שלום לכולם

vic88

New member
שלום לכולם

יש לי בעיה שמלווה אותי בכול שונותי בבי"ס בצבא וגם באונברסיטה. אני מבינה את החומר הנלמד כשמדברים בכיתה, אבל איך שהוא , החומר לא מובן אצלי לעומק, כלומר כשאני רוצה להכין שיעורים אני פשוט יושבת מול דפדפת ריקה ושום דבר מהראש לא יוצא, ואני תמיד מסבכת את עצמי ומתעסקת בדברים לא קשורים והזמן שלי מתבזבז, אני לא יודעת אם זה ליקוי למידה או לא , זה יכול להיות סתם מזה שאני מלחיצה את עצמי, אני אוהבת ללמוד וזה חשוב לי בכדי ללמוד את המקצוע שאני רוצה, פשוט ברגעים הכי חשובים אני מרגישה שאני דוחפת קירות אשמח לשמוע על שיטות לימוד, ועל מיקרים דומים תודה לעונים ויקי

תופעה הדחיינות

מוכרת... ולפעמים לא נעימה. זה בוודאי מתסכל כשאת מרגישה בזבוז זמן בעיקר לפני בחינה. מציעה לך לתרגל שאלות קודם כל להבין אותן. בלי לנסות לפתור, תנסי להבין איזו אינפורמציה יש לך מהשאלות. כאילו שאין לך צורך לפתור אותן, כאילו שאת לא צריכה לענות. המוח "יאמין" לך, ויפנה את המקום לאינפורמציה להיכנס ולמה שצריך לצאת... לצאת. דרך נוספת כדי ללמוד - לשאול שאלות על החומר שנלמד, במקום לענות תשובות, להמציא שאלות. רק אחר כך להתחיל לענות על שאלות שכתבת. זה נותן קצת מוטיבציה, כי אלו שאלות שאת שואלת את עצמך, אין בזה כישלון.

vic88

New member
המון המון תודה

כשאני חושבת על זה, בלי להכיר את השיטה ככה תמיד הצלחתי בסופו של דבר, המון תודה הסרת בלי הרבה פחדים ויקי

למעלה