אישית
תמיד האמנתי שיש אלוהים או ישות עליונה כלשהיא אבל אף פעם לא הסתדרתי אם היהדות וגם לא אם הנצרות או האיסלם כשחקרתי עליהם, כך שלרוב האמנתי שיש כוח עליון מופשט אבל לא עבדתי אותו בשום צורה שהיא. אז ראיתי כמה תוכניות על המיתולוגיה וקראתי באתר של אומן (מוזיקה) שאני מאוד אוהב על האמונה שלו בפגאניות ונורא הסתקרנתי, בדקתי את המקורות שלי והסכתי (למרות שעכשיו כנראה המסקנה שלי לא נכונה אבל זה כבר בדיון אחר) שהשורשים שלי היו מקורבים לפגאניות מסוימת (שנקראת אסאטרו דרך אגב) והתחלתי לחקור, לא מצאתי שום דבר ממש טוב עד שהגעתי לפורום הזה וביקשתי עזרה, מאז אני התעמקתי הרבה יותר ואני מתכנן לקנות כמה ספרים ברגע שיהיה לי טיפה כסף (חנוכה אני מקווה...). הדעה שלי היא שתמיד היו אלוהויות ואם השנים כשהאדם התפתח הדרכים לעבוד את האלוהים השתנו. לעומת אני מוצא שהמונוטאיזם צר מוכין מידי (זה טוב, זה לא, את זה תעשה, את זה אל תעשה) ותמיד נאבקתי בזה, הרגשתי שזאת כבר מודרניזציה מוגזמת. כשנפתחתי לאמונה הפגאנית שדווקא מעודדת את המחשבה העצמית והפירוש האישי זה נורא התאים לי, הרי לא יכולה ליהיות דרך אחת נכונה לכולם. עדיין אי אפשר לאמר שאני מאמין ב100% אבל אני בהחלט נשען על העקרונות של הפגאניות הזאת בחיי וכשאני חושב על אלוהים עולה לי האסוציאציה של אל פגאני כלשו, ולא של כוח מופשט... גם מצאתי שהרבה ממה שהאמנתי בו לפני זה בא לידי ביטוי באסאטרו וכמו כן, מאז שהייתי ילד נמשכתי לסיפורי מיתולוגיה, לא היה דבר אחד שעורר אותי או שחשף אותי לפגאניזם, זה קרה בהדרגתיות