שלום לכולם,

sreuveni

New member
שלום לכולם,

שלום לכולם, אני כבר כשנה ב"עסק" של האלצהימר של אימי. אני קוראת סמויה בפורום, ומאוד מעריכה את כל מה שנכתב כאן. הרבה הבנה ותובנה של המצב שאבתי מכם, למרות שהרגשתי מחטטת ומרגלת. הפעם החלטתי לכתוב. אז זהו, אימי אובחנה במחלה, שבינתיים מתקדמת (מדרדרת) במסלול הידוע מראש והכואב כל פעם יותר. כל שבוע התלבטות אחרת, כל יום וההתמודדות שלו. מי שכרגע מטפל בה זהו אבי (
שיהיה בריא עד מאה ועשרים) ואני יותר מרחוק (גם גרה בעיר אחרת וגם עסוקה עם המשפחה שלי והעבודה). לאחרונה אני רואה יותר ויותר את הצורך בעובדת זרה שתעזור לאמא בתפקוד היום-יומי (להתלבש, לקום מהכסא וכד') וכמובן להקל על אבי. אך קיימת התנגדות מצד אבא לכך, גם כפגיעה בפרטיות שלו, וגם (כנראה) בגלל הדת. אז אני בתהליך של לטפטף את זה שאין ברירה, זהו הפתרון הכרחי וכד'. ולסיום קיטור: לפני שבוע היתה פגישה עם העובדת של הביטוח הלאומי. למה צריך לעבור את הסיוט הזה של לספר לה בפרטים את כל הבעיות של אמא בנוכחותה. למה צריך לדבר על אמא בגוף שלישי, ולהטיח בפניה את המציאות בפרצוף. אנחנו בשנות ה- 2000, עוד לא מצאו דרך הומנית יותר לסדר את הנושא הזה??? דואגת, שיר

ענתי44

New member
שלום שיר

ראשית אל תרגישי מחטטת ומרגלת, הפורום נועד לכולם בין אם הם קוראים סמויים או פעילים. ומי שלא רוצה למסור פרטים, זכותו.ואם את הפקת רווח כל שהוא ממה שכתבנו ונחסכה לך טירחה כל שהיא, באנו על שכרינו בפורום. אני כל כך מבינה את אבא שלך. להכניס אדם זר הביתה זה מצב לא קל. האם אמא מקבלת שעות מביטוח לאומי? אם כן האם יש לכם אישה ישראלית שבאה לעזור לקלח ולטפל באמא ולנקות? האם אמא הולכת למרכז יום? כי אם לא אז כדאי לעניין אותה במרכז יום. לאמא יהיה סדר יום ועיניין ואפילו עזרה ברחצה למשל וארוחות חמות ואבא יקל שעות שיוכל לנוח מהעומס. אפשר גם להתעניין בחברות כוח אדם אם אפשר להביא בתשלום עובדת שתעזור לאבא בשעות היום או הערב והלילות הוא ישאר איתה. בכלל למדתי משהו לגבי חולים או המטפלים בהם. שינויים מבצעים בהדרגה. גם לאמא שסירבה ללכת למרכז יום וגם לי שחששתי לתת לאחרים לטפל בה לקח זמן עד שהסכמנו.וטוב שבחרנו במרכז היום. בקשר לאנשי המקצוע זה צורם, כי כאילו הם אמורים יותר לדעת ולהיות קשובים ורגישים אבל הם גסים ואדישים ולפעמים הציבור עצמו יותר רגיש לכבוד החולה. דיברנו על זה פעם שחייבים לצאת במסע הסברה נגד הבורות בעיקר אצל הגורמים המטפלים.

ronnyw

New member
שלום שיר

ברוכה המצטרפת. כמו לכל מצטרף חדש - אני ממליצה לך בחום לקרוא מסרים כמה חודשים לאחור. תמצאי שם הכל מכל - אדמיניסטרציה, עצות, חום ואהבה, סיפורים אישיים, מקרים ותגובות. לדעתי הפורום הזה הצליח לצבור מאגר יקר מפז של ידע, נסיון ואמפטיה. פשוט לקרוא, ללמוד, להתרגש לפעמים, ולהפנים. כמו כן, מומלץ מאוד לפנות לעמותה וללכת לפגישות העמיתים באזור מגוריך. קשה לתאר כמה תמיכה, כמה טיפים וכמה עצות מקבלים שם !! ועכשו התיחסות יותר פרטנית למסר האישי שלך: אני מאמינה גדולה בסיוע של עובדים זרים. ההכנסה שלהם הביתה מלווה בהרבה התלבטות של החולה, של בן הזוג (אני חושבת שבכל המקרים בהם נתקלתי - אם בן הזוג היה במצב טוב יותר מהחולה עצמו - הוא התנגד. ממש בכולם !!) ושל כל המשפחה. ההכנסה של העובד מלווה גם בהבט כספי לא מבוטל, בהבט ארגוני (להכניס עוד דייר/ת לבית על כל המשתמע)וכו' וכו'. אבל הכל מתגמד (מתגמד !!) מול הסיוע וההקלה שהעובד מספק. הביטחון שיש שם מישהו, ההקלה הגופנית (לסחוב חולים, לסייע להם ללכת לאסלה וכו') ועוד ועוד. גם אביך יהנה , אני מבטיחה לך שאחרי שבועיים של התמרמרות לא יבין איך אפשר היה אחרת. אני יכולה עוד להרחיב רבות, על מה עושה עול טיפול כזה לבן הזוג, לילדים (כמוך) שמתייסרים ממרחק, לשאר בני המשפחה (נכדים, שאימם אינה כתמול שלשום, בני זוג שלנו) ועוד ועוד. העול קיים גם כשיש עובד זר, אבל הוא אחר. החולה מטופל, מקבל תרופות, בן הזוג יכול לצאת לעיסוקים שלו (חברים, "פרלמנט", העיקר לא להיות שבוי בבית שלו), הבית נקי, יש אוכל מסודר, יש מי שיטפל במקרה מצוקה או מחלה וכו'. בקיצור - עשו כל מאמץ לשכנע את אביכם (אגב, מה מצבו ובן כמה הוא?). ואני אעיז ואומר, שלפעמים כדאי גם להעמיד בפני עובדה. בהצלחה !!

sreuveni

New member
תודה על התגובות

תודה לענת ולרוני וכל שאר חברי הפורום שמגיבים, ומיעצים. הדברים שאמרתם כבר חיזקו אותי בקשר לעובד/ת הזר/ה. אמא הולכת למרכז יום 3 פעמים בשבוע, אבל נמצאת שם במצב חרדה גבוה. (בוכה כל הזמן). גם תרופות לא עוזרות הרבה. (היא מקבלת רספרידל באופן קבוע וואבן לשעת משבר). אני מעריכה מאוד את הצוות הטיפולי במרכז שמקבל אותה ומטפל בה בסבלנות כזו. בנוסף באה אישה מחברת כוח אדם לשלוש שעות שבועיות (יש לנו בסה"כ 9 ו- 3/4 שעות). היא מבשלת ומנקה קצת. זה לא מספיק, כי כאשר אבא יוצא מן הבית הוא משאיר אותה לבד. וכן בגלל כל הדברים שכבר נאמרו, הקלה, ביטחון, עזרה. זהו אני עובדת על זה. קודם כל לקבל הסכמה של אבי, ואח"כ בפרוצדורות. שולחת חיבוק גדול לכל בעלי הרצון הטוב, שיר

למעלה