שלום לכולם

פנטזי1

New member
שלום לכולם

צריכה את עזרתכם בגלל התפרצויות הזעם של אבי בתקופה האחרונה בת זוגו נשברה והיום התקשרה אלי בזעקת "הצילו".היא כבר לא יכולה לעמוד בלחץ קשה לה והיא רוצה שנמצא לאבי סידור כלומר להוציא אותו מהבית. אני לא יודעת מאיפה מתחילים.הבעיה הכי קשה היא כמובן איך מסבירים לחולה כזה שהוא צריך לעזוב את הבית והבעיה השניה היא כמובן למצוא מקום שיהיה טוב עבורו.רוצה לשמוע עצות ודעות של בעלי נסיון וכן המלצות.תודה

ענתי44

New member
פנטזי1 ../images/Emo24.gif

ראשית קחי נשימה עמוקהההההההה!!! להוציא אדם מהבית זה לא מהיום למחר. את יושבת עם בת זוגו של אבא לשיחה ומנסה לבחון ביחד את האפשרויות שלכן. כי שתיכן באותה הסירה. האם כדאי להביא עובדת זרה? האם בית אבות? ואז אתם בודקות את האפשרות הכלכלית שלכן. ואז שוידאתם שזה הפיתרון הכי טוב ויש אפשרות לממן. אתן הולכות ביחד לראות מקומות. דבר כזה לא מחליטים על רגל אחת. אני מבינה את המצוקה של האישה זה נורא לחיות ככה.אבל יש לה התחייבות כלפיי אבא. אי אפשר ככה להוציא אותו. האם לא כדאי לגשת לרופא שלו אולי אפשר להרגיע אותו עם כדורים? ומה שעוד חשוב זה להביא אותו לנסיון במקום.

פנטזי1

New member
ענתי

כמובן שלא מדובר בלהוציא אותו מיד מהבית היא מודעת לזה שאי אפשר לעשות זאת מידית והיא גם אמרה שהיא תשתדל למשוך כמה שהיא תוכל אבל צריך להתחיל לחשוב על פתרון כי היא פשוט מתמוטטת. אני לא רוצה שזה יקרה וגם ברור לי שילדיה לא יתנו שזה יקרה. אני כמובן נלחצת כל פעם שהיא זועקת לעזרה כי אני יודעת שבסוף לא תהיה לנו ברירה ולכןצריך להתחיל לבדוק מקומות ולחשוב איך עושים את זה הכי טוב שאפשר. בקשר לכדורים הוא לוקח ריספרדל בחודש האחרון אבל לא רואים שום הטבה והרופאה לא רצתה לעלות את המינון כנראה פחדה מתופעות לואי. בזמן האחרון הוא התחיל להשתולל כל פעם שהיא מעירה לו על משהו,וגם אם היא לא מגיבה הוא מתעצבן שהיא לא עונה לו גם על המטפל שלו הוא צועק ומדבר לא יפה ,זו ממש בעיה שאין לה פתרון.אי אפשר לחיות במתח כזה כל היום ובצפיה להתקפה שלא יודעים מתי תגיע ומאיזו סיבה.

פנטזי1

New member
מאירה שלום

לא ניסינו וואבן ,קודם הוא קיבל סרוקסאט שלא עשה שום דבר ואז הרופאה החליפה לו לריספרדל. בפעם הבאה שנהיה אצל הרופאה נראה מה היא תגיד.

zs1957

New member
תגובה לפנטזי 1

ניתן למתן את התפרצויות הזעם של אביך ע"י תרופות. תפני לנוירולוג או לגריאטר שמטפל באביך. לגבי הוצאת אביך מהבית יש לשקול את העלויות. מוסד טוב זה עסק יקר מאד מחירים נעים בין 13000 ש"ח לחודש ומעלה.הטיפול ע"י עובד זר זול יותר. חשוב למצוא לאבא מטפל טוב שיתקשר אתו ויעניק לו חום ואהבה, שיהיה מנוסה בטיפןל בחולה דמנטי. אנא שקלי מה את מעונינת לעשות. כאשר תגיעי להחלטה אשמח לייעץ לך בנושא. ובינתיים שיהיה לך הרבה כוח וסבלנות להמשך הטיפול באבא. אני מקווה שיש לך עובד זר בבית כדי שיקל על בת הזוג של אביך. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

פנטזי1

New member
זהבה שלום

קודם כל תודה על התשובה אכן בשבוע הבא יש לנו תור לרופאה שנתנה לו את הריספרדל אבל במינון הנמוך ביותר.הסברתי לה גם אז שצריך לתת משהו להרגיע אבל היא התעקשה על המינון הזה וכנראה שזה לא מספיק.בקשר לעובד זר לא נראה לי שבת זוגו של אבא תסכים להכניס עובד ל 24 שעות (אבא גר בדירה שלה)זה יפגע בפרטיות שלה .מה שכן אמרתי לה שקודם כל צריך לנסות לאזן אותו תרופתית והסכמנו שנתחיל לבדוק אופציות ומקומות כדי שנהיה מוכנות לכך אם לא תהיה ברירה. כלתה התקשרה לעמותה לשאול מה לעשות והיא אומרת שהמליצו לה לפנות ל"אורים"שנותנים ייעוץ.מה דעתך?

zs1957

New member
תגובה לפנטזי 1

היי! לא מכירה את "אורים" אני אבדוק ואשיב לך תשובה. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

zs1957

New member
תגובה לפנטזי 1

היי! לא מכירה את "אורים" אני אבדוק ואשיב לך תשובה. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

פנטזי1

New member
זהבה ,שאלה נוספת

מה דעתך על המרכז לחקר האלצהיימר ברמת גן ליד תל השומר?

zs1957

New member
תגובה לפנטזי 1

היי! המרכז לחקר האלצהיימר בתל השומר הינו הטוב ביותר בארץ לטיפול בחולים דמנטיים.צוות הרופאים האחיות והצוות הסיעודי מעולים. הטיפול הטוב ביותר קיים שם. הילטון 5 כוכבים. ככל שהטיפול ברמה גבוהה העלות לשהייה יקרה מאש. מומלץ. לכי לראות. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

ענתי44

New member
פנטזי1 היי

שמחה לראות שאת בודקת אופציות ומחזיקה אצבעות שהטיפול התרופתי יעזור. במידה ולא ימצא מקום האם יש אפשרות למשל להעסיק עובד על בסיס שעות ולא כולל לינה. כי אני למשל חושבת שעבוא אמא בשלב הזה זה העזרה הכי יעילה. בהצלחה ותחזיקי מעמד

פנטזי1

New member
ענתי שלום

כן אני בודקת אופציות ויש לנו תור לרופאה .עובד זר זו קצת בעיה כי אני לא רואה שבת זוגו תסכים וגם אין ממש מה לעשות איתו כי הוא עדין מתפקד הוא אוכל לבד ומתרחץ לבד ובבוקר יש לו מטפל שיוצא איתו כך שבאמת הבעיה הרצינית כרגע זה ההתפרצויות שלו שגם הן לא כל הזמן אבל כשהן קורות זה בעיה קשה להתמודדות .הוא תוקפן גם כלפי המטפל שלו הוא לא מוכן שהוא יעזור לו או יגיד משהו הוא צועק עליו שיתעסק בעינינים שלו ולא יתערב. אני מקוה שהרופאה תיתן לו תרופה שתעזור .

zs1957

New member
פנטזי 1 "אורים"

הי! אורים זו חברה הנותנת ייעוץ והכוונה לבתי אבות ללא תשלום רצ"ב טלפונים1-800-6333 :03-5613 כתובת קרית ספר 50 תל אביב דברי עם רעיה נוימן נייד 0523607510 זהבה שחם עמותת אלצהיימר

למעלה