שלום לכולם..

okoko111

New member
שלום לכולם..

יש לי שאלה קצת מסובכת אז לא צריך שתענו לי בדיוק אלא בפשטות רבה: איך קורה שאלכוהול משפיע על המוח?? (איזה תהליך הוא עובר בגוף, ומתי מגיע ההשפעה וכו') אם אתם אפילו מכירים מאמר בנושא הזה אני ישמח מאד.. תודה מראש..

shanhen

New member
אלכוהול ומוח

אלכוהול כידוע הוא נוזל ששותים אותו. תוך זמן קצר מאוד הוא נספג דרך מערכת העיכול ו"מסתובב" בדם. במסגרת מחזור הדם הוא מגיע גם למוח. בשל תכונותיו המיוחדות הוא מצליח לחדור דרך קרומי המוח ולהפעיל את השפעותיו ההרסניות, לעתים. קצב הספיגה וההשפעה על המוח שונה מאדם לאדם, אך תלויה גם באלכוהול עצמו (מידת הריכוז) ודרך השתיה (משקה מוגז נספג יותר מהר, על בטן ריקה האלכוהול נספג יותר מהר). אין דרך לחשב בדיוק עבור כל אחד את קצב "ההגעה" של האלכוהול למוח, אבל בעיקרון, המוח אינו המקום המתאים לאלכוהול. יש לעשות הכל כדי שהוא לא יגיע לשם כלל או לפחות יגיע בלי לפגוע. הספר הכי עדכני בכל מה שקשור להשפעות האלכוהול בכלל, כולל על המוח, הוא ספרו של פרופ' מאיר טייכמן: "מנקטר האלים לכוס התרעלה". ניתן למצוא את הספר בכל ספריה אוניברסיטאית וגם בחנויות הספרים הגדולות. קריאה נעימה, נחום

shanhen

New member
ממשיך במסע

האלכוהול "מסתובב" במחזור הדם כשהתחנה העיקרית שלו היא בכבד, שם הוא עובר תהליכי פירוק. נחום

shanhen

New member
אין "לפני" או "אחרי"

על מחזור הדם בגוף תפתח ספר ותקרא. האלכוהול כמו כל מחזור הדם "מסתובב". כשהוא עובר בכבד חלקו עובר תהליך פירוק על ידי אנזימים. מה שלא עובר פירוק ממשיך במסע ומגיע גם למוח. נחום

למעלה