שלום לכולם!

Blonde Devil

New member
שלום לכולם!

לפני כשנה נפגעתי בתאונת דרכים בדרגה בינונית... זאת אומרת שהרכב הלך אפוט כי פגעו בנו מאחורה במהירות מעל 70 קמ"ש אבל בנס, הנזקים היו הרבה פחות גדולים ממה שבדרך כלל קורה בתאונות כאלה! הנהג שפגע בנו היה שיכור וניראה לי גם נהג חדש כי הוא היה צעיר! בכל אופן, אני ישבתי מאחורה ונפגשתי הכי הרבה... הגעתי באמבולנס למיון והייתי שם כ-4 שעות ולאחר מכן שוחררתי הביתה! לא הייתי בבית ספר כשבוע אבל יש לי אישורי מחלה לשבועיים אחרי התאונה. וחודשיים משיעורי ספורט. כמו כן עברתי פיזיוטריה ובבדיקת אולטרסאונד נמצאה לי "כמות קטנה של נוזלים בברך"... והברך שלי נדפקה קשה מאוד... אני לא מצליח לקום אחרי ישיבה! נפגעתי הכי חזק בגב(הלך לי דם מגב תחתון כי נכנס לי איזה קרש שהיה מאחורה במכונית). השאלה שלי היא, כמה פחות פיצויים אני אמור לקבל מתביעת חברת הביטוח? ומה הצעדים הבאים שאני צריך לעשות? האם כדאי למהר עם התביעה או לכחות עוד קצת? ועוד דבר, בתאונה ישבתי באחורה ומכונית שלנו הייתה במצב חניה בצד של כביש ז'בוטינסקי ברמת גן, כששאלו אותי אחרי התאונה אם הייתי חגור אז אמרתי שלא(כי בדיוק עדמתי לצאת)! האם זה יכול להשפיע על הסכום של הפיצויים לרעה? כמו כן אשמח אם תמליצו על עורכי דין טובים(מניסון!) שמתמחים בנזקי גוף מתל אביב\רמת גן! תודה רבה מראש!

yg28

New member
תאונה

אם גילך הוא לפי הכרטיס האישי שלך, אזי אין לך בכלל מה למהר. באופן עקרוני תוכל להגיש תביעה עד גיל 25. אמנם מקובל להמתין כשנה מאז התאונה, אבל גם אז - אין כ"כ מה למהר. בינתיים חשוב שכל נייר שקשור בתאונה - מסמכים רפואיים, קבלות, הוצאות נסיעה לרופאים בקשר לתאונה - רצוי שהכל יישמר. כאשר מדובר בקטינים שנפגעו בתאונת דרכים, שאלת הפיצוי נגזרת בין השאר מהאישיות של הנפגע - מה הוא לומד, עד כמה הוא חכם - זאת מאחר שעוד אין לו מקצוע, והרי צריך בסיס כלשהו לחישוב השכר. מקובל אמנם לחשב לפי השכר הממוצע במשק, אבל יש כמובן חריגים. לא הרי תלמיד תיכון שכבר לומד באוניברסיטה הנדסת טילים כהרי תלמיד תיכון בבי"ס מקצועי שלומד טכנאות שיניים (סתם דוגמה, אבל פרקטית; אינני ממעיט או מרבה בערכו של זה או זה). לעניין הפיצוי אין קשר לשאלה אם היית חגור או לא. בתביעות בגין תאונת דרכים לא מתחשבים באשמו של הנפגע, אם היה. מדובר במשטר של אחריות מוחלטת, שמשמעותו - נפצעת בתאונת דרכים? אתה זכאי לפיצוי, בהתאם לחומרת הנכות. הפיצוי שתקבל תלוי בגובה אחוזי הנכות הרפואית שנגרמה לך כתוצאה מן התאונה, ככל שנגרמה, ומידת השפעתה התפקודית על כושר ההשתכרות שלך. לדוגמה: אם נותרה לך נכות בשיעור 10% (לצורך העניין נניח שהנכות התפקודית זהה לנכות הרפואית), אזי החישוב יהיה 10% מהשכר הממוצע במשק, נאמר 7200 ש"ח, כפול מספר החודשים מגיל 21 (שאז תסיים צבא) ועד גיל הפרישה, כשהסכום נושא מקדם היוון (מעין נוסחה שמטרתה לבטא את ההנאה שהיית מפיק מן הכסף אילו היית משקיע את כולו ומקבל ריבית מסוימת, כיום 3%). במקרה של בחור צעיר כמוך מדובר בכמה מאות אלפי שקלים. ישנם עוד כמה ראשי נזק ששווים כמובן לא מעט כסף, אבל זה העיקרי. אגב - אל תתחיל מיד לפתח ציפיות. לא כל פגיעה מותירה נכות, ולא כל הגבלה שאתה מפרש אותה כנכות היא אכן נכות על פי המבחנים המקובלים. רק ייעוץ קונקרטי של עו"ד המתמחה בעניין, ואף רצוי שיגובה על ידי רופא שמכיר את הפרקטיקה בתאונות דרכים, יכול להכין אותך לקראת הליך משפטי. אבל כמובן שגם אם אין נכות - תמיד כדאי לתבוע, כי תמיד יש על מה לקבל פיצוי, אפילו קטן. הצעד הראשון שצריך לעשות - לפנות לעו"ד. לעניין ההמלצה שביקשת - אינני סבור שיהיה זה ראוי להמליץ על עו"ד מסוים מעל דפי הפורום. זה גם עלול להוות עבירה אתית (למשל - אם מישהו בפורום ימליץ על עצמו). שאל משפחה, מכרים, ידידים. עם כ"כ הרבה עו"ד שיש היום, בוודאי מישהו ידע להמליץ לך.

Blonde Devil

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

לא ממש הבנתי הכל אבל פחות או יותר קיבלתי תמונה כללית על חישוב הפיצויים! כרגע עלה לי משהו בראש שלא שמתי אליו לב לפני כן.... עד התאונה הייתי תלמיד חרוץ ודיי חכם... קיבלתי ציונים בינוניים+ ובערך אחרי התאונה, ירדתי הרבה בלימודים ובציונים שלי בעיקר כי אני לא מצליח להתרכז בשיעורים! עכשיו הסתכלתי על התעודה שלי משנה שעברה וחלה ירידה משמעותית בין מחצית א' למחצית ב'(התאונה הייתה בסוף מחלית א')! ובכלל קשה לי מאוד להתרכז בשיעורים... גם השנה שמתי לב לזה.. אני מעופף הרבה ופשוט לא יכול לעשות עם זה כלום! יכול להיות שזאת השפעה של התאונה? ובכלליות, התאונה הזאת דיי השפיע לי על החיים... גם כי אחריה חצי שנה בערך פחדתי לשבת מאחורה במכונית וקפצתי מכל חריקה של מכונית בחוץ! לא הלכתי עם הבעיה הזאת לרופא כי חשבתי שזה יעבור לי... וזה באמת עבר! חוץ מהקטע שאני לא מצליח להתרכז אף פעם! אז כדאי להביא גם את העיניין הזה גם לעורך דין? זה יכול לעזור?

yg28

New member
רופא

אם טרם פנית עד היום - אתה צריך ייעוץ רפואי. תתחיל מרופא משפחה, בהמשך לנוירולוג או נוירופסיכולוג או פסיכולוג. פנה לעו"ד שיידע לכוון אותך יותר במדויק בהתאם למסמכים המתארים את התאונה ואת הטיפול שקיבלת. אם לא הבנת משהו ואתה רוצה להבין - תשאל. בשביל זה קיים הפורום.

למעלה