שלום לכולם

נשואתית

New member
שלום לכולם

אני סטודנטית לפוליטיקה וממשל, ואני כותבת עבודה על המדיניות של הממשלה כלפי חולי סרטן. אני בעצמי איבדתי אדם יקר, דוד שלי ז"ל, למחלה הנוראית הזו. הייתי רוצה לדעת אילו שירותים מגיעים על פי חוק לחולה סרטן, ומה בפועל קורה? האם אתם צריכים להאבק במוסדות כדי לקבל את מה שמגיע? האם אתם יודעים את כל מה שאתם יודעים מפרסומים ממשלתיים, או מפה לאוזן? אשמח לשמוע את כל מה שיש לכם לספר לי, להגיד, דעות, וכל דבר אחר שעולה בראשכם. חשוב לציין כי שום דבר אישי לא ייכנס לעבודה, אני רק צריכה נתונים לגבי מה מגיע כחוק, ומה אתם, כחולי סרטן, או קרובי משפחה לאנשים חולי סרטן מקבלים. בברכת החלמה מהירה אולגה

מזל 15

New member
רבע תשובה

שלום אולגה, 1. אני חושבת שאת צריכה ללמוד את זכויות חולי הסרטן דרך המוסד לביטוח לאומי והאגודה למלחמה בסרטן. 2. אצל אחי נתגלתה המחלה לפני כחודש והשבוע הוא הוזמן לעובדת הסוציאלית במחלקה בבית החולים שדיווחה לו על זכויותיו. זה היה דיווח בעל פה והוא היה צריך לרשום לעצמו הכל. חבל שאין חוברת מסודרת שמבהירה לאנשים את זכויותיהם. חמותי חלתה אף היא בסרטן לפני כמה שנים והייתה בבית חולים אחר ואף אחד לא הבהיר לה את זכויותיה (למשל פטור מתשלום עבור טופס 17). היא גילתה זאת במקרה אחרי שנתיים! בשני המקרים מדובר בבתי חולים ממשלתיים. כנראה שהרבה תלוי בעו"ס של המחלקה ובעירנותה. 3. לא ברור לי לאיזה שירותים את מתכוונת מעבר לשירותי בריאות ורווחה. האם את מתכוונת לגעת למשל בנושא התרופות שאינןנמצאות בסל והחולה צריך לממן זאת מכיסו? 4. באיזה מסגרת את עושה את העבודה ובאיזה היקף? זאת עבודה לסיום קורס, סמינר, מה בדיוק?

בכל בית חולים וקופת חולים

ובמוסדות הביטוח הלאומי יש אין ספור חוברות המפרטות את הזכויות של חולי סרטן למינהו. יש אין ספור חוברות על כל סוג של סרטן ועל כל המשתמע מכך. עובדת סוציאלית של בית חולים נותנת מידע ראשוני. על החולה לדאוג לקבל את המידע על הזכויות שלו.

נשואתית

New member
וזאת השאלה שלי: למה??

למה הממשלה לא יכולה להרכיב מעין "תכנית פעולה" לחולי סרטן? וגם אם יש דבר כזה, אם יש החלטות בקשר למה עושים וכו' - למה חולים צריכים להלחם על מה שמגיע להם או לגלות על מה שמגיע להם מחולים אחרים, שגם גילו את זה במקרה?! זה ממש מכעיס אותי!

גם אני עברתי

שבעת מדורי גיהנום עם ביטוח לאומי ולצערי , עלי להודות, שאם לא הייתי מתנהגת כפי שהתנהגתי , גם לא הייתי מקבלת את מה שמגיע לי. כי זה רק מה שרציתי , לא יותר - רק מה שמגיע. אבל זו מלחמה ואת צודקת שהממשלה חדלת אישים בכל מה שקשור בטיפול בחולי סרטן או נכים וכל הזמן זה עובד אצלם בשיטת "המצליח". צריך לדעת לתמרן וכדאי גם להתייעץ עם עובדת סוציאלית של האגודה למלחמה בסרטן (אפשר גם בטלפון) היא נותנת הרבה מאוד מידע חיוני.. זה מהנסיון שלי. אני מאחלת לך בהצלחה וכמובן בריאות.

נשואתית

New member
תודה על התגובה

אני רוצה לגעת דווקא בנושאים שהם "ממשלתיים" יותר, בתוך זה גם נכלל עניין סל התרופות, שכן הממשלה היא זו המחליטה על זה. אני יודעת שיש תרופות שידועות כיכולות להציל חיי אדם, אך מכיוון שהן אינן כלולות בסל התרופות, או כלולות אבל למטרה אחרת, החולה לא יקבל אותם. העבודה נעשית במסגרת קורס "מדיניות ציבורית", ומה שאני עושה זה חוקרת את המדיניות של הממשלה כלפי חולי סרטן שבדרך כלל.. היא..
שוב, תודה על התגובה

razoh

New member
תשובה

אני יכולה לספר לך שבעלי בן 28סטודנט , אני בת 26 בהריון מתקדם חודש 8 . בעלי מתאושש בימים אלו ממחלת הסרטן , אנחנו זוג צעיר וגילינו את המחלה לפני 3 חודשים ומאז בעלי הספיק לעבור טיפולים ואנחנו מקווים שגם להבריא, הוא עבר כימו והקרנות באופן מאוד אינטנסיבי עד כדי כך שהיה מחובר למיטה 24 שעות עם "פג" שזה צינור האכלה לקיבה. כיום הוא מתאושש לאט לאט , ולשאלתך: ביטוח לאומי לא מכיר במחלה , רק לאחר 90 יום , זה אומר שאני בשלושת החודשים האחרונים מפרנסת בשכר של 4000 ש"ח אני מדריכת כושר ועם ההריון קצת קשה להביא משכורת גבוהה יותר, ואנחנו לא מקבלים שקל מביטוח לאומי , רק אחרי 90 יום יש להגיש טפסים וגם אז אין תשלום ריטרואקטיבי על החודשים האחרונים.כמובן שיקח עוד המון זמן עד שבעלי יחזור לעבוד. אחרי 90 יום הוא זכאי לדמי נכות בסך 2100 ש"ח לשנה. אלא אם כן הוא חוזר לעבוד .ואז הכל בטל , אני חושבת שיש גם הקלה במס לשנה הקרובה. זה הכל. ביררנו וזה מה שמגיע לנו , אין פירצות אין עוד דרכים להקל, בקיצור - מדינה .... את בטוחה שאת רוצה להכנס לזה? בושה למדינה שלנו ! בהצלחה בעבודה ואשמח לקרוא אותה כשתסיימי.

נשואתית

New member
את לא רצינית?!

בדיוק לזה אני רוצה להכנס!! אולי אני אפילו ארחיב את זה לסמינר... אין לי מילה אחרת חוץ מאשר רוע לב!! מאחלת רפואה שלמה והחלמה מלאה ומהירה לבעלך! אשמח אם תשלחי לי למייל את הסיפור המלא על זה [email protected]

enwhysea

New member
שניה...

"הוא זכאי לדמי נכות בסך 2100 ש"ח לשנה" את בטוחה שזה לא לחודש? בקשר למס, אם אני לא טועה אז הוא פטור ממס, 100%.

Oligogil

New member
פטור ממס

שלום לך, בררי בנושא פטור ממס, כסטודנט אני לא בטוח כמה עבד / הרוויח, אבל אם הוא צפוי לחזור לעבודה - בררי על מסלול של פטור ממס, קיימת סבירות גבוהה שהוא יוכל לקבל נכות זמנית אולי לשנה, (ועדה של ביטוח לאומי לצורך פטור ממס, לא חייבים להופיע - ניתן לקיים ועדה ע"י מסמכים) 100% פטור ממס לשנה על ההכנסות שלו יכול לעזור לכם - אם זה לפני 3 חודשים זה יתחלק על פני 2 שנות מס. ההכרה במס היא ממועד הגילוי. בריאות והצלחה

יערית 1

New member
תפני אלי במסר ואם יש לך שאלות

ממוקדות אשמח להיות לך לעזר.. צייני שהגעת מהפורום הזה.

ae4

New member
מדינה/ ממשלה אטומה

אולגה שלום, לפני כשבועיים אבי נפטר ממחלת הסרטן שהתגתה לפני כ10 חודשים, בטח שמעת על "סל התרופות" , ותקציבי הסל,התנהלות המדינהבעניין פשוט מכפירה, אבי נזקק לתרופה בשם אווסטין שמוכחת כיעילה לחולי סרטן מעי הגס, עלותה חודשית כ23000 ש"ח, אך מכיון שהיה חסר תקציב של 40 מיליון לסל האחרון התרופה הושארה מחוץ לסל ונאלצנו לרכוש אותה ממיטב כספיינו, כ200000 ש"ח ב10 חודשים אם זה לא אטימות של המדינה אז מה כן, עם כל הכבוד עם 2000 ש"ח מבטיוח לאומי אי אפשר להציל חיים....

בתור אחת שחדשה בתחום

ולא ממש עוקבת, אני יכולה להגיד שכל זכות וכל דבר זה משהו שצריך להלחם עליו. הרופא המטפל ביקש MRI - אז מה אם הוא ביקש? אז מטרטרים אותך עם טפסים ואישורים ובלגנים עד שמאשרים.

למעלה