שלום לכולם!

8Shanty8

New member
שלום לכולם!

בזמן האחרון לא יצא לי לכתוב לצערי, זה הלחץ שבחזרה ללימודים... בכל מקרה, רציתי להעלות לדיון שאלה שעלתה לי אחרי שקראתי את הספר של ק. ל. ש. אצ'אריה, שהיה בישראל בכנס היוגה ביוני (דרך אגב, לספר קוראים מהות היוגה-הדרך אל ההארה-יאמה וניאמה). בספר הוא כותב אל מיטאהרה-היאמה העוסקת במהות המזון והאכילה. בספר כתוב שנער העוסק בתרגול של אסאנות באופן יומיומי יכול לאכול מבלי הגבלה, ומבלי לשם דגש מיוחד על איזון בין הדושות (אני וואטה-פיטה). אני צמחוני כבר כמעט שנתיים, ומעולם לא חוויתי חולשה, או מחסור באיזשהו ויטמין או מינרל. הלכתי לבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה, ובעניין התזונה, דברנו על הצמחונות ועל היוגה, והסברתי לו כמה חשוב לי לשמור על אהימסה מבחינה מוסרית ורוחנית, ושהשמירה גם מסייעת לי בתרגול. הוא אמר, שמכיוון שיש לי הסטוריה של אנמיה במשפחה, וגם מחסור בB12 (שנבע אצל אחותי הגדולה מצמחונות) הוא לא בטוח שצמחונות תהיה הצעד הכי חכם בשבילי(וכשאמרתי לו שאני גם לא אוכל ביצים, הוא בכלל התפלץ!
). בכל מקרה, רציתי לשאול את אנשי הפורום מה הם חושבים בנושא. בתודה מראש, ברכת אור, אהבה, וחגים שמחים טיפה באיחור, עידו

הקשב לגוף שלך

עידו,השאלה היא כמובן איך אתה מרגיש?ומה תמונת הדם שלך. עם הערכים טובים ואתה בריא.מצוין. B12 כדאי לקחת כתוספת,זה רק מועיל. החשוב זה לפתח קשב פנימי לגןף שלך,רק הוא יודע עידו,מה נכון לו לאכול. אם מתחשק לך לאכול בשר,או עוף תאכל לבריאות,הגישה שלי היא שכל אחד יודע מה הגוף שלו צריך. עם התירגול במשך השנים,הגוף שלך יהייה הרבה יותר מדויק ויאכל מה שנכון לו. אין ספק שהאכילה היוגית היא נכונה מאוד ותומכת בהתפתחות הרוחנית,אבל הדרך צריכה להעשות בסבלנות ואיזון,ומתוך שלמות ובלי מאבק-בהצלחה בהצלחה.

yogaom

New member
שלום עידו. הנושא של B12 חשוב!|כלנ

יש נקודה שהיא לדעתי חשובה באשר לAHIMSA, והיא - לשמור על AHIMSA גם לגבינו. (למען הסר ספק - אני צמחונית). לפי ספרות מקצועית שקראתי, ויטמין B12 מצוי אך ורק בבשר, ביצים ובחלב ומוצריו, וחוסר ממנו עלול להביא לנזקים. אני מביאה כמה נקודות על ה-B12 מתוך הכתבה שבקישור:(בכתבה יש פירוט גם על ברזל, סידן, אבץ ועוד). ויטמין 12B חיוני לייצור כדוריות הדם האדומות (האחראיות להעברת חמצן לכל הגוף), לתפקוד מערכת העצבים וכן לגדילה והתפתחות ילדים. ויטמין B12 מצוי בבשר, ביצים וחלב ומוצריו. בשל כך חשופים צמחונים וטבעונים לסכנת חסר בוויטמין 12B. יש לזכור שהתפתחות החסר כתוצאה מאורח חיים טבעוני נמשכת כ - 20 שנה. חסר עלול לגרום אנמיה שסימניה: עייפות, קוצר נשימה, חיוורון ועמידות נמוכה לזיהומים (אנמיה עלולה להיגרם גם מחסרים תזונתיים אחרים, כמו חסר חומצה פולית). חסר עלול לגרום גם לפגיעה עצבית. לעתים הנזק העצבי אינו ניתן לריפוי. מוצרי מזון רבים נבחנו לתכולת ויטמין 12B להתאמה לצמחונים וטבעונים, בין היתר – מוצרי סויה מותססים (טמפה, מיסו, שויו וטמרי), אצות (ספירולינה). כיום ידוע שלא ניתן לסמוך על כך, כיוון שהוויטמין, גם אם קיים, אינו זמין לבני-אדם. המקורות היחידים שניתן בוודאות לסמוך עליהם הם: בשר, ביצים ומוצרי חלב. אצות (ספירולינה) ונורי - מכילים אנלוגים של הוויטמין (רכיבים דומים מבחינת מבנה, אך שונים מבחינת תפקוד ולכן אינם חלופה לוויטמין). חלק מהמחקרים סבורים שהאנלוגים מתחרים עם הוויטמין ולכן צריכת ספירולינה לדוגמה, עלולה להחיש התפתחות חסר. קיימת כיום תמימות דעים, שמזונות ממקור צמחי אינם מהווים מקור בטוח לוויטמין 12B. מקורות טובים לצמחונים: מוצרי חלב וביצים. מקורות ויטמין 12B במזונות (מחושב למנת הגשה) מקור טוב רמת 12B (מיקרוגרם) מוצר (כמות בגרמים) 1.2 כוס חלב 0.7 ביצה מבושלת 0.5 פרוסת גבינת צ'דר, 30 גרם

gaiegos1

New member
כפי שכבר נאמר

זה מאד תלוי איך אתה מרגיש אם אתה מרגיש חזק ולא חסר לך כלום אז תמשיך בדרכך והשאר צמחוני גילית מחסור ב B12 כך תוסף תזונה וסגור את הבעיה הקשב לעצמך והיה חזק.

8Shanty8

New member
תודה לכולם!

אבל מה שאני רוצה לדעת, הוא איך להבדיל בין תשוקה לבשר לצורך פיזי של הגוף? אני קשוב לעצמי, וכרגע מרגיש טוב וחזק, אבל אני לא רוצה לקחת תוספים, אלא לקבל הכל מהמזון והשתייה. וממה שאני קראתי בספר של ד"ר פנינה בר סלע-התחדשות-ויטמין B12 אפשר להשיג גם במיץ נבט החיטה, ותרד חי.

anatina

New member
דעתה של צמחונית ותיקה...

אני צמחונית כבר 20 שנה (זה אומר מגיל 8), וכל החומרים אצלי מאוזנים (אני עושה בדיקות דם פעם בחצי שנה, וכל פעם הרופא מופתע מחדש). איך? צריך הרבה מודעות למה שאתה אוכל. זה גם חלק מהיוגה- לא סתם לדחוף לפה מה שעובר בסביבה, אלא לראות מה נכון לך לאכול ורק אז לאכול אותו... אפילו מומלץ ללכת לדיאטנית או יועץ אחר לתזונה כדי שייתן לך כמה טיפים בקשר למה לאכול וכמה. בגדול, אם מישהו מפסיק לאכול בשר וביצים אבל לא אוכל שום דבר במקומם, חייה להיות לו חוסר באיזשהוא שלב. דרך אגב אני כן אוכלת ביצים אבל רק ביצי חופש- כאלה שלא התעללו בתרנגולות בשביל שיטילו אותן. אם יש לך גינה, אפשר גם לגדל תרנגולות לבד... וכמובן אפשר גם לקחת תוספים שונים להשלמות אם זה לא הולך. בכל מקרה, בעיני זה לא יוגי להזניח את עצמך ולחיות עם חוסרים קבועים, ובהחלט צריך למצוא את הדרך לחזור לאיזון. נכון שהדרך של הרופא (=לאכול בשר וזהו) היא אפשרית, אבל היא בהחלט לא הדרך היחידה.

יוגי בר

New member
be cool

היי עידו אז ככה: 1. ויטמין B12 ויטמין B12 אכן ויטמין חשוב, אבל בעניין הזה שלו התפתחו כמה מיתוסים. גרנדה מיתוסים- כמו שאומרים שפותחו ללא יוצא מן הכלל ע"י תעשיית הבשר והנלווים אליה. ויטמין B12 מינונו ובכמויות היום יומיות שהגוף זקוק להם הוא סופר מזערי וכעיקרון בסיסי- שים לב! הגוף בהליך תקין מייצר כמות זו בעצמו. עכשיו, זה שתאכל בשר(ותיכף נגיע לזה בהרחבה) זה ממש לא מבטיח לך הספקה של נאותה של ויטמין B12 . לעומת זאת זה כן מבטיח לך הספקה רצופה של זבלה הכוללת ימבה של הורומונים המוזרקים לבעל החיים על מנת ליצור כמות בשר גדולה במהירות ועוד ימבה של אנטיביוטיקות מסוגים שונים שמוזרקים במקביל כדי למנוע בכל מחיר שבעל החיים יתפגר אלא ישרוד לפחות עד לשחיטה. התוצאה: בעודך אוכל בשר אתה מכניס לגוף שלך מאות סוגים של כימיקלים שונים שבעל החיים לא הצליח, כמובן, להיפטר מהם. ואז לך תדע איך הגוף שלך יפטר מהם בעצמו אחר כך. שלא לדבר על השפעותיהם ההרסניות על מערכות שונות בגוף שלך מאוחר יותר. ועוד, ויטמין b12 ניתן לקבל בצורות שונות. החל מאכילת מוצרי סוייה ועד למיצים שונים וזה בהחלט לא חייב לבוא דווקא מבשר. 2. אהימסה זהו עיקרון חשוב מאוד ביאמות. אבל חשוב להבין אותו לאשורו(ארחיב לך על זה בתגובה נפרדת שאכתוב) אבל שוב שים לב! וכדאי שתדע: אף אחד לא מגביל את היוגילא לאכול בשר מן החי. וכי מה יעשה יוגי כזה שחי למשל בקוטב ואין לו אספקה של ירקות ופירות. ממה הוא יתקיים אם לא מבשר? מקרח. 3. צמחונות שוב אותו מיתוס התעשיית הבשר. צמחונות אינה גורם המביא לחוסר בויטמין B12נהפוך הוא. וזה אותו מיתוס כמו שאכילת בשר רצופה מבטיחה לך אספקה קבועה של ויטמין b12. הכל תלוי במצב הכולל- הגופני והנפשי שלך. 4. הסטוריה היסטוריה היא הסטוריה משפחתית ו/או אחרת אבל אין שום צורך או סיבה להכניס ואו להכנס ממנה להיסטריה. אל תניח לאף אחד לשתול לך את זה בראש. 5. הרפואה המערבית נקדים ונאמר- ובלי לפגוע באף אחד- כולם מעולים בתחומם. או.קי. אלא מה? נקודת ההסתכלות שלהם על ריפוי מחלות ואו מניעתן מתבסס על פרדיגמה מסויימת(דפוס חשיבה מסויים). ובחיים כמו בחיים צריך לעיתים לשנות פרדיגמה. אל תצפה מרופא מערבי שדווקא יבין ויכנס לעובי הקורה של אהימסה ויאהד או יאמץ צמחונות כפועל יוצא שלה. .(אלא באם הוא צמחוני בעצמו) 6. תרגיש תרגיש את הגוף. תרגיש אותו כל הזמן. רק אתה יכול לעשות זאת. שום רופא לא יכול לעשות זאת במקומך. זה בקיצור כל הסיפור. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
הערה בקשר להיסטוריה משפחתית

קודם כל מסכימה עם כל מילה של יוגי, וחוץ מזה... היסטוריה משפחתית היא לא רק תוצאה של גנים כאלה ואחרים, אלא גם ובמידה לא פחותה מכך, תוצאה של הרגלים שונים המושרשים במשפחה- הרגלי תזונה, רמת פעילות (האם בשבת יוצאים לטייל או יושבים מול הטלויזייה, למשל), ואפילו דופוסים התנהגותיים ופסיכולוגיים שמשפיעים כמובן גם על הבריאות. במילים אחרות, אם במשפחה שלך יש היסטוריה של חוסר ב-B12, זה יכול הצביע למשל על הרגלי תזונה לא טובים שמונחלים מדור לדור, ולא בהכרח על גנים שלא מייצרים B12. אל תתפוס אותי במילה, זאת רק אופציה...

8Shanty8

New member
תודה רבה לכולם!

תודה רבה לכולם על העיצות המועילות והתמיכה. אני חושב שאשאר צמחוני בינתיים, ונראה לאן נגיע... שבת שלום, אור ואהבה, עידו.

למעלה