שלום לכולם

A m i n a d a v

New member
שלום לכולם

לפני מספר חודשים הייתה לי תאונת עבודה, ולפני כ-3 שבועות קיבלתי מביטוח לאומי קצבה לנפגעי תאונות עבודה. הסכום שקיבלתי נראה לי זעום באופן חריג, שכן על 8 ימי עבודה שהפסדתי, קיבלתי 147 ש"ח בלבד (סכום שמשתווה ליום וחצי של עבודה). לכן, אני רוצה לדעת: מהי השיטה שלפיה מחשבים את סכום הקצבה? האם יש לי סיכוי לקבל מהם עוד כסף עבור הימים שלא עבדתי בהם? בתודה מראש.

כיצד מחשבים דמי פגיעה בעבודה

ההוראות הבסיסיות לגבי חישוב דמי פגיעה מצויות בחוק הביטוח הלאומי. 1. לא משלמים דמי פגיעה בעבור יום הפגיעה עצמו, אלא שהמעביד חייב לשלם שכר עבודה בעבור אותו היום (סעיף 93(א)) 2. בעד שני הימים הראשונים שלאחר יום הפגיעה, אשר בהם לא היה המבוטח מסוגל לעבודתו ואף לא לעבודה מתאימה אחרת כתוצאה מהפגיעה, לא ישולמו דמי הפגיעה אלא אם כן לא היה המבוטח מסוגל לעבודה כאמור שנים עשר ימים לפחות בנוסף על יום הפגיעה. אם הסכום אינו סביר לחלוטין, כפי שאתה מתאר, בדוק האם קיזזו לך חובות כלשהם במל"ל. במקרה שהצגת, מכיון שלא היית מסוגל לעבודה שמונה ימים בלבד (פחות מ-12 יום), אזי המל"ל לא משלם דמי פגיעה עבור שני ימים ראשונים שלאחר יום הפגיעה. כך שסה"כ נותרו לתשלום שישה או חמישה ימי עבודה. אשר לחישוב שכר העבודה הרגיל, קובע סעיף 98 לחוק 98. (א) שכר העבודה הרגיל, לענין סעיף 97, הוא הסכום המתקבל מחלוקת הכנסת המבוטח, ברבע השנה שקדם ליום שבעדו מגיעים לראשונה דמי פגיעה, בתשעים. (ב) לענין סעיף זה, "הכנסה" - (1) במבוטח לפי סעיף 75(א)(1) - ההכנסה שממנה מגיעים דמי ביטוח; (2) במבוטח אחר שלפי סעיף 75(א) - ההכנסה ששימשה יסוד לחישוב דמי הביטוח בעד רבע השנה האמור בסעיף קטן (א), והכל לרבות אותו סכום שהיו מגיעים ממנו דמי ביטוח אילולא  הסכום המרבי הקבוע לתשלום דמי ביטוח. להשלמת התמונה סעיף 75(א)(1) עוסק ב"עובד" (הנמצא ביחסי עובד- מעביד). שאר סעיפי המשנה עוסקים בקבוצות אחרות של מבוטחים (עצמאיים, בהכשרה מקצועית, אסירים, ועוד). תקנות הביטוח הלאומי (חישוב שכר העבודה הרגיל), התשי"ז-1956, מוסיפות ומפרטות את אופן החישוב לקבוצות עובדים מיוחדות.

A m i n a d a v

New member
או קיי,

לי נאמר שההכנסה הכללית ברבעון השנה שלפני יום הפגיעה עמדה ע"ס 3190 ש"ח, והביטוח הלאומי משולם כעת משכר עבודתי (בהתאם לסעיף 75-א-1). הסכום המקורי שהגיע לי היה 153 ש"ח וממנו הורדו לי דמי בריאות. אז ע"ס הנתונים הנ"ל, כיצד הגיעו ל- 147 ש"ח? בתודה.

עד כאן אני יכול לעזור

מעבר לכך צריך לשבת ולעבור על המסמכים. יש לך את העקרונות בתשובתי הקודמת. האם בדקת במל"ל אם לא קיזזו לך חוב? ניתן לפנות למל"ל ולבקש שיסבירו לך את אופן החישוב.

למעלה