שלום לכולם..!!

שלום לכולם..!!

אני עכשיו התחלתי קורס ברמנים בברמאסטר (אחלה בית ספר), רציתי לבקש ממכם קצת טיפים כמו למשל איך אני יכול לדעת כמה זה 1 וחצי OZ בלי למדוד בג'יגר ? איך אני זוכר על משקה מהו אם הוא וויסקי, רום, ג'ין וודקה או ליקר, איך אתם למדתם את הדברים האלה ? אני גם מתעניין מאוד בפלרינג, ואפילו התחלתי ללמוד כבר לפני חודש, אפילו קניתי תבקבוק גומי, ורציתי לשאול איפה אפשר למצוא סרטונים שמלמדים לעשות פלרינג באינטרנט ? תודה לכולכם ! שנה טובה
ומזל טוב על הפורום החדש
 

Symbolic

New member
מדידה ללא ג'יגר

אתה תלמד בקורס דבר שנקרא "מזיגה חופשית" (עם פורר כמובן). בקשר למותגים - פשוט צריך להתעניין, ולהכיר..
 

ערןGS

New member
מממממ

תראה, לפי השאלה אני מבין שאתה אחרי השיעור הראשון... (קורס חיפה שנפתח אתמול?) בשיעור השני תלמד את העבודה על הבר, נהלים, שיטות, מדדים... אל תדאג... בקשר למותגים... אתה בקורס הכי איכותי שיש. תאמין לי שגם אם יעירו אותך באמצע הלילה, אתה תדקלם את כל המותגים... יהיה בסדייר... סמוך עליי... ערן. ברמסטר.
 
תודה רבה לכם..

כן קורס חיפה שנפתח אתמול. אם אתה אומר שאני ידע אותם בעל פה אני סומך עליך..הרגעת אותי קצת
אני יודע שאני ילמד מזיגה חופשית השאלה היא האם זה דבר שלומדים מהר וצ'יק צ'ק אני יוכל להתחיל לעבוד ללא ג'יגר ?
 

ערןGS

New member
אל תדאג....

מזיגה חופשית זה ממש שטויות... תוך שיעור שניים יסבירו לכם על זה. בכל אופן, לדעתי השימוש בג'יגר עדיף, וגם רוב הברים שאני מכיר מחייבים את הברמנים בשימוש בג'יגר... ואת המותגים אתה באמת תכיר, ותדע בעל פה... חכה.. רק התחלת..., ערן. ברמסטר.
 

Symbolic

New member
אני מרגיש בטוח במזיגה החופשית שלי.

במבחנים הסופיים של הקורס (בארמסטר) השתמשתי רק במזיגה חופשית. בג'יגר השתמשתי רק למה שאי אפשר לעשות מזיגה חופשית, כמו גרנדין או חצי חצי ומיצים וכאלה (מהפרימיקסים). תתאמן על הספירה הרבה ותרגיש ביטחון בזה. עוד ילמדו אותך, אל תדאגה.
 

E l i r a n 8 4

New member
רוב הברים?

חחחחחחח את זה עדין לא ראיתי. אלא אם כן אתה מוזג איזה וויסקי או קוניאק איכותי ורק אז אתה מודד לפי מנת הבית.
 

Symbolic

New member
רוב הברים בארץ

עושים מזיגה חופשית בלי פורר בארץ זה פשוט שכונה יש מקומות על רמה, אבל יש מקומות בלי סטנדרטיים.. ראיתי בארמן עושה וויט ראשון. סבבה? הוא שם וודקה וליקר קפה בלי פורר בכלל, ואז שם חצי חצי ב"מזיגה חופשית" מקונטיינר ענק כזה של איזה 3-4 ליטר, ישר לתוך הכוס. איזה שכונה
 

E l i r a n 8 4

New member
לא רוב חחח....כולם !

באף בר בחיים שלי, לא ראיתי ג'יגר. ואין שום קשר לרמה, זה פשוט לא מקצועי להשתמש בג'יגר כשאתה מגיש משקה.
 
לא מקצועי להשתמש בג'יגר?../images/Emo4.gif

מהות הקוקטייל מצוי באיכות המרכיבים וביחסים בינהם אם אתה לא מרכיב את הקוקטייל לפי המידות שלו שינית אותו... זה הכי מקצועי להכין משקה מדוד ומדויק
זה אולי לא מספק שואו אבל אם יושב על הבר מבין עניין הוא יעריך אותך הרבה יותר כברמן אם אתה עובד מסודר, נקי ומדויק...
 

Symbolic

New member
אגב

בעולם למשל, בפאבים הכי הכי נחשבים והכי יוקרתיים, לא תראה ברמן שעושה קוקטייל ללא איזשהוא כלי מדידה מדוייק. אבל שוב - זה בבארים מקצועיים ביותר. בפאבים שיש בהם יותר שואו של ברמן וכל מיני כאלה אז יעשו מזיגה ישירה, זה נראה הרבה יותר עם וואסאח..
 

E l i r a n 8 4

New member
שמע סיפור

ברמן אמור לדעת למזוג מדוייק ללא ג'יגר. וכשמדובר בקוקטיילים, זילוף פחות או יותר של אחד המרכיבים לא יעוררו את תשומת ליבו של השותה. אל תשכח שגם לכמות הקרח במשקה יש תפקיד שמשפיע על כמות המזיגה האחרונה (תפוזים, אשכוליות...) ובסופו של דבר על טעם הקוקטייל עצמו. יתרה מזאת, בקוקטיילים תמיד יש מקום לטעם אישי - יש לקוחות שירצו חזק יותר, חלש יותר, מתוק יותר ותפקידו של הברמן לדעת איך לאזן מחדש את המרכיבים ושיצא טוב בסופו של דבר. אתה יודע מה, בקוקטיילים קלאסים כמו מרטני לדוגמא, שימוש בג'יגר נשמע הגיוני. אבל לעשות למישהו "סקס על החוף" עם ג'יגר...חחחחחחחחח! אגב ראיתי למכירה פוררים מיוחדים שמודדים מזיגה. מגניב. סליחה על החפירה.
 

itaystud

New member
תסלח לי אבל אתה טועה

לקוח אירופאי רוצה לקבל ב-ד-י-ו-ק את מה שמגיע לו. הוא בהחלט ירצה וגם יסתכל לראות אם אתה משתמש באיזהשהו כלי מדידה. זה הדבר הראשון שלמדתי בקורס ברמנים. בארץ, הכל שואו כמו שכבר נאמר כאן.
 

nunimon

New member
יש ויש..

אף אחד לא מתווכח איתך על זה שלהכין סקס על החוף או טקילה סאנרייז וכדומה אין צורך להשתמש בג'יגר, כיוון שהאלכוהול גם ככה מהול במשקה, ובקרח ובאמת יש כאלה שירצו חזק יותר או חלש יותר וכאן באמת נמדדת מיומנות הברמן. אבל, וזה אבל גדול, בקוקטיילים מדויקים - קוסמופוליטן, ראסטי נייל, מרטיני ודומיהן - החשיבות לג'יגקר היא עצומה. בר שמחשיב עצמו , וברמן שמכבד את עצמו, יכין את המנה באופן מדוד משתי סיבות : האחת , זה מונע אי נעימות כלפי הלקוח - הוא רואה בדיוק כמה מזגת ואין השערה אם זה יותר או פחות - מניסיון בלונדון לקוח שיושב על הבר ייסב את תשומת ליבך אם מזגת לו מעט מדי. בניגוד לישראלים שיבקשו בלי קרח או "תפנק" אותי - הארופאים סומכים על הברמן , אבל גם משגיחים עליו. השניה, אותו קוקטייל שהלקוח שתה אתמול בבר שהוא יצא אליו והיה לו טעים - זה מה שהוא יקבל אצלך, ושוב יהיה לו טעים. לא סתם המציאו מרכיבים לקוקטייל ומינונים. כל בר יכול למצוא לעצמו את הקוקטיילים שהוא מתמחה בהם ולשנות אותם, אבל את קוקטיילי הספר - חשוב להכין מדוד, מדויק , ונקי.
 

itaystud

New member
לדוגמא, תחשוב על זה ככה:

אתה ממלא ברכב שלך ליטר דלק. תרצה שיתדלקו לך פחות באותו מחיר ששילמת? אותו דבר הלקוח.הוא רוצה (או לפחות אמור לרצות) לקבל בדיוק את מה שהוא משלם עליו.
 
משהו שראיתי באירופה

לכל הבקבוקים בפאב יש מתאם מיוחד במקום פקק. כשאתה מזמין משהו הברמן מחבר את הפקק לצינורית אוויר דחוס, הופך את הבקבוק ולוחץ על כפתור. הגאדג'ט הזה מודד לך על הטיפה בדיוק את הכמות. שוב, כשזה לא קוקטייל שמורכב מ-90% מיצים ו-10% אלכוהול זול, זה מאוד חשוב. אם אני רואה ברמן שלא משתמש במשהו שמודד, אני מצפה ממנו לקבל לפחות מנה, אם לא קצת יותר בשביל להסיר ספק שהוא מתקמצן עלי. מצד שני, אם אני בעל עסק ואתה עושה לי טעויות של 5-10 מ"ל בכל מזיגה לטובת הלקוח, אני מפסיד כסף, גם אם זה לא בקבוקים של 300 שקל. בקיצור, בשביל כל דרינק שלא משתמשים בו בספירטים של כרמל מזרחי או וודקה אלסקה, הייתי מאוד מתעצבן שלא מוזגים לי מדוד ומדויק (לא שאני מזמין קוקטיילים...) ולא מעניין אותי כמה הברמן חושב שהוא מגניב ומתאמן על מזיגה חופשית, פליירינג וג'אגלינג עם גורים של כלבים בזמנו הפנוי. השיטה הכי נפוצה שאני ראיתי, היא לא מזיגה חופשית אלא דווקא שימוש בכוסית שוט או חצי שוט למדידה.
 
למעלה