שלום לכולם

שרונמר

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום וקראתי את כל מה שנכתב בענין רב. יש לי ילד בן שבע לאחר הוצאת גידול מוחי לפני חמישה חודשים. לפני חודש הרגשנו שהוא שומע פחות טוב. במקביל הוא אמר שיש לו רעש בתוך האזניים. הוא מתאר זאת כצפצוף שממש מעצבן אותו וקשה לו להרדם. האם הטנטון גורם להפרעת בשמיעה או שלאחר שמתחילה הפרעה בשמיעה מופיע הטנטון?

אור43

New member
טינטון

טינטון יכול להופיע ללא קשר לפגיעה בשמיעה וההפך לי יש טינטון ואני שומע מצויין למעט ירידה קלה מאוד בתדרים הגבוהים

zs1957

New member
טנטון עלול לגרום לירידה בשמיעה

אני הייתי לוקחת את הילד לבדיקות ,לראות מהו המקור לצפצוף? הטנטון גורם לירידה בשמיעה עד כדי חרשות בנוסף הוא גורם לבעיות שינה ,לחרדות ולעצבנות. בהצלחה בטיפול. שתהיינה בשורות טובות. זהבה שחם

סטודנטX

New member
לדעתי קיימת הקבלה בין השניים

אך לא בהכרח , יתכן שהטינטוס מגיע בלי קשר לירידה בשמיעה ממקור אחר (פגיעה אחרת )ומצד שני יתכן שבעלי ליקוי שמיעה מוזנחים עלולים לפתח טינטוס . מה שכן רצוי בהחלט לפנות לאף אוזן וגרון ולבצע את הבדיקות הנחוצות כדי להעריך את מצב השמיעה ואת מקור ירידת השמיעה . לגבי הצפצוף לעיתים אין לדעת את מקורם המדיוק . מאחל רק בריאות לילדך

שרונמר

New member
היי

עשינו בדיקת שמיעה ולילד יש ירידה בשמיעה 30-40 DB. הירידה קלה כמו שהבנתי, אבל קודם לא היתה בעיה ופתאום הרגשנו שינוי אצל הילד.

סטודנטX

New member
היי שרונמר

הירידה לא קלה 40 דציבל זה כבר ירידה בינונית , עם מדובר על שני האוזניים בכלל. בנוסף בבדיקות השונות חשוב להבין מה מקור הירידה בשמיעה ,ואיזה תדרים הירידה מידע זה מנותח בדרך כלל ע"י קלינאית תקשורת אואף אוזן וגרון שחייב גם להביע את דעתו על מקור הירידה ,מה עוד שהיא פתאומית . חשוב מאד אם הדברים לא ברורים לחזור אל רופא אף אוזןוגרון ואף ללכת לשמוע חוות דעת נוספת. לגבי הצפצפוף חשוב להוציא כמה שיותר מידע ממנו ,אפילו לא ע"י תשאול ישיר אלא בצורת מעקב לראות מתי בעיקר הוא מתלוננן על זה ואם יש עוד תגובות הנראות לעין.

שרונמר

New member
לסטודנטX

תודה על ההסבר. הירידה בשמיעה מגיעה בתדרים הגבוהים והנמוכים. הבנתי שזה לא כל כך נורא אבל אולי אני טועה... הרעשים שבני שומע מתוארים על ידו כמו צפצוףת וזה קורה בערב כשיש שקט או כשיש רעש.

סטודנטX

New member
היי שרונמר זה נשמע כמו משהו

דומה לטינטוס אבל קשה לקבוע ומקווה מאד שלא בזה מדובר . גם בנושא הזה חשוב לערוך בירורים למרות שאין כל כך "עזרה" בנושא אבל חשוב לפנות ל רופא לבירור מדויק , מבחינת הטיפול הוא פסיכולוגי בללמוד איך להתעלם מהציפצופים ,אין כדור פלא שמעלים אותם .

שרונמר

New member
למה התכוונת?

כשאמרת שאתה מקווה שלא בזה מדובר. אני אישית מאמינה שזאת כנראה הבעיה כי זה מופיע כשיש שקט, למשל לפני השינה ולא כשיש רעש. אתמול בלילה הוא התעורר מספר דקות לאחר שנרדם כשהוא נבהל כי שמע רעשים כמו צפצוף באזניים. רעשים כאלה מעירים מהשינה???

סטודנטX

New member
זה לא הדבר הכי פשוט

ולכן אני מקווה שזה לא טינטוס , אבל שוב חשוב לבדוק ולזהות מה המקור של הציפוצים , כמה זמן זה נמשך , אם זה קבוע ,יש כאב לחץ וכו.. לגבי השינה זה בהחלט עלול לגרום להפרעות בשינה , ומבחינתך חשוב מאד שתרגיעי ותגרמי לו כמה שפחות להתחייס לזה זה יהיה לטובתו .

שרונמר

New member
תגובה

האם כאב ראש שמתלווה לצפצוף קשור? בני מתלונן על כאב ראש בימים האחרונים יחד עם הצפצופים באזניים. יש קשר בין השניים?

zs1957

New member
תגובה לשרונמר

יתכן שבמקרה של בנך יש קשר. את זה יש לבדוק עם הרופא. הצפצוף גורם לנדודי שינה ואף לחרדות. רפואה שלמה לבנך. זהבה שחם.

שרונמר

New member
שלושה ימים שקטים

אנחנו חווים. הבן ישן בלי רעשים באזניים. הוא הרבה יותר רגוע. אבל הוא רוצה שניקח אותו לרופא אף אוזן גרון כי קשה לו לשמוע אותנו. הוא אומר מספר פעמים ביום, בשעת שיחה, שנחזור שוב על מה שאמרנו. אני מתכוונת לבקש בדיקת שמיעה נוספת למרות שעבר חודש מהבדיקה הקודמת.

zs1957

New member
בדיקת שמיעה

היי שרונמר, אם ילדך מבקש ללכת לאץאץגץ כי אינו שומע, קחי אותו לבדיקת שמיעה. צריך לבדוק אם יש ירידה בשמיעה בנוסף לצפצוף. בדרך כלל זה בא ביחד צפצוף וירידה בשמיעה. הרבה בריאות ובשורות טובות, זהבה שחם

למעלה