שלום לכולם

פנטזי1

New member
שלום לכולם

רציתי לשתף אתכם במה שקראתי היום בynet לא די שגם ככה אני מתיסרת במחשבה מה יהיה כשאבא שלי לא יוכל להשאר יותר בבית ונצטרך לדאוג לו לבית אבות אז היום קראתי את הכתבה הזו וחשכו עיני.

ענתי44

New member
../images/Emo7.gif לקרוא ולבכות

למען האמת לא התאפקתי עד שתעבירי את המאמר וגלשתי בעצמי ולקרוא ופשוט נחרדתי. לא הצלחתי לסיים את הכתבה דמעות כיסו את עיניי בערפל. הלכתי וחיבקתי את אמא שלי וביקשתי ממנה סליחה. למה? ללא סיבה. פשוט חיבקתי אותה ובכיתי. אני בעוד עשרים שנה לו אגיע למצב סיעודי קופצת ממגדל שלום. זה הרבה יותר אנושי. אלוהים אדירים לאן הגענו?

לקרוא ולבכות

קראתי את המאמר באינטרנט וספרתי לבתי המאיצה בי להוציא את אבא למוסד, כי היא חושבת שאני צריכה לחיות כואב לה שאינני יוצאת וכאילו חיי נגמרו, וכיום אני צמודה אליו, ספרתי לה על המאמר, אמרתי כי כל עוד אוכל לא להוציאו מהבית,לא יצא מביתו, המאמר רק חיזק את דעתי. מי יטפל בו יותר במסירות ממני?

ענתי44

New member
אבל גם הבת שלך צודקת

זה לא צריך להיות כזה דיכוטומי או בית אבות או להיות צמודה אליו ולא לחיות. האם יש לבעלך שעות מביטוח לאומי ? האם את מקבלת עזרה? יש אפשרות גם להבאת עובדת זרה הביתה או עובדת במישרה חלקית ואז גם את תצאי קצת ותחיי. תרשמי לחוג תלכי לתיאטרון או להופעה בידורית או סתם תשבי עם חברה ותקשקשי על כוס קפה. את חייבת את זה לעצמך אסתר יקרה ותקשיבי לבת שלך. היא אוהבת את אביה אבל גם את אמא שלה. היא מבינה שהקרב עם אבא אבוד אבל לא רוצה שאת תסבלי. אני נורא מבינה אותך כי אני מגיבה כמוך. אבל בני המשפחה צודקים וגם חברים מהפורום צריך למצוא את שביל הזהב בין צורכי החולה וצורכי המטפל העיקרי.

zs1957

New member
התעללות - תגובה למאמר פנטזי 1

ברצוני להודות לך שהבאת את המאמר הזה. אנשים שהוריהם חולים סיעודיים צריכים להיות מאד ערנים,ולבקר לעיתים תכופות א הוריהם, לבדוק איברים בגוף אם אין סימנים וחבלות,להוריד חיתול ולבדוק אם אין פצעי לחץ. כל המקרים הללו לא מדווחים למשפחות. זוהי בהחלט רשלנות בטיפול העלולה לגרום לנזק רפואי ולמות של החולה. ההתעללות של מטפלים בחולים חסרי ישע, אינה קיימת רק בבתי אבות, אלא גם בבית. (אימי מטופלת בבית והיא עברה התעללות ע"י מטפלת פליפינית שטפלה בה בבית). יש סימנים להתעללות, שפת הגוף של החולה משדרת זאת.( ניתן לקרא על כך במאמר בחוברת האחרונה -יולי 2005 של עמותת אלצהיימר). יש לזכור ,שהעובדות הזרות המגיעות לטפל בחולים סיעודיים אינן מוכשרות וחסרות כל ניסיון בטיפול בחולים מסוג זה. פעמים רבות הן לומדות את העבודה ע"י בני המשפחה או אחיות מקופ"ח ,שבאות הביתה ומסבירות. בבתי אבות פרטיים הצוות מיומן והחולה מקבל את הטיפול הדרוש, יש פיקוח הדוק של משרד הבריאות עליהם.אבל כדי להגיע לבית אבות כזה צריך למכור את הבית. העלות בין 13000 -18000 ש"ח לחודש.כל משפחה עושה את השיקול הכלכלי שלה. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

ענתי44

New member
כי המדינה מתנערת מהאחריות שלה

כמה משפחות יש שיכולים לממן סכומי עתק כאלה? את יודעת כמה סחבת ולדעתי מכוונת יש עד לקבלת קוד לבית אבות? שנים! ולא אחת הקשיש נפטר לפני האישור.

למעלה