שלום לכולם

sunset23

New member
שלום לכולם

שמי סיון ובימים אלו אני מבצעת עבודת מחקר בנושא טלוויזיה ודת, ומתמקדת במיוחד בתוכנית "הרקיע השביעי". אני אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות בקשר לסדרה... תשובות מנומקות יעזרו לי מאוד. אז הנה השאלות: 1. האם לדעתכם הסדרה מעבירה מסרים דתיים בצורה מוגזמת ובוטה? 2. האם לדעתכם הסדרה משקפת בצורה טובה את המציאות בארה"ב? 3. האם לדעתכם סדרה זו נחשבת כסדרה "דתית", או כ"סדרה לכל המשפחה"? המון תודה לכולכם...

מגניב..אני אענה../images/Emo29.gif

1)לדעתי לא.במיוחד מעצם העובדה שהם מתייחסים שם ל-3 הדתות העיקריות.הפרק עם יסמין על האיסלם,שרה שהיא יהודיה.מן הסתם בנצרות יתעסקו יותר כי זו סדרה מארה"ב ושם הנצרות זו הדת הגדולה אז זה הגיוני ולגיטימי.אבל בכלל אין התעסקות מוגזמת ובוטה בדת 2)ממה שאני מכירה את ארה"ב אז כן.הם מתעסקים שם בדברים אקטואלים(11 בספטמבר),הם מתעסקים בעובדה שיש אוכלוסיות שונות. 3)סדרה לכל המשפחה בלי צל של ספק.

yonco

New member
דעתי

1. הסדרה ממש לא מעבירה מסרים דתיים בצורה בוטה. הדת היא חלק מרכזי בחיי המשפחה והיא העיסוק של האב במשפחה, אבל המסרים תמיד מוחדרים בצורה איכותית לדעתי, אף פעם לא צועקים את זה בפנים. 2. לא הייתי אומר שהסדרה משקפת את המציאות, בכל דמות יש קצת אלמנטים דמיוניים וגם בהתנהגות שלהם - בואו נודה באמת, אף אחד לא יכול להיות כל כך נחמד וטוב לב.
3. לא הייתי אומר שזו סדרה דתית, בעיניי "הרקיע השביעי" היא דרמה לכל המשפחה. מקווה שעזרתי. בהצלחה במחקר!

nowhere kid

New member
../images/Emo221.gif../images/Emo182.gif

1. ממש לא. רוב המסרים הם בעיקר מוסריים ולא דתיים. 2. לא ממש. הכל שם נראה כל כך מושלם לפעמים, וגם כשרע, הכל מסתיים טוב, ומיותר לציין שזה לא תמיד ככה בחיים. הם מתעסקים גם בדברים אקטואליים, אבל חוץ מאזכורים בפרקים מיוחדים, לא נראה שזה משפיע עליהם יותר מדי. 3. כסדרה לכל המשפחה, כי, כמו שציינתי קודם, המסרים שם הם בעיקר יותר מוסריים מדתיים.

מי 2

1. לא חושבת, היו פה פרקים פה ושם על דת, ואריק אכן כומר, אבל לא מתעסקים בדת עצמה יותר מדי שם.. 2. ת'אמת אין לי מושג, אף פעם לא הייתי שם.. כמו כל סדרה הם מראים את הדברים באופן קצת יותר יפה מהמציאות, אבל השאלה עד כמה..
3.הייתי מחשיבה אותה בהחלט כסדרה משפחתית.. היא מתעסקת עם בעיות שיש למשפחות נורמליות:) (למרות שהקמדנים לא הכי נורמליים בעולם
)

archer girl

New member
התשובות שלי../images/Emo9.gif../images/Emo218.gif

1. לדעתי הסדרה לא מעבירה מסרים דתיים בצורה מוגזמת או בוטה. ההתמקדות נעשית כמובן על יהדות, נצרות ואיסלם ומנסה להדגיש את השוויון בין הדתות. 2.אממ... לא ממש. אני לא חושבת שיש דרמה שהיא עד כדי כך מציאותית... גם פה, הדמויות קצת לא מציאותיות, ועד כמה שהמקרים והנושאים משקפים מציאות, הכל תמיד נגמר בטוב:) 3.בהחלט-סדרה לכל המשפחה
בהצלחה במחקר

SoldieRonit

New member
עונה

1.לא ,אלא בצורה חלקה בדרך שמשתלבת באופן סביר בעלילה - למרות שאב המשפחה כומר ,יש התייחסות לשלוש הדתות והם לא קיצוניים יותר מדיי
2. לצערי ,משקפת את ארה"ב השמרנית
3. סדרה לכל המשפחה - יש בה מסרים קלאסים
אפרט בהמשך אם יהיה לי כוח.

למעלה