלה ונשענים על הדבר רק כי זה עושה הרגשה טובה וזה מסדר את החיים לגמרי. ועוד משהו-בכלל לא הבנתי את הקטע עם יהדות.איך אפשר להגיד על עם אחד שהוא נבחר?הריי כל האנשים בעולם יש להם מכנה משותף. לפי דעתי התנ"ך זה אוסף של כתבים שנאסף,ואנשים האמינו כי הם היו חייבים לתת פירושים לדברים.. אז היה איזה משהו שגרם למיים להיות קצת אדומים,ואז אנשים אחריי שעבר זמן ניפחו את זה ועשו מיזה סיפור(מיתוס?)ואז זה נהפך למכת דם.וכולי. ולמה אלוהים היום לא מראה את עצמו?אם אני באמת אראה,אני יאמין.מה הקשר לחופש בחירה כאן?אם אני לא ארגיש את זה ממשי במציאות,איך זה יכול להיות קיים בשבילי?למה שזה לא הדימיון או השקר? הריי אם משהו צריך לבוא מעצמך,אז אסור לו להיות קיים בחוץ.הוא צריך להיות רק חצי קיים..כי אם הוא היה קיים בחוץ,אז זה לא היה מה-עצמי שלך. אבל אז זה לא שקר? מה אתם חושבים?!?תגידו מה שבא לכם,אשמח לכל תשובה,תודה רבה מראש!!

bios

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

שאלת הרבה שאלות, ואני אנסה להתייחס לעיקר. לדעתי גם אם כל הספר הוא המצאה של ניל, הרי הוא מציג עקרונות מאוד טובים וחיוביים בשביל לחיות חיים מאושרים ושלמים. האם את מכירה מורה דרך טוב יותר לחיים מאשר לשאול את עצמך בכל דבר "האם זו מי שאני באמת? האם זו מי שאני רוצה להיות?". האמונה באלוהים כפי שהוא מצטייר מ"שיחות עם אלוהים" אינה דורשת ממך למעשה דבר חוץ מלהיות נאמנה לעצמך. הוא לא יכעס עליך או יעניש אותך אם לא תעשי דברים מסוימים. לכן, אין לך מה להפסיד מלהאמין בו, אבל אולי יש לך הרבה מה להרוויח מכן להאמין. לסיכום - את לא חייבת להאמין בשום דבר, ואין שום רע בכך שיהיו לך ספקות, אבל לדעתי את כן יכולה להרוויח המון אם תקשיבי לעצות שהספר נותן לחיים. אני ממליץ לך לקרוא את הספרים הבאים בשביל לקבל הבהרות לנושאים שמטרידים אותך.

שלום

את הספר הנ"ל אנלא מכיר. שאלת כמה שאלות.. יש בידיך 2 אופציות. או שהכול שקר וקשקוש. או שאלוקימ קיים..התאוריה הראשונה. לא מחייבת ולא מגבילה.. היא נוחה מאוד מבחינות מסוימות.. הבעיה מתחילה.. בתאוריה השניה. יש אלוקים. מה שמוביל לסידרת שאלות. למה ברא אותנו. למה הוא מצפה מאיתנו. אם בכלל? .. הנקודה החשובה היא. שזה לא ויכוח פילוסופי. אלא ויכוח למהות והמשך החיים בעולם.. ליהדות יש תשובות לכול שאלותיך.(העם הנבחר. התגלות הבורא. ספר הת"נך וכו.)

הוודאי והספק

אני ממליץ לך לעקוב אחר הפרקים אצלי בבלוג... אני מניח שעם קצת תושיה להבין את המטאפורות שאני מציע שם תוכלי לנוע בין הוודאי לספק בזרימה חופשית ללא צורך בתעודת מעבר גבולות... כרגע מוצעים שלושה פרקים שביחד עם פרקים עתידיים ישתלשלו אליך ניצוצות הקיום האלוהי כפי שהם נמצאים בכול רגע נתון בתוך תוכך אך עטויים ברובדים של מסכים כדי להפיץ אורם... עצם שאלותייך הרבות כבר מעידים על הסרתם של קליפות שעוטפות את הניצוץ האלוהי שבך... יישר כח המשיכי לשאול ולחקור כי זאת המהות של "והגית בו יומם ולילה" ועד "מבשרי אחזה אלוה" שמתיישב עם תאוריות מדעיות אצלי בבלוג, זאת אומרת שדרך חקירת התורה הפיסית של הקיום הפיסי ביקום ניתן יהייה לחזות בהארת המאציל הוא האלוה. שדרך אגב גם חקירת המדע את היקום מתיישבת עם הרעיון של הגיתה בו יומם ולילה שכן אין חלקיק או חלל בטבע שלא נמצא בו אלוה.

למעלה