שלום לכולם

שלום לכולם

דיברנו לא פעם על הקשר של דילן לביטלס ועושה רושם שדילן ולנון ואריסון היו חברים אבל אך היה הקשר של דילן לפול מקרטני היה קשר בכלל ואם כן איזה?

לא (בדיוק) לשאלתך, אבל...

אם רשמת על דילן, לנון והריסון חברים, אני נזכר בקטע מתכנית על בוב דילן, ששודרה בגל"צ בתחילת יוני 2001, לרגל היותו בן שישים. אחד האורחים בתכנית היה איש בשם אנדריי וייסמן, שהוצג ע"י יואב קוטנר (מנחה התכנית) בתור מי שמכיר את בוב דילן אישית ("לא נפגש או דיבר איתו פעם, אלא ממש מכיר אותו"). אנדריי זה, שעשה רושם של איש רציני ומעמיק, סירב בתוקף ל"דברי רכילות" אודות דילן, וקוטנר התאמץ מאוד לחלוב ממנו סיפורים אישיים אודותיו ("זה לא רכילות.... קצת על הצד האישי של דילן...."). בתכנית השמיעו ביצועים משותפים לדילן ולהאריסון, ודיברו על הקשר ביניהם . קוטנר שאל, האם האריסון ודילן היו חברים, ואנדריי השיב (בצורת דיבורו המיוחדת - מבטא רוסי רך, טון מדוד ואיטי): "אני לא יודע אם יש מישהו בעולם, שהוא חבר של בוב דילן. אם יש מישהו כזה, הוא בטח לא יודע שהוא כזה".

נחמד ../images/Emo13.gif

נחמד אני יודע דילן הוא טיפוס וזה ברור וכנאי לפרטיות שלו אבל היה איזה שיתוף פעולה כמו אם הריסון למשל

Chocoholic

New member
שיתוף פעולה

עם פול מקרטני לא היה. למיטב ידיעתי, השניים לא נפגשו אחד עם השני מאז אמצע שנות השישים. לא מזמן עלו שמותיהם כ"שופטים פוטנציאליים" לתחרות כוכב נולד האמריקאית... עם ג'ורג' התמונה הייתה שונה לגמרי... הוא ודילן עבדו לא מעט ביחד, בעיקר בתחילת שנות השבעים (כאשר השיא הוא במופע למען בנגלדש) ובסוף שנות השמונים, כאשר הם היו בלהקה שנקראה The Travelling Wilburys.

תודה אחלה חתימה טובה../images/Emo71.gif

ויש לי עוד שאלה ב92 במופע 30שנה לדילן Lou Reed שר שיר של דילן מאיזה אלבום השיר ואם אפשר הסבר קטן על השיר תודה וחתימה טובה לכל חברי הפורום

yos mar1

New member
השיר נקרא : "foot of pride"

הוא לא נכלל בשום אלבום רשמי. הוא מופיע בבוטלג המשולש(the bootleg series no 1-3) . השיר הוא outtake מתוך infidels . באופן תמוה יש לדילן המון שירים נהדרים (כמו השיר הזה) שלא נכללו בשום אלבום רשמי .

Chocoholic

New member
השיר שלו ריד ביצע

נקרא 'Foot Of Pride', שיר שהוקלט ב 83' עבור האלבום 'Infields' אך כמו שירים נוספים, לא נכנס לאלבום. הוא כן יצא באוסף הראשון של ה Bootleg Series ב 1991, וסביר להניח שריד למד אותו משם.

yos mar1

New member
אני יכול להוסיף לזה גם את זה

שלאחר מות הריסון דילן ניגן בהופעות את something כמחווה לג'ורג' .

yos mar1

New member
../images/Emo13.gifמתוך: Positively 4th Street

"youv'e got a lotta nerve to say you are my friend"

edanru2

New member
למה הוא לא שאל את דני ליטני?

דני הרי הכיר את בוב באופן אישי...כשהיה במחזמר "איש חסיד היה" בניו יורק.

edanru2

New member
דרך אגב בוב היה חבר ב

Traveling Wilburys ששם היה גם חברנו גורג הריסון , זאת אומרת שסביב היצירה המשותפת כנראה היתה קומיניקציה בינהם ???

Chocoholic

New member
בהחלט הייתה תקשורת

בין דילן להאריסון. וה Traveling Wilburys לא היה שיתוף הפעולה היחיד בין השניים.

זה לא נחשב כ"היכרות אישית".

ידוע, שבוב דילן ודני ליטני הסתובבו קצת "בחבר'ה" יחד, בניו-יורק בשנות השישים, זמן לא רב לאחר תחילת הקריירה של דילן. חבר'ה זה חבר'ה, ואדם לאדם זה משהו אחר, בטח כשמדובר בדילן. אגב, כשדילן הופיע בארץ בספטמבר 1987, עשו בגל"צ במשך שבוע תכנית יומית לכבודו, שנקראה "כולם עם דילן", ובה השמיעו משיריו, דיברו אודותיו, והזמינו אורחים שונים בהקשר זה (המגישים היו דורי בן-זאב ויואב קוטנר, והאחרון היה העורך). באחת הפעמים הזמינו את דני ליטני, ושאלו אותו על היכרותו עם דילן. (קוטנר: "אני לא רוצה לגלוש לרכילות, אבל, תגיד - איך דילן? לא, כי אומרים עליו, שהוא טיפוס בעייתי, איש קשה, אנטיפאט...") ליטני סיפר, שדילן זכור לו כטיפוס מוזר למדי, "שקוע בעולם שלו". אורחים אחרים באותה תכנית, שאני זוכר, היו מאיר אריאל ז"ל, ומיקי שביב ויענקלה רוטבליט יבדל"א.

למעלה