שלום לכולם..

DINAS2

New member
שלום לכולם..

שלום לכולם ושלום ד"ר קרני לפני שאתחיל שאלה לי אליך ד"ר האים קבלת טיפול באימונוגלובולינים גם אם אתה אינך חולה בטרשת נפוצה או סובל מכל מחלה אוטואימונית אחרת או שלא .. האים לקיחת העירוי יכול לגרום לנזק ? אז רקע כללי על עצמי אני בת 30 לפני שנתיים וארבעה חודשים ביתי נולדה ואחרי ארבעה חודשים קיבלתי שיתוק בעצב הפנים עם חולשה קלה מצד ימין קופח הפנו אותי לברור טרשת נפוצה אני צריכה גם לציין ששיתוק בעצב הפנים קיבלתי לראשונה בגיל 13 לערך וזהו זה עבר מעצמו ללא טיפול מיוחד רק הזמן עשה את שלו ועכשיו בשנתיים האחרונות קיבלתי סהכ שישה התקפים של שיתוק בעצב הפנים והתקף אחד של עצב הראיה עוד בזמן קבלת האימונו.... עברתי מספר תהודות מגנטיות גבי צווארי ושניים של המוח ששנהם יצאו תקינים אבל מבדיקה חוזרת של הדיסק <מוח> נאמר לי בשנית שישנה האדרה בעצב הפנים ולבסוף הושמה החותמת לטרשת נפוצה השאלה שלי למעשה האים האדרה בעצב הפנים היא אותה פגיעה במיאלין? האים יש מצבים שבבדיקה חוזרת של הדיסק כן רואים דברים שלא ראו קודם לכן אני נורא מבולבלת ולא יודעת אפילו איך לשאול כי כל פעם לא ידעו לאן לשייך אותי ובאיזו מגירה לשים את מה שיש לי ופתאום אני כן מאובחנת והכל כלכך לא ברור ואף על פי שחיכיתי לתשובה חד משמעית וידעתי שיש את הסיכוי שאני חולה הם לא ידעו בדיוק לאן לשייך אותי לסופו של עניין בגלל האנמזה הרפואית פלוס ההתקפים השונים והאדרה שנמצאה הוחלט שזה טרשת נפוצה האים אתה חושב גם כן ? אני יודעת שאני קצת לא מובנת ואולי לא מוסברת הייטב פשוט זה סיפור כלכך ארוך תהליך כלכך ארוך אני מרגישה על הפנים עייפות בלתי נסבלת התכווצויות נוראיות טשטוש סחרחורות חוסר שיווי משקל חולשה מימין ... וכל פעם ופעם לאחר התקף ועוד התקף אני חשה פחות טוב אני מקווה שתוכל לעזור לי ולו במעט להבין את עצמי :) תודה רבה על ההקשבה

kanga21

New member
כדאי לך לפנות לבדיקה פיזית אצל רופא

היי. אני כרגע בתהליך של אבחון טרשת בעצמי. הייתי אצל ד"ר קרני והוא מקסים ומאבחן מעולה. הוא בטח יענה לך לבד שאת צריכה להיבדק. כדאי ללכת למומחה שמתמחה בטרשת. הוא נחמד מאוד ומקצוען. את יכולה להגיע אליו דרך מכבי.

ayelety1

New member
בהקשר לאימונוגלובולינים...

שמעתי כבר על 3 מקרים של מטופלות שקבלו התקף בעצב הראייה במהלך העירוי של האימונו.(אחת מהן קבלה 2 התקפים בהפרש של כמה חודשים,שניהם במהלך טיפול באימונו') -צירוף מקרים,או שיש קשר אפשרי?

במבה22

New member
גם אני קיבלתי התקף בעיניים

בזמן שקיבלתי אימונו' ..בכלל כל השנה הזאת הייתה מלאת התקפים . מאז אני כבר שנה עם ריביף ובלי עין הרע הכל טוב.. לדעתי יש אנשים שהאימונו' משפיע המחלה שלהם ממש רע . הרופאה שלי לא הסכימה איתי כל השנה ..ורק שהיה לי התקף בעין הפסקתי את הטיפול ועברתי לריביף... אז אני ממש בטוחה שאימונו' פשוט לא טוב לאנשים מסויימים וצריך ל שים לב לזה מוקדם !

תגובה

על פי התאור שלך אינני משוכנע שיש לך טרשת נפוצה באופן וודאי. שיתוקי הפנים אינם בהכרח סימפטום של טרשת ובעיקר כשהם חוזרים כל כך הרבה פעמים. חוסר הממצאים ב- MRI מקשה על איבחון מוחלט של המחלה. לגבי שאלתך בחלק הראשון - לא מובנת כוונתך ??

למעלה