שלום לכולם.

שלום לכולם.

אומנם אני לא קשורה לכאן, ואינני מאמינה בשום אל משום צורה, ובשום דת, לחילופין, אני עדיין סקרנית. רציתי לדעת מה משך אתכם לכיוון הפאגניזם, ובכלל, איך נחשפתם לזה מלכתחילה? בתודה ויום (או שמא ערב/לילה?) טוב, מאי.

ToryMaster

New member
אני חושבת

שזה כמו נטייה מינית, נולדים עם זה. אני רואה על עצמי שלפני שידעתי שיש מילה כזו, או דבר כזה, פעלית על פי חוקים מסוימים, והאמנתי בדברים מסוימים.מה משך אותי והצית את זה באופן פעיל? אני חושבת שביקור בפורום, למען האמת.

RainBird

New member
למדתי מאגיה, ואתרים קלוקלים ולא איכותיים אמרו שמאגיה טבעית = וויקה וכדומה. היום אני יודע שזה BS אבל דת הוויקה בעצם אפשרה לכמות גדולה של ידע מאגי (מאגיה טבעית) להעשות זמין לאדם הפשוט. כך נחשפתי לפאגניזם באופן כללי, באופן פרטני אני לא וויקאני היום. אני פאגני- אבל בדרך מאוד אקלקטית. ארדן.

driftwood89

New member
אישית

תמיד האמנתי שיש אלוהים או ישות עליונה כלשהיא אבל אף פעם לא הסתדרתי אם היהדות וגם לא אם הנצרות או האיסלם כשחקרתי עליהם, כך שלרוב האמנתי שיש כוח עליון מופשט אבל לא עבדתי אותו בשום צורה שהיא. אז ראיתי כמה תוכניות על המיתולוגיה וקראתי באתר של אומן (מוזיקה) שאני מאוד אוהב על האמונה שלו בפגאניות ונורא הסתקרנתי, בדקתי את המקורות שלי והסכתי (למרות שעכשיו כנראה המסקנה שלי לא נכונה אבל זה כבר בדיון אחר) שהשורשים שלי היו מקורבים לפגאניות מסוימת (שנקראת אסאטרו דרך אגב) והתחלתי לחקור, לא מצאתי שום דבר ממש טוב עד שהגעתי לפורום הזה וביקשתי עזרה, מאז אני התעמקתי הרבה יותר ואני מתכנן לקנות כמה ספרים ברגע שיהיה לי טיפה כסף (חנוכה אני מקווה...). הדעה שלי היא שתמיד היו אלוהויות ואם השנים כשהאדם התפתח הדרכים לעבוד את האלוהים השתנו. לעומת אני מוצא שהמונוטאיזם צר מוכין מידי (זה טוב, זה לא, את זה תעשה, את זה אל תעשה) ותמיד נאבקתי בזה, הרגשתי שזאת כבר מודרניזציה מוגזמת. כשנפתחתי לאמונה הפגאנית שדווקא מעודדת את המחשבה העצמית והפירוש האישי זה נורא התאים לי, הרי לא יכולה ליהיות דרך אחת נכונה לכולם. עדיין אי אפשר לאמר שאני מאמין ב100% אבל אני בהחלט נשען על העקרונות של הפגאניות הזאת בחיי וכשאני חושב על אלוהים עולה לי האסוציאציה של אל פגאני כלשו, ולא של כוח מופשט... גם מצאתי שהרבה ממה שהאמנתי בו לפני זה בא לידי ביטוי באסאטרו וכמו כן, מאז שהייתי ילד נמשכתי לסיפורי מיתולוגיה, לא היה דבר אחד שעורר אותי או שחשף אותי לפגאניזם, זה קרה בהדרגתיות

למעלה