שלום לכולם.....

נ ו ל י ה

New member
שלום לכולם.....

אני מחובר מזה זמן מה לפורום הזה, וקראתי הרבה הודעות על כל מיני נושאים. ובנוסף העלו כאן הרבה הצעות לדיון. יש נושא אחד שלא דנו בו הרבה בפורום הזה, והייתי רוצה להעלות אותו לדיון. הנושא: רחמים עצמיים. אני מבקש את כל באי הפורום הזה, להתקיף את הנושא הזה מכל הזויות האפשריות, אולי נצליח להשכיל את עצמנו מעט. תודה מראש, נוליה.

אלוהים25

New member
רחמים עצמיים

זהו רגש שקל מאוד להתמכר אליו בעיקר כי בבסיסנו אנו אוהבים את עצמנו. מה זה אומר? אז ככה: כשאתה מרחם על עצמך אתה בעצם אומר.. "מגיע לי יותר טוב" הבעייתיות ברגש זה היא שאתה לא לוקח אחריות על החיים שלך כי אתה חושב שהחיים קורים לך במקום להבין שאתה הוא זה שקורה לחיים-משמע-אתה הוא בורא עולם ע"י מוחך. כמו שדון חואן אומר: "העולם נראה ככה כי ככה אנחנו אומרים לא להראות במוחינו"

אלוהים25

New member
מצטער.. אבל יש כ"כ הרבה להגיד

המשמעות היא שהעולם הוא בבואה של מחשבותינו עליו

נ ו ל י ה

New member
לפי דברי דון חואן ......

אסור לנו להתנצל, כי בכל התנצלות חבויים רחמים עצמיים.

לא כדאי לקחת את הדברים שקרלוס

שמע, שדון חואן אמר, שהמתרגם תרגם וכו', כאילו מדובר בעשרת הדברות. לפעמים הכוונה היא הפוכה. למשל: יש הבדל מהותי בין תחושת אשם והתנצלות בפני העולם על מי שאתה כתוצאה מקושי לקבל את עצמך כישות נפרדת, לבין פעולה המבטאת אחריות - במקרה שדרכת למישהו בטעות על הרגל.

o fri

New member
רחמים עצמיים

כח השקט, עמ' 133 "משאיבד כל תקווה לשוב אי-פעם למקור כל הדברים, חיפש האדם ניחומים באניוּת. ובעשותו כך, הצליח לקבע את נק' המאסף שלו בדיוק במקום שבו מונצח ציור תדמיתו. על כן יכולים אנו לומר, שכל תנועה של נקודת המאסף מעמדתה הרגילה הריהי כהתרחקות מציור תדמיתו של האדם ומבת-לוויתה: החשיבות העצמית. ... הוא הסביר שהמכשפים הסירו את המסווה מעל החשיבות העצמית העצמית, ןגילו שאין היא אלא רחמים עצמיים שלבשו תחפושת. ..."הרחמים העצמיים הם האויב האמיתי ומקור ייסוריו של האדם. אלמלא שיעור מסוים של רחמים על עצמו, לא יכול האדם להרשות לעצמו להיות חשוב כל כך בעיניו שלו. על כל פנים, ברגע שבו מתחיל כוחה של החשיבות העצמית פועל את פעולתו, הוא מסגל לעצמו תנופה משלו. ואופיה הבלתי תלוי, למראית עין, של החשיבות העצמית הוא זה המעניק לה אותה הרגשה מזויפת של ערך".

למעלה